Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Με τρεις δόσεις τον μήνα θα πληρώνεται ο ΦΠΑ - Ρύθμιση για επιχειρήσεις

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                     
Πληρωµή του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις                       
Συµψηφισµός των οφειλών µόνο για εργολάβους και προµηθευτές του ∆ηµοσίου                  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά                          
Σε τρεις δόσεις θα µπορούν να πληρώνουν τον ΦΠΑ οι επιχειρήσεις, σύµφωνα µε ρύθµιση που ετοιµάζει η κυβέρνηση, προκειµένου να τις ανακουφίσει σε µια περίοδο κατά την οποία αντιµετωπίζουν έντονο πρόβληµα ρευστότητας.                         
Ταυτόχρονα, εξετάζει το ενδεχόµενο να δώσει τη δυνατότητα σε εργολάβους και προµηθευτές του ∆ηµοσίου να συµψηφίζουν ΦΠΑ που οφείλουν στο ∆ηµόσιο µε το τµήµα της οφειλής του ∆ηµοσίου προς αυτούς που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ.                         
Οι ρυθµίσεις αποσκοπούν στη στήριξη των επιχειρήσεων στο µέτρο του δυνατού, καθώς το ∆ηµόσιο δεν έχει κανένα περιθώριο να διευρύνει το δικό του «άνοιγµα» σε µια περίοδο σκληρής προσπάθειας δηµοσιονοµικής προσαρµογής.                        
Ετσι, έχουν υποχρεωτικά περιορισµένο χαρακτήρα και δεν απαντούν πλήρως στα ευρύτερα αιτήµατα των επιχειρήσεων για συµψηφισµό κάθε κατηγορίας οφειλών, που θα περιελάµβανε π.χ. και τα ασφαλιστικά ταµεία.                     
Πάντως, σύµφωνα µε πληροφορίες, για τις υπό εξέταση ρυθµίσεις έχει ήδη εξασφαλιστεί η συναίνεση της τρόικας. Σε ό,τι αφορά την πληρωµή του ΦΠΑ σε δόσεις, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται προβλέπει τα εξής:                         
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: