Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

3rd INTERNATIONAL THERMAIKOS 2min FILM FESTIVAL 2010

3rd INTERNATIONAL THERMAIKOS 2min FILM FESTIVAL 2010 “CINErgy”  
Ο κινηματογράφος έτσι όπως δεν τον έχετε ξαναδεί….   
Έπειτα από τις δύο πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις (“Out of the blue” και “High Tension”) που έτυχαν ζεστής ανταπόκρισης από κοινό και δημιουργούς, το Thermaikos Film Festival επανέρχεται δυναμικά στην οθόνη του θεάτρου ΚΑΠΠΑ, με σχεδόν 50 ταινίες, με την υπόσχεση για νέες κινηματογραφικές συγκινήσεις.   
Και φέτος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ‘αλλιώτικο’ σινεμά με συμμετοχές από 16 χώρες – Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία, Ιράν, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Κροατία κ.α .  
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θερμαϊκού διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους έως 2 λεπτά με σύνθημα “ΣΙΝΕργεια” (“CINErgy”) στις 30 Οκτωβρίου 2010, 8:30, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ2000 (Περαία).  
Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση εδώ και τρία χρόνια είναι οι υπάλληλοι του Πολιτιστικού Κέντρου, Πολυξένη Ζαπτιέ, Ευαγγελία Παράσχου και Ανδρονίκη Ράπτη. Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζεται από σημαίνουσες προσωπικότητες του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπως ο Αλέξης Δερμεντζόγλου, κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος, η δρ. Ελένη Βαρμάζη, θεωρητικός κινηματογράφου και σκηνοθέτης, ο δρ. Γρηγόρης Πασχαλίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ο 3D animator και διδάσκων στην ΑΚΤΟ Στέλιος Αναστασιάδης και ο Κώστας Χαλκιάς, ηθοποιός του ΚΘΒΕ και σκηνοθέτης.   
Η επιτροπή θα απονείμει βραβεία στα καλύτερα film του Φεστιβάλ: best film, best young artist, original idea, social message, best animation, best experimental. Αλλά και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το καλύτερο ελληνικό και το καλύτερο ξένο φιλμ με ζωντανή ψηφοφορία και…πολλή αγωνία.  
Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα εμφανιστεί για πρώτη φορά το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο Δήμου Θερμαϊκού “Guitar Heroes”, μια ακόμη πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση του Πολιτιστικού Κέντρου, υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου και κιθαρίστας Ευαγγελίας Παράσχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: