Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δείτε τα επερχόμενα live! Ακόμη, φιλοσοφικές συναντήσεις, βραδιές lindy hop, dj sets και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Νίκο Νικολαΐδη

Σάββατο 12 Ιανουαρίου, 22:00
Live The Speakeasies Live
Οι The Speakeasies' Swing Band δημιουργήθηκαν το 2009 στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε ακολούθησαν αρκετές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη σε συναυλιακούς χώρους, μπαράκια, φεστιβάλ, αλλά και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Τον Μάρτιο του 2011 γράφουν το πρώτο δικό τους κομμάτι «Bright Lights Late Nights», με σκοπό τη δημιουργία ενός μουσικού βίντεο. Στο τέλος της ίδια χρονιάς επαναλαμβάνουν το ίδιο πείραμα με αποτέλεσμα ένα νέο βίντεο, το «Black Swamp Village» στο οποίο, εκτός των άλλων, συμμετέχουν και διεθνούς φήμης χορευτές. Έτσι, τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, «Bathtub Gin».
Είσοδος: 6¤
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 22:00
Lindy hop dance event
Mondays in the mood
Lindy Hoppers, κάθε Δευτέρα βράδυ, ανεβάζουμε τη διάθεσή μας χορεύοντας στο αγαπημένο μας στέκι, το Floral. Μουσική από τον Fellow Hopper, ξύλινο πάτωμα και retro αισθητική για επαναστατικές βραδιές στα Εξάρχεια!
Tρίτη 15 Ιανουαρίου, 19:00
Φιλοσοφική συζήτηση
Εργοτάξιο Ιδεών - Ο Πολιτισμός και το Υποκείμενο σε Κρίση (Από τη σκοπιά της ψυχανάλυσης και της φιλοσοφίας)
Θέμα: Η έκπτωση της πατρικής λειτουργίας στη σύγχρονη κοινωνία
Η διαπίστωση ότι ο ρόλος του πατέρα έχει ριζικά μεταβληθεί είναι πλέον ιστορικά και κοινωνικά καταγεγραμμένη. Η παραδοσιακή πατρική αυθεντία και εξουσία έχουν παρακμάσει. Οι επιπτώσεις της έκπτωσης αυτής στην κοινωνία είναι αναπόφευκτες. Τι εκφράζει όμως η έκπτωση αυτή; Μια κοινωνία κατακερματισμένη, αποδυναμωμένη, άνομη; Ποια παρακαταθήκη μένει ως κληρονομιά; Στη συνάντηση αυτή, ανοίγουμε τα ερωτήματα αναφορικά με το «τι είναι πατέρας» μέσα από τη λακανική ψυχαναλυτική ματιά, ενώ ανατρέχουμε στη φιλοσοφία, για να δούμε αν η ορφάνια αυτή διανοίγει τόπο για να δεξιωθεί κανείς την κληρονομιά του ριζικότερα.
Μιλούν οι: Βαρβάρα Ευτυχιάδου (ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια), και Ηλίας Παπαγιαννόπουλος (επίκουρος καθηγητής Παν/μίου Πειραιά).
Tετάρτη 16 Ιανουαρίου, 20:00
Dj set Δανάη Παπουτσή
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, 20:00
Dj set Bill Hunchback
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, 22:00
Live Yeah! Live
Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας, οι Yeah! κατεβαίνουν στο Floral, με νέο υλικό και «εμπλουτισμένη» σύνθεση. Η μπάντα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του '87 από τους: Γιάννη Ντρενογιάννη (κιθάρα, φωνή), Χρύσα Πανταζή (μπάσο, φωνή) και Τάκη Γιαννούτσο στα τύμπανα.
Η συμμετοχή των Yeah! στα ροκ δρώμενα χαρακτηρίστηκε από συχνές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής από τα live, επανήλθαν στη σκηνή το 2005 και από τότε δοκιμάζουν και πάλι τις δυνάμεις τους με νέα κομμάτια. Το τελευταίο καιρό στο μπάσο συνδράμει ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης (πρώην μέλος των No Man's Land).
Είσοδος ελεύθερη.
Σάββατο 19 Ιανουαρίου, 22:00
Live Βlues Fathers & the Swingers Live
Oι Blues Fathers & the Swingers ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι από τη Νέα Ορλεάνη και το Δέλτα του Μισσισίπι με κατεύθυνση το Σικάγο αλλά και τη Νέα Υόρκη. Στο δρόμο συναντούν τους Robert Johnson, Bessie Smith, Cab Calloway, Muddy Waters, Bob Brozman, Duke Ellington, Sonny Rollins αλλά και Rory Gallagher, Tom Waits, Squirell Nut Zippers, κ.ά. Mαζί τους θα περιπλανηθούν σε road blues, ιρλανδέζικες και country μπαλάντες, blues του Μεσοπολέμου, rock n' roll και jazz διαδρομές. Καπνός, υγρασία, έρωτας, παρανομία και άφθονο whiskey.
Είσοδος: 3¤
Kυριακή 20 Ιανουαρίου, 20:00
Αφιέρωμα/Προβολή/Πάρτυ
Μια βραδιά στον κόσμο του Νίκου Νικολαΐδη
Η Marni Films, η Restless Wind και το Floral παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στα έργα και τις ημέρες του σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του «Σκηνοθετώντας την Κόλαση» του Χρήστου Χουλιάρα (παρουσία του σκηνοθέτη).
Στο Floral θα παρευρεθούν ακόμη στενοί συνεργάτες του Νίκου Νικολαΐδη, που θα μιλήσουν για την εμπειρία της συνεργασίας τους: Οι Γιάννης Αγγελάκας, Κωνσταντίνος Τζούμας, Tάκης Σπυριδάκης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Όλια Λαζαρίδου, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Βίκυ Χάρις και πολλοί άλλοι θα μοιραστούν με το κοινό τις αναμνήσεις τους από τον σπουδαίο σκηνοθέτη μετά την προβολή.Παρούσα θα είναι και η οικογένεια του Νίκου Νικολαΐδη, που τιμά και αναδεικνύει την καλλιτεχνική του κληρονομιά, συνεχίζοντας στα βήματα που χάραξε ο ίδιος.
Μετά την προβολή και τη συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτι με τις αγαπημένες μουσικές του Νίκου, ενώ οι φαν του σκηνοθέτη θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν αφίσες και dvd των ταινιών του, καθώς και βιβλία του.
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: