Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   
Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Δηλώσεις Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Λάρισα    
Για επέτειο 28ης Οκτωβρίου   
Πέρασαν 70 χρόνια από την ημέρα που ένας λαός υπερήφανος, ο ελληνικός λαός αποφάσισε να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο φασισμό που εξαπλωνόταν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν μια απόφαση ζωής.  
Ήταν μια απόφαση που οδήγησε στην αναγνώριση της Ελλάδας από ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, γι’ αυτή ακριβώς την απόφαση της να αγωνιστεί. Οι Έλληνες αποδείξαμε ότι είμαστε ένας υπερήφανος λαός και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τον αγώνα μας να μπορέσουμε να δώσουμε και να μεταφέρουμε τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρη την οικουμένη, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχουμε δυναμικά στην οικοδόμηση της Ενωμένης Ευρώπης με μια οικονομία δυναμική, με μια οικονομία η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών.   
Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Σε μια προσπάθεια εθνική, αυτή που καταβάλλει ο λαός μας, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία μαζί με την Κυβέρνησή του, μαζί με τον Πρωθυπουργό. Λέμε ξανά όχι, όχι στην όποια εξάρτηση επιφυλάσσεται σε μια αδύναμη χώρα, λέμε ξανά όχι στη δυστυχία, στη φτώχεια και στην ανέχεια. Προσπαθούμε για το καλύτερο, δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα και θα τον κερδίσουμε. Ναι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός αισιόδοξος που ξέρουμε να κερδίζουμε όλες τις μάχες και θα κερδίσουμε και αυτή.   
Περί οικονομικών και εκλογών   
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ χθες είχαμε τη δήλωση του κυρίου Προβόπουλου και υπάρχει πληθώρα αντιδράσεων. Πώς ακούσατε όλες αυτές τις προτάσεις του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας;    
Υπουργός: Η αντίδραση είναι του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας που δίνει τη μεγάλη μάχη. Που κάνει την απίστευτη προσπάθεια η οποία αναγνωρίζεται απ’ όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και να επαναφέρουμε τη χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο καθένας στη χώρα από όποια θέση κι αν βρίσκεται μπορεί να κάνει προτάσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι τι αποφασίζει η νόμιμη Κυβέρνηση, αυτή που κυβερνά με την εντολή του ελληνικού λαού και η εντολή του στην προκειμένη περίπτωση είναι να βγάλουμε τη χώρα από τα μεγάλα αδιέξοδα που βρεθήκαμε.    
Δημοσιογράφος: Θέλετε να πείτε ότι δε θα βρεθούμε σε άλλα τέτοια μέτρα μπροστά;    
Υπουργός: Θέλω να πω ότι η προσπάθεια είναι μεγάλη, το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο, τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά όσον αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία και τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών. Εκείνο το οποίο προέχει τώρα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση αυτή η προσπάθεια χρειάζεται την αποδοχή όλων. Και μέχρι σήμερα τουλάχιστον αυτό το οποίο όλοι αναγνωρίζουν, με έκπληξη θα έλεγα στη διεθνή κοινότητα, είναι ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία κατανοεί την κρισιμότητα των στιγμών και προχωράμε μπροστά κερδίζοντας το στοίχημα του μέλλοντος.   
Δημοσιογράφος: Συμφωνείτε με πρόωρες εκλογές;   
Υπουργός: Συμφωνώ με την προσπάθεια να κερδίσουμε τη μάχη του μέλλοντος. Κι αυτό δεν κερδίζεται με αλλεπάλληλες εκλογές αλλά κερδίζεται με σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια.   
Για το ίδιο θέμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter :    
• Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού είναι ένα χαστούκι στην ανευθυνότητα. Στην ανευθυνότητα εκείνων οι οποίοι επιχειρούν να μετατρέψουν το πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ένα πεδίο διαμόρφωσης ενός μετώπου ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία αυτή ακριβώς την περίοδο είναι η πολιτική εκείνη η οποία επιχειρεί να βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση, από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η Ν.Δ.
• Δεν είναι εκβιασμός να λες την αλήθεια στον κόσμο. Η Αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μέτωπο αντιπολίτευσης όσον αφορά το εθνικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας. Αυτό είναι αποκάλυψη της αληθείας, είναι το χαστούκι στην ανευθυνότητα, αυτό δεν είναι εκβιασμός.
• Δεν είναι εκβιασμός να υπενθυμίζει το αυτονόητο ο κ. Παπανδρέου, ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε αδιέξοδα τη λύση θα δώσει ο λαός, αυτό είναι αυτονόητο.
• Το θέμα δεν είναι αν θα πάμε σε εκλογές, το θέμα είναι ότι θα πάμε οπωσδήποτε μπροστά.
• Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος. Πρέπει να βγάλουμε την οικονομία μας από τα αδιέξοδα. Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κοινωνίας και κυρίως των υπευθύνων δυνάμεων της κοινωνίας μας, εκείνων που θέλουν πράγματι να βάλουν πλάτη για να προχωρήσουμε μπροστά.
• Το στοίχημα το οποίο έχουμε με το μέλλον, με το μέλλον της κοινωνίας μας είναι πολύ μεγάλο. Αξίζει τον κόπο, γι’ αυτό προσπαθούμε.
• Οι κοινωνίες δεν μπορούν να βασίζονται ούτε να χρησιμοποιούν και να αποδέχονται την κινδυνολογία για να οργανώσουν το μέλλον τους. Δεν πρόκειται να πάει πουθενά η Ελλάδα έτσι.
• Δεν μπορούμε με τίποτα να οργανώσουμε με σωστό τρόπο τις οικονομικές, τις κοινωνικές και τις πολιτικές σχέσεις όταν καθημερινά η πολιτική του τόπου βυθίζεται συνεχώς μέσα στις προσπάθειες διαφόρων είτε για τη δημιουργία αντικυβερνητικών μετώπων είτε για στις προσπάθειες κάποιων για δημιουργία νέων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: