Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Το τελευταίο φεγγάρι

Τη θεατρική παράσταση «Το τελευταίο φεγγάρι» του Ανδρέα Κουκίδη σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ, θα ανεβάσει το θεατρικό εργαστήρι «Αυλαία» Κατερίνης, το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Το έργο αναφέρεται στο Έπος του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου από τους Άγγλους (1955 - 59) και ιδιαίτερα στους Ήρωες απαγχονισθέντες Στέλιο Μαυρομμάτη, Μιχάλη Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη (η εκτέλεσή τους έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας).
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη το Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας. (Η είσοδος είναι ελεύθερη).
Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας
Η ίδρυση της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΒΕ) ήταν αποτέλεσμα μιας βαθύτερης ανάγκης των μελών της να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα της Κύπρου.

Για πρώτη φορά, από το 1977, η Κυπριακή παροικία της Βόρειας Ελλάδας απέκτησε στη Μακεδονία το δικό της φορέα και εκφραστή στο χώρο των εργαζομένων. Στα 35 χρόνια λειτουργίας της, έχει να επιδείξει μια πλούσια δραστηριότητα σε όλους τους τομείς με πρώτο και κύριο μέλημά της, την προώθηση και προβολή του Εθνικού θέματος.

Παράλληλα, αποτελεί το σύνδεσμο των Κυπρίων με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, για την προώθηση της ευαισθητοποίησης και συμμετοχής όχι μόνο των μελών της αλλά και των Βορειοελλαδιτών αδελφών τους, στον αγώνα του Κυπριακού λαού ενάντια στην τούρκικη κατοχή.
H EKBE διατηρεί, από πολλά χρόνια, στενές σχέσεις με το Δήμο Καλαμαριάς που αφορούν μια συνεχή συνεργασία που εκφράζεται μέσα από πολλές κοινές δράσεις και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο των αγώνων, της κοινής εθνικής συνείδησης και των δεσμών που συνδέουν τα μέλη της με τους Μακεδόνες ένωσαν τη φωνή και τις δυνάμεις τους στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η Ελλάδα για καλύτερες μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: