Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»



Νοέμβριος 2013
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Νοέμβριος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.  Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Και αυτά τα Χριστούγεννα «αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε»!
Aυτά τα Χριστούγεννα συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε με αγάπη 310 παιδικά χαμόγελα που μεγαλώνουν στα 13 σπίτια μας, τα οποία λειτουργούν χάρη στη δική σας στήριξη! Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις παιδιά αλλά ας θυμηθούμε τα λόγια του μικρού μας ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλου «αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε» και ας στηρίξουμε όλοι τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη! 
Δείτε πως μπορείτε να μας στηρίξετε εδώ.


Χριστουγεννιάτικα bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει και αυτά τα Χριστούγεννα να γεμίζει ολόκληρη την Ελλάδα με τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει, για να μπορέσει να συνεχίσει να στηρίζει τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη.  
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, φέτος τα Χριστούγεννα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, που διαχρονικά στηρίζουν τον Οργανισμό, να επισκεφθούν τα  Χριστουγεννιάτικα Bazaars που διοργανώνει σε ολόκληρη την Ελλάδα για να χαρίσουμε όλοι μαζί απλόχερα χαμόγελα. Γιορτινές κατασκευές, δώρα και Χριστουγεννιάτικα είδη που δημιούργησαν εργαζόμενοι και εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη για τα παιδιά και η φροντίδα τους αποτελεί τη μεγαλύτερη δημιουργική δύναμη.
Δείτε όλα μας τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars εδώ.
Εάν δε βρεθείτε σε κάποιο από τα Χριστουγεννιάτικα Bazaars, μπορείτε να βρείτε όλα μας  τα χριστουγεννιάτικα είδη στο e-shop μας ή να επικοινωνήσετε στο 211-7709980 και 210-7647760


Προτάσεις εταιρικών δώρων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Και φέτος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει τη δυνατότητα στις εταιρίες που το επιθυμούν, να τυπώσουν τις γιορτινές ευχές τους σε χριστουγεννιάτικες κάρτες του Οργανισμού ή να χαράξουν την επωνυμία τους σε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από χρωματιστό Plexiglas.

Για περισσότερες επιλογές χριστουγεννιάτικων καρτών και εταιρικών δώρων επισκεφτείτε το e-shop μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 211-8008450.Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας ηλεκτρονικών καρτών (
e-cards) για όσες εταιρίες θέλουν να στείλουν ηλεκτρονικά τις γιορτινές ευχές τους, στηρίζοντας το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 211-8008450 ή στο eshop@hamogelo.gr


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει καθημερινά!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, κινητοποιεί πολίτες και φορείς, προκειμένου να συσπειρωθεί το σύνολο της κοινωνίας και να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και όλο το χρόνο, αφού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι δίπλα στα παιδιά 365 μέρες το χρόνο κι όχι μόνο τις γιορτές.
Η πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι μια πρωτοβουλία του Οργανισμού, που καλεί όλους να τη στηρίξουν, δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραματικά.
Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρίες στη χώρα μας.
Φέτος τα Χριστούγεννα, ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί και ας χαρίσουμε χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά!
Αναλυτικά, η λίστα με τα είδη και τα σημεία συγκέντρωσης εδώ.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε αύξηση 62% των καταγγελιών
σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών, που δέχτηκε
στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, σε σχέση με το 2012!
ΜΜε την ευκαιρία της 19ης Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε, για ακόμα μια χρονιά, ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φαινόμενο αυτό, με την υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Πραγματοποιήθηκε ένας συμβολικός περίπατος και στη συνέχεια ακολούθησε η Συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, όπου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία που χειρίστηκε η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, για το διάστημα 1/1/2013 – 31/10/2013.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 
Η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων Λάουρα Μπολντρίνι επισκέφτηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τα παιδιά και οι οικογένειες που έχουν ανάγκη τέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα και οι αυξανόμενες ανάγκες στήριξης της οικογένειας εν μέσω της οικονομικής κρίσης τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων Λάουρα Μπολντρίνι με την ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε 425 παιδιά
στην Καστοριά, στην Πελασγία και στη Στυλίδα!
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στην Καστοριά από τις 29 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 224 παιδιά. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Δήμο Στυλίδας από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου όπου και εξέτασε 201 παιδιά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.
Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 13.843 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Καστοριά και τη Στυλίδα!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.