Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ARCTUROS

Μεγάλη η συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εγγραφές για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Συνολικά 401 δρομείς θα τρέξουν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε μία από τις 3 διαδρομές (5, 10 και 42 χλμ.). Στις 10 Νοεμβρίου θα τρέξουμε με σκοπό να μεταδώσουμε το μήνυμα για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Με το πράσινο tshirt του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα τρέξουν μεταξύ άλλων ο Monsieur Minimal, ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο Amagi Radio! Σας περιμένουμε όλους, δρομείς και μη, την ημέρα του αγώνα στο σταντ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο απέναντι απ ό το Καλλιμάρμαρο.
Εννιά κουτάβια στο Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού

Γέμισε κουταβάκια και πάλι το Κέντρο Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού στην Αγραπιδιά Φλώρινας. Η Φιόνα που ζευγάρωσε με τον Στράτη (πρόκειται για δύο από τους Ελληνικούς Ποιμενικούς γενήτορες του Κέντρου) γέννησε εννιά κουταβάκια. Τα κουταβάκια είναι 6 θηλυκά και 3 αρσενικά και θα δοθούν σε κτηνοτρόφους του δικτύου, μόλις συμπληρώσουν 9 εβδομάδες ζωής.
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες τους 250 μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γιόρτασε στις 4 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων μαζί με μικρούς μαθητές. Σε μία προσπάθεια να έρθουν τα παιδιά κοντά στη φύση και την άγρια ζωή οι πόρτες του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας και του Λύκου άνοιξαν με ελεύθερη είσοδο για όλους. Πέντε σχολεία (τέσσερα δημοτικά και ένα νηπιαγωγείο από τη Φλώρινα και το Βόλο) με 250 περίπου μαθητές ξεναγήθηκαν δωρεάν στις εγκαταστάσεις. Το Καταφύγιο της Αρκούδας λειτουργεί καθημερινά και αργίες εκτός Τετάρτης, 10.00-17.00, ενώ το Καταφύγιο του Λύκου Σαββατοκύριακα και αργίες. Το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου θα λειτουργήσουν και τις τρεις ημέρες. Σας περιμένουμε!
Νέα σχολική χρονιά με φυτεύσεις και εικαστικές παρεμβάσεις

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με τη δημιουργία των θεματικών κήπων στον νομό Φλώρινας στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας-ΚΕΚΥΚΑμεΑ. Οι δύο «ΒΙΟτοποι της Αρκούδας», 100 τ.μ. ο καθένας, προετοιμάστηκαν κατάλληλα με τη συμβολή των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, ενώ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το συνεργείο του με την συνεργασία των δυναμικών παιδιών και την αρωγή των καθηγητών και των υπευθύνων ανέλαβαν να αναμορφώσουν τους υπαίθριους χώρους και συμβάλουν στο ιδιαίτερο πρασίνισμά τους.
Διαβάστε περισσότερα Μειωμένες τιμές σε φούτερ και άλλα αγαπημένα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ!

Ήρθε ο καιρός για φούτερ! Κι επειδή το φούτερ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ είναι απαραίτητο ρούχο για το φθινόπωρο και το χειμώνα σας δίνουμε έναν επιπλέον λόγο να το αγοράσετε: νέα μειωμένη τιμή! Εκτός από το φούτερ στο eshop θα βρείτε και άλλα επίσημα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για όλες τις ηλικίες, για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο, ακόμα και την κουζίνα!  

Δείτε όλες τις προσφορές Δύο νεκρές αρκούδες σε τροχαία ατυχήματα

ΟΤις έξι έφτασαν οι νεκρές αρκούδες από τροχαίο ατύχημα μέσα στο 2013. Δύο τροχαία που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ισάριθμες θηλυκές αρκούδες. Στο πρώτο από αυτά, ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο χωρίς να ειδοποιήσει με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να βρεθεί μετά από τουλάχιστον 24 ώρες από την ώρα του ατυχήματος. Στο δεύτερο η αρκούδα εγκλωβίστηκε από τη νέα, κατάλληλων προδιαγραφών περίφραξη που έχει αρχίσει να τοποθετείται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (τμήμα «Σιάτιστα Κρυσταλλοπηγή») και στην προσπάθειά της να επιστρέψει χτυπήθηκε καθώς διέσχιζε το δρόμο. Αξίζει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση της περίφραξης κατάλληλων προδιαγραφών η οποία ξεκίνησε το Μάιο του 2013, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο 2013. Μέχρι τότε, εφιστούμε την προσοχή και στους ίδιους τους οδηγούς που κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, ώστε να μη γίνουμε ξανά μάρτυρες αντίστοιχων περιστατικών.