Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μουγκαφόν-οι - Θέατρο Έξω από τα Τείχη - συνέχιση παραστάσεων

Η επιτυχία συνεχίζεται                
Μουγκαφόν-οι               
σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντίδη από τη θεατρική ομάδα ''Έξω από τα Τείχη''            
Η θεατρική ομάδα ''Έξω από τα Τείχη'', σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Δαμιανό Κωνσταντινίδη, συνεχίζει τις παραστάσεις της ξεκαρδιστικής κωμωδίας Μουγκαφόν-οι.         
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τις τεχνικές του βωβού κινηματογράφου, χωρίς λόγια αλλά με πολλή τρέλα, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι.               
Ίντριγκες, παράνομα πάθη, αλλεπάλληλοι φόνοι. Εν ολίγοις, ό,τι απασχολεί την κοινωνία σήμερα. Με μουσική ''ραγκ-τάιμ'' γρήγορους ρυθμούς, έντονη δράση.              
Μια παράσταση βασισμένη στην τεχνική του μπουρλέσκ, στην εκφραστικότητα των ηθοποιών και στο σωματικό θέατρο.             
Η πρώτη παρουσίαση της έγινε με επιτυχία τον περασμένο Αύγουστο στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.               
Η αρχή της ιστορίας              
Κάπου στην Ευρώπη. Νύχτα. Ένα αμυδρό φως σ’ ένα από τα παράθυρα του σπιτιού του πτωχού πλην ατίμου ταμία τραπέζης Κρις Καταχριστόουν.            
Τι συμβαίνει; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;; Η λάμψη ενός μπαλτά σχίζει το σκοτάδι και το κεφάλι του Κρις Καταχριστόουν. Το αίμα πλημμυρίζει το πάτωμα. “Πού να τον κρύψω, πώς να τα σφουγγαρίσω;”, αναρωτιέται έντρομη και πανικόβλητη η μοιχός σύζυγος του δολοφονηθέντος Ζέλντα Φονινκστόουν.        
Ο εραστής της Νταβάτζιο Μπικστινκστόουν κρατώντας τη σφουγγαρίστρα και μια σακούλα απορριμμάτων προτείνει εξαφάνιση του αγρίως κατακρεουργηθέντος πτώματος.           
Τα σχέδιά τους ανατρέπονται από τον κτύπο της πόρτας. “Ποιος είναι στην πόρτα, ποιος κτυπά;” Το αίμα παγώνει στις φλέβες τους.             
Οι ρίζες των μαλλιών τους αναρριγούν. “Κι αν είναι η αστυνομία;” Ο κτύπος ξανακούγεται. Η Ζέλντα Φονινκστόουν γραπώνεται από τον λαιμό του του εραστή της Νταβάτζιο Μπικστινκστόουν. “Α...α...α...νοίξ...τεεεε!!!”, μια δειλή φωνή ακούγεται έξω από την πόρτα και ακολουθεί ο διάλογος:           
-- Ποιός είναι;              
-- Είμαι εγώ. Η δίδυμη αδελφή σου.              
-- Ποιά απ’ όλες;;;;;!           
(Η συνέχεια επί... σκηνής αλλά και επί της οθόνης. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα της επικαιρότητας είναι εντελώς συμπτωματική. Και επί τούτου.)            
Συντελεστές            
Σενάριο-σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Σκηνικά-κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιμούρτης Φωτογραφίες: Σοφία Ζωντανού Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα Ειδικές κατασκευές: Πετρούλα Λιώρα Μουσικές επιλογές: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Καίτη Σαμαρά, Πόπη Χατζηκώστα Κινηματογραφική λήψη: Εύη Μαυρομάτη Σχεδιασμός εντύπων: Γιώργος Γεωργίου              
Παίζουν:               
Βάλια Μωραϊτοπούλου, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Καίτη Σαμαρά, Μπάμπης Τίγκας, Πόπη Χατζηκώστα Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης
Συμμετέχουν:            

Αναστασία Θεοδωρίδου, Αρετή Πολυμενίδη           
nfo:                 
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Ώρα: 21:15 Χώρος: Θέατρο Έξω από τα Τείχη, Πανεπιστημίου 2 Ευαγγελίστρια Εισιτήρια: 15€ και 10€ φοιτητικό Διάρκεια: 70’ Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310210308, 6974397744            
Επικοινωνίας: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: