Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Φίλοι και φίλες, η κυβέρνηση χρειάστηκε 6 μήνες για να συντάξει το νέο μνημόνιο σύμφωνα με το οποίο τα αναπηρικά επιδόματα εξαιρούντο των περικοπών. Χρειάστηκε όμως μόλις δύο μέρες μετά την δημοσίευση του μνημονίου για να καταργήσει τις ρυθμίσεις που αφορούν την εξαίρεση των αναπηρικών επιδομάτων από τις περικοπές.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
http://www.disabled.gr/lib/?p=48195 εφαρμόζονται περικοπές και στα «δώρα» των αναπηρικών επιδομάτων με εξαίρεση τα εξωιδρυματικά επιδόματα των παραπληγικών και των τετραπληγικών.
Τα κακά νέα δεν τελειώνουν εδώ.

Μέσα σε ένα χρόνο ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε τον τρίτο κανονισμό παροχών υγείας (ΕΚΠΥ) με μεγάλες αλλαγές. Ο νέος ΕΚΠΥ βρίσκεται στο
http://www.disabled.gr/lib/?p=47981 και χρειάζεται προσεκτικό διάβασμα. Το κείμενο είναι τεράστιο και περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τις παροχές όλων ανεξαιρέτως των αναπηριών και των ανικανοτήτων.
Σε ό,τι αφορά στη χορήγηση συστημάτων ουροσυλλογής (καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς, πεοκαλυπτρών, ουροσυλλεκτών) για μια ακόμη φορά ο ΕΚΠΥ είναι απρόσεκτα γραμμένος. Το απόσπασμα αυτών που προβλέπονται για την χορήγηση συστημάτων ουροσυλλογής από το ΕΟΠΥΥ αλλά και στο σημείωμα για τις απροσεξίες μπορείτε να βρείτε στο
http://www.disabled.gr/lib/?p=48234 καθώς και ένα σχολιασμό για τα προβλεπόμενα. Σύντομα χρειάζεται να σας πω πως σύμφωνα με το ΕΚΠΥ οι γιατροί συνταγογραφούν! Είναι παρανοϊκό αλλά αληθινό. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι φωστήρες του ΕΟΠΥΥ ότι οι χρήστες διαλειπόντων καθετηριασμών χρειάζονται τους γιατρούς για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα της νευρογενούς ουροδόχου κύστεως και πως η χορήγηση καθετήρων ή πεοκαλυπτρών απλώς έπεται της ιατρικής. Αυτό όμως φαίνεται να είναι λεπτομέρεια για τους σοφούς του ΕΟΠΥΥ.
Με εγκύκλιο http://www.disabled.gr/lib/?p=48155 δίνονται οι διευκρινίσεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων και αδελφών αναπήρων. Η εγκύκλιος πρέπει να ισχύει και για τους συζύγους αναπήρων αλλά αυτό δεν είναι ευδιάκριτο, κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει για τα στερεότυπα και που ακρωτηριάζουν την αναπηρία ως συνθήκη ζωής στην ελληνική κοινωνία.
Οι υπάλληλοι με αναπηρία εξαιρούνται από τις απολύσεις (κινητικότητα) στο δημόσιο. Διαβάστε σχετικά στο http://www.disabled.gr/lib/?p=48150
Για τα φορολογικά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάνει το επίσημο αλλά όπως όλα δείχνουν θα πέσει καταχνιά. Οι δαπάνεςγια νοσηλεία και για θεραπείες φαίνεται να μην εκπίπτουν στο σύνολό των δαπανών χωρίς οι νομοθέτες να αντιλαμβάνονται πως κάποιες ομάδες με πολύ συγκεκριμένες παθολογίες υπερκαταναλώνουν προϊόντα και υπηρεσίες για την υγεία, την αποκατάσταση, την εκπαίδευση και την ανεξάρτητη διαβίωση.

Πολλούς χαιρετισμούς http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: