Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #442
«Να τιμάς ό,τι σε εμπνέει», είχε πει κάποτε ο Πίτερ Ουιντόνικ.  Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, τιμά φέτος στα αφιερώματά του δυο δημιουργούς που ενέπνευσαν και εμπνέουν τον κόσμο του ντοκιμαντέρ: Τον πρόωρα χαμένο καναδό κινηματογραφιστή και φίλο του φεστιβάλ, Πίτερ Ουιντόνικ (1953-2013) στη μνήμη του οποίου ο θεσμός καθιερώνει ως ελάχιστο φόρο τιμής το Βραβείο Κοινού Πίτερ Ουιντόνικ, το οποίο θα απονέμεται στο καλύτερο ξένο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Στα αφιερώματά του το 16ο Φεστιβάλ προβάλλει επίσης το έργο του γάλλου σκηνοθέτη Νικολά Φιλιμπέρ, ενός βιρτουόζου της τέχνης της παρατήρησης, ο οποίος θα δώσει το παρών στη διοργάνωση.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (6/2/2014 - 12/2/2014)
NYMPHOMANIAC: ΜΕΡΟΣ Α΄
Λαρς φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
  OH BOY
Γιαν Όλε Γκέρστερ
Γερμανία, 2012
 
NEBRASKA

Αλεξάντερ Πέιν
ΗΠΑ, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ο Σύγχρονος Ισπανικός Κινηματογράφος, μια οξυδερκής κινηματογραφία με διεθνή απήχηση, βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου αφιερώματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, από τις 6/2 έως τις 9/2/2014, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).
 
Μια 'ματιά' στα κινηματογραφικά χνάρια του Άρθουρ Μίλερ 
Το Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις θεματικές εκδηλώσεις «Big Days» του ΚΘΒΕ διοργανώνοντας την εκδήλωση με τίτλο Μια ματιά στα κινηματογραφικά χνάρια του Arthur Miller την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Κινηματογραφικές εκδόσεις στα Πωλητήρια του ΦΚΘ
Επισκεφτείτε τα πωλητήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και στο Μουσείο Κινηματογράφου και βρείτε ενδιαφέρουσες εκδόσεις από παλαιότερες διοργανώσεις, μονογραφίες ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, αναμνηστικά και δώρα!