Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Ιανουάριος 2014
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.  Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Σε τελική ευθεία η ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου
κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με 16 φορείς από 12 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάσσεται δυναμικά κατά του εκφοβισμού στο πλαίσιο μιας σημαντικής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.
17 σημαντικοί φορείς στο πεδίο του Σχολικού Εκφοβισμού από 12 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησαν, στις 21-23 Ιανουαρίου στη Στουτγκάρδη, την τελευταία τους συνάντηση πριν την ίδρυση του πρώτου «Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» που θα ανακοινωθεί στη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2014.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην καμπάνια «Μια Ημέρα για την Ευρώπη, κάθε Ημέρα για τα παιδιά» με στόχο την καθιέρωση μιας Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.antibullying.eu υπογράψτε ηλεκτρονικά αυτήν την πρωτοβουλία  και γίνετε μέρος αυτής της εκστρατείας κατά του εκφοβισμού. Μοιραστείτε την πρωτοβουλία μας με τους φίλους σας και την οικογένεια σας. Κάντε tweet χρησιμοποιώντας το hashtag #antibullying_day και κάντε like στην ιστοσελίδα μας στο facebook.


Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής

Την Πέμπτη 19/12/2013 στη Β Ψυχιατρική κλινική του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου  «Αττικόν» ο κ. Αθανάσιος Δουζένης  ψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατροδικαστικής και υπεύθυνος του Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής καθώς και ο Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Το Τμήμα Ψυχιατροδικαστικής ξεκίνησε την λειτουργία του το 2010 κι αποτελεί Ειδικό Ιατρείο της Β Πανεπιστημιακής Κλινικής ΕΚΠΑ του Π.Γ.Ν Αττικόν, με Διευθυντή, τον Καθηγητή Ψυχιατρικής, Χ. Παπαγεωργίου. Ο επιστημονικός κλάδος της Ψυχιατροδικαστικής έχει άμεση σχέση με τα φαινόμενα της βίας και κακοποίησης, φαινόμενα με τα οποία ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ασχολείται  από το 1996.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Το νέο μέλος του σπιτιού μας!
Τον λένε Ρόκυ και ήρθε να μείνει μαζί μας στο σπίτι μας στο Μοσχάτο!
Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη και για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας. Ήταν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο από μια κυρία. Όλη η καθημερινότητα του σπιτιού μας άλλαξε προς το καλύτερο και κυρίως αυτή των παιδιών.
Ο ερχομός του Ρόκυ έκανε τα παιδιά πιο υπεύθυνα και προστατευτικά γιατί πέρα από τα χάδια, τις αγκαλιές και τα φιλιά, ένα σκυλάκι έχει και ευθύνες!
Ευτυχώς όλα τα παιδιά μας είναι πρόθυμα να τον πάνε βόλτα, να καθαρίσουν τις ζημιές του ακόμα και μην γκρινιάζουν όταν βρίσκουν.... κάποιο παπούτσι τους φαγωμένο!!


Σύμφωνο συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την
«Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου».

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα το «Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού - Από την Καταγραφή στη Δράση».
Ο υφυπουργός κ. Σ. Κεδίκογλου παρουσίασε τη νέα Συντονιστική Επιτροπή του Παρατηρητηρίου και την εγκύκλιο για τη δράση του Παρατηρητηρίου, ανέφερε ότι τροποποιείται το Τεχνικό Δελτίο στο πλαίσιο μιας περισσότερο μαθητοκεντρικής προσέγγισης και υπέγραψε σύμφωνα συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Αφιερωμένο στους γονείς των παιδιών που νοσούν…
«Δεν είναι άδικο;», «Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει», «Γιατί να αρρωστήσει το παιδί μου;», «ποιος φταίει;», «τι φταίει;», «Τα παιδιά πρέπει να παίζουν και να χαίρονται τη ζωή! Όχι να πονούν»....

Πρόκειται για ερωτήματα ανθρώπων που πονούν, αγωνιούν, μάχονται και θυμώνουν! Είναι οι γονείς των παιδιών που νοσούν από σοβαρά προβλήματα υγείας. Άλλοι αποδίδουν το πρόβλημα στις αμαρτίες τους και άλλοι στη βιολογία και το γενεαλογικό τους δέντρο. Μερικοί ψάχνουν να βρουν τις απαντήσεις στον εαυτό τους, άλλοι στην επιστήμη και άλλοι στο Θεό. Άνθρωποι πληγωμένοι, που πάντα βρίσκουν τη δύναμη να πέφτουν απότομα στη μάχη της ζωής για να διδάξουν πολύ πρόωρα στα παιδιά τους αυτό που λέγεται «αξία της ζωής».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε 322 παιδιά
στην Σκύρο και στα Εξάρχεια!
Η κινητή Οδοντιατρική και η κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στα Εξάρχεια στις 13 Ιανουαρίου όπου σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων  GCR, εξέτασε 38 παιδιά πραγματοποιώντας οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις. Το τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Παιδιών με Προβλήματα Υγείας του Οργανισμού σε συνεργασία με το GCR ανέλαβε την οδοντιατρική θεραπεία και την εύρεση οπτικών σε όσα παιδιά είχαν ανάγκη.

Κατά το διάστημα 15 – 23 Ιανουαρίου η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα επισκέφτηκε την  Σκύρο, όπου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και το Κέντρο Υγείας Σκύρου πραγματοποίησε οδοντιατρικές εξετάσεις σε 284 παιδιά του νησιού.

Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» να επισκέπτεται την Πάτρα, τον Πύργο, τη Μεσσήνη, την Καλαμάτα και το Γύθειο, πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Παράλληλα, η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Μαρούσι μέχρι και τα τέλη του Φεβρουαρίου πραγματοποιώντας οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Προληπτικής Ιατρικής εδώ.