Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

 
FestivalNews #489
Τη συγκλονιστική αποτύπωση της ζωής του μεγαλύτερου ίσως βρετανού εικαστικού όλων των εποχών, του ξεχωριστού Τζόζεφ Τέρνερ παρουσιάζει η νέα ταινία του σπουδαίου βρετανού σκηνοθέτη Μάικ Λι, Ο κος Τέρνερ που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές του φιλμ Το παιχνίδι της μίμησης. Επίσης στην αίθουσα Παύλος Ζάννας αλλά και στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος προβάλλονται και δύο ντοκιμαντέρ, το Παίζοντας με τη φωτιά της Αννέτας Παπαθανασίου που παρουσιάζει τις ιστορίες γυναικών που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο στο Αφγανιστάν, και το Agorá του Γιώργου Αυγερόπουλου, τη προσωπική του, όπως ο ίδιος σημειώνει, αντίδραση στην κρίση, τη θέση που παίρνει απέναντι στην αδικία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν στη βραδυνή προβολή, τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (15-21/1/2015)
Ο ΚΟΣ ΤΕΡΝΕΡ
Μάικ Λι,
Ηνωμένο Βασίλειο - Γαλλία - Γερμανία, 2014
  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ
Μόρτεν Τίλντουμ
Ηνωμένο Βασίλειο - ΗΠΑ, 2014
  ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ
Αννέτα Παπαθανασίου
Ελλάδα, 2014
  AGORÁ  Γιώργος Αυγερόπουλος Ελλάδα-Γερμανία-Κατάρ, 2014
 
 
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Πιο συγκεκριμένα, με κάθε εισιτήριο βραδινής προβολής οι θεατές παίρνουν κι ένα ακόμη δωρεάν. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €).
 
Τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά
Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά  Τα μαγικά μαξιλάρια παρουσιάζει η Παιδική – Νεανική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο «Ολύμπιον» κάθε Κυριακή και τις καθημερινές για σχολεία.
Πληροφορίες : 6977 445161 & 2310 222299
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: