Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΛΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ


Ε όχι, δε θα ησυχάσω ρε παιδιά, με όλα αυτά που βλέπω με έπιασε μια «λύσσα» άλλο πραμα. Όχι μόνο που βλέπω δηλαδή, αλλά και που ακούω, που ΒΛΕΠΟΥΜΕ και που ακούμε ΟΛΟΙ μας ενόψει εκλογών.
ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι, ΟΛΩΝ των κομμάτων, ακολουθουν την παλιά, και δοκιμασμένη από το 1800 τακτική αγώνα, η οποία τακτική θέλει ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ να είμαστε το άβουλο κοπάδι, τα χαϊβάνια (και λοιποί χαρακτηρισμοί) που θα πιστέψουμε ότι και αν μας πουν, ότι και αν μας σερβίρουν, γιατί ΑΥΤΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Παίρνουν λοιπόν σβάρνα χωριά και συνοικίες, και αρχίζουν τις ομιλίες, αναλύουν τα… «προγράμματα» των κομμάτων τους, προγράμματα που κατά τη γνώμη τους είναι τα πλέον ενδεδειγμένα για να διορθώσουν το χάλι που δημιούργησαν οι αντίπαλοι τους (που από σύμπτωση, οι αντίπαλοι ανήκουν στο δικό τους κόμμα. Ε τι να κάνουμε, συμβαίνουν  και αυτά καμιά φορά.), και έτσι και ΔΕΝ εφαρμοστούν, η χώρα θα πάει στο… γκρεμό.
Βέβαια, αποφεύγουν να πουν πως η χώρα είναι ήδη στο γκρεμό, και είναι τόσο σφηνωμένη εκεί, στον πάτο, που δεν ξεκολλά με τίποτα, τουλάχιστον από αυτούς.
Εκλογές λοιπόν, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη μέρα, και οι «βόλτες» δίνουν και παίρνουν όπως και τα «ταξίματα» …… «θα σας φτιάξουμε και γεφύρια…. Μα δεν έχουμε ποτάμια…. Δεν πειράζει, εμείς θα φτιάξουμε τα γεφύρια να βρίσκονται».
Δε ξέρω γιατί κάθε φορά που πάμε σε εκλογές θυμάμαι τα τραγούδια του Θωμά Μπακαλάκου, ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ.
Πόσα χρόνια πριν, πόσο επίκαιρα σήμερα, και θα παραμείνουν επίκαιρα, μια και η πολιτική στη χώρα μας δεν πρόκειται να αλλάξει.
ΟΛΟΙ, έχουν επικεντρωθεί και καλά στην «κρίση» και μας λένε ότι θα μας βγάλουν από αυτήν, να περιμένουμε «λίγο», γιατί φάγαμε το γάιδαρο και έμεινε μόνο η ουρά.
Αυτή η ουρά ρε αδέλφια, τελικά δεν έχει τελειωμό.
Και από εκεί που το τραγούδι μιλούσε για σχολεία, νοσοκομεία, αύξηση συντάξεων, ΤΟΤΕ, σήμερα τα «προγράμματα» των κομμάτων έχουν ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και άλλα πολλά.
ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα δε μας λέει λοιπόν ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ (όπως την κατάντησαν) ΥΓΕΙΑ, τις ΣΦΑΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…..
ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα δε λέει αν θα αλλάξει τελικά ο ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, που για τα κόμματα και για πολλά μέλη της κοινωνίας μας οι άνθρωποι αυτοί είναι οι «ξεγραμμένοι», τα σκουπίδια της χώρας, τα πειραματόζωα…..
Θα μπορούσα να αναφέρω και ένα σωρό άλλα αγαπητοί υποψήφιοι που σκόπιμα τα παραλείπετε και θα έπρεπε να ντρέπεστε εσείς και οι αρχηγοί σας, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα γιατί δεν σας συμφέρει.
Αν δεν κάνω λάθος, λόγο εκλογών έπεσαν κάτι εκατομμύρια στα κόμματα για να κάνουν τον… «αγώνα» τους, χρήματα που θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο αλλού, και όχι σε διαφημίσεις, χαρτομάνι, και έξοδα «κερασμάτων», καυσίμων, και μετακινήσεις χειροκροτητών, στησίματα εξέδρων, φώτων και ήχου στις κεντρικές σας ομιλίες
Και όπως λέει το τραγούδι για μετά τις εκλογές και για τον «βουλευτή»,
«και μη τον είδατε το φίλο το λεβέντη
Απ’ το χωριό μας δε περνά ούτε για γλέντι
Κι όσα μας είχε τάξει ητανε
Λαγοί με πετραχήλια»….
ΑΥΤΟ συνέβαινε, αυτό συμβαίνει, και αυτό θα συμβαίνει στην χώρα μας, και δεν φταίνε αυτοί αδέλφια, φταίμε ΕΜΕΙΣ που τους ανεχόμαστε, που ξέρουμε ότι μας κοροϊδεύουν, αλλά τους ξαναψηφίζουμε.
Γεια και χαρά σας βρε πατριώτες, και ας προσέχαμε.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: