Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2010   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Χαιρετισμός του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα στον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας   
Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ Γραμματέα, αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, αγαπητή κύριε Υφυπουργέ Μετανάστευσης, κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιότιμοι κύριοι δικαστικοί λειτουργοί, κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, κυρίες και κύριοι.  
Είμαι εδώ σήμερα με ιδιαίτερη χαρά σε μία σημαντική και συμβολική ημέρα, μια ημέρα γιορτής που τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, αλλά ταυτόχρονα αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή της ελληνικής κοινωνίας, των Αρχών και των φορέων απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε πρότυπο πίστης, αφοσίωσης, αυταπάρνησης, θάρρους και γενναιότητας, στοιχεία που είναι αλληλένδετα με τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα σε συνθήκες κοινωνικές και οικονομικές που καθιστούν το ρόλο του ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολο και ευαίσθητο.  
Ο ρόλος της αντιμετώπισης του εγκλήματος και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρειάζεται αυτά τα χαρακτηριστικά και τη συνέπεια, την προσήλωση, την πίστη που η ζωή και η μαρτυρία του Αγίου Αρτεμίου σηματοδοτεί και εμπνέει.  
Η Θρησκευτική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου αποτελούν την πνευματική και θρησκευτική καθοδήγηση του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στις δύσκολες ώρες επιτέλεσης του καθήκοντός τους. Ιδιαίτερα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ο ρόλος του σύγχρονου αστυνομικού δεν περιορίζεται στο πρότυπο του αυστηρού τιμωρού, αλλά εμπερικλείει και το ρόλο του ψυχολόγου, του εξομολογητή, του συμπαραστάτη ακόμα και των ανθρώπων που περιστασιακά παραβαίνουν το νόμο.  
Θέλω να ευχηθώ σε όλους, στη φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, να ευχαριστήσω για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία λειτουργούν στο πλαίσιο του Συντάγματος και να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα τους, κοντά τους για όλα τα δύσχερα και αγαθά που από κοινού πρέπει να επιτελέσουν.  
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: