Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival



  •  
FestivalNews #416
Με δύναμη από τη Γαλλία, τα αφιερώματα του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε δημιουργούς φέρνουν στο προσκήνιο δυο σκηνοθέτες που δίνουν ένα πολύ προσωπικό στίγμα μέσα στο χάρτη του παγκόσμιου σινεμά. Ο Αλέν Γκιροντί, από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του νεότερου γαλλικού κινηματογράφου, με φανατικό κοινό και διακρίσεις, κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, με σουρεαλιστική διάθεση και γήινη ματιά. Η πολυπράγμων δημιουργός Κλερ Σιμόν, μέσα από ανθρωποκεντρικές ιστορίες που εκπλήσσουν, ισορροπεί περίτεχνα ανάμεσα στο ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας μας. Και οι δυο δημιουργοί θα δώσουν το παρών στη φετινή διοργάνωση.
Αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον προβάλλεται η ταινία Γκλόρια του Sebastián Lelio και στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, η ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου September και το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού  Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου: Διωγμός & Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία - Ελλάδα 1922-1924. Στην αίθουσα Τάκης Καννελλόπουλος η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ανοίγει τη νέα σαιζόν με ένα αφιέρωμα στην μοναδική και ανεπανάληπτη Ιταλική Κωμωδία.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (03/10-09/10/2013)
ΓΚΛΟΡΙΑ
Sebastián Lelio
Χιλή
2013
  SEPTEMBER
Πέννυ Παναγιωτοπούλου
Ελλάδα - Γερμανία,
2013
 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΔΙΩΓΜΟΣ & ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 1922-1924

Μαρία Ηλιού
Ελλάδα
2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Ιταλική κωμωδία: μοναδική και ανεπανάληπτη
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ξεκινά τη νέα κινηματογραφική σεζόν με ένα απολαυστικό αφιέρωμα με τίτλο Ιταλική κωμωδία: μοναδική και ανεπανάληπτη το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
 
Γίνετε μέλος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης!
Ξεκίνησε η έκδοση της ανανεωμένης κάρτας μέλους της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης για την κινηματογραφική σεζόν 2013-14. Το κόστος έκδοσης νέας κάρτας ή ανανέωσης της κάρτας των ήδη εγγεγραμένων μελών είναι 1 ευρώ ενώ μπορείτε να την εκδίδετε από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 - 15.00 και πριν από την έναρξη των προβολών της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης. Τιμή εισιτηρίου στις προβολές της Ταινιοθήκης: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη)
 
Μείωση των τιμών στο πωλητήριο του ΦΚΘ
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μειώνει τις τιμές στην πλειοψηφία των εκδόσεών του και σε επιλεγμένα συλλεκτικά αντικείμενα που διατίθενται στο πωλητήριό του, σε ποσοστό που φτάνει έως και το 50%!