Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τα νέα του ΚΘΒΕ

Τα νέα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
«To Ραφτάδικο» από τις 18 Οκτωβρίου στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, Σκηνή Σωκράτης Καραντινός - Πρεμιέρα στις 18/10, στις 21.00, Μονή Λαζαριστών
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανοίγει την αυλαία της Μονής Λαζαριστών, με το πολυβραβευμένο έργο του Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ «Το Ραφτάδικο» το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη.
Μια μεγάλη παραγωγή αποτελεί το δυναμικό ξεκίνημα της επαναλειτουργίας της Μονής Λαζαριστών για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013-2014, με ένα έργο αισιόδοξο, γεμάτο ανθρωπιά και ελπίδα για ζωή, που ζωντανεύει μια ολόκληρη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας, μέσα από πολύ γνωστές μουσικές μελωδίες οι οποίες άφησαν εποχή.
Ο Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ και ο Γιάννης Ιορδανίδης γράφουν για «Το Ραφτάδικο» ΕΔΩ
Ο Κώστας Γαβράς γράφει για τον Ζαν-Κλωντ Γκραμπέρ  ΕΔΩ
Νέα τιμολογιακή πολιτική – εισιτήριο για κάθε πολίτη!
Βασικός μας στόχος στην κατάρτιση του ρεπερτορίου της νέας θεατρικής περιόδου είναι να καταστεί το ΚΘΒΕ ένα θέατρο ανοιχτό στον πολίτη. Γι’ αυτό καθιερώνουμε μια χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει ευρεία γκάμα παροχών καλύπτοντας διαφορετικές κατηγορίες κοινού»Γιάννης Βούρος
Περισσότερα ΕΔΩ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Débrayage» στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ. Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στις 10 Οκτωβρίου του έργου που υπογράφει ο Γάλλος Ρεμί Ντε Βος και σκηνοθετεί η Χριστίνα Χατζηβασιλείου, οι παραστάσεις συνεχίζονται από Τετάρτη έως Κυριακή. Σημειώνεται ότι η δεύτερη παράσταση, την Παρασκευή το απόγευμα, ήταν αφιερωμένη στους ανέργους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
«Το σωματίδιο του Θεού», σε χορογραφία-σκηνοθεσία Κι Όμως κινείται-Χαΐνη Δ. Αποστολάκη: Για πέντε μόνο παραστάσεις στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (16-20 Οκτωβρίου).
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ: Κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00 «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» στο Βασιλικό Θέατρο!
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
Νέες πρεμιέρες, σπουδαίες παραστάσεις! Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τις παραγωγές «Το Κύμα» (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών), «Πέερ Γκυντ» (Θέατρο ΕΜΣ) και «Με μουσικές εξαίσιες» (Θέατρο Μονής Λαζαριστών – Σκηνή Σ. Καραντινός) που κάνουν πρεμιέρα στις 31/10, στις 15/11 και στις 19/12 αντίστοιχα.
Ξεφυλλίστε το πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
“UTOPIA” (work in progress):  Αναζητούνται νέες και νέοι performer, ηλικίας 18 έως 23 ετών για τη συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το Θέατρο Νέων του Κρατικού Θεάτρου Κωνσταντίας (Jugendklub im Staatstheater Konstanz) της Γερμανίας για την παράσταση “UTOPIA” (work in progress), που θα παρουσιασθεί σε σκηνοθεσία των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη.
Περισσότερα ΕΔΩ