Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #495
Αποκαλυπτικά και εξαιρετικά ανθρώπινα, τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που συμμετέχουν στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα ανασυνθέτουν τη σύγχρονη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Συνολικά 63 ελληνικά ντοκιμαντέρ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα, καλύπτουν ένα ευρύ θεματικό φάσμα που συγκροτεί ένα πολύμορφο καλειδοσκόπιο του κόσμου μας. Πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, εικόνες της κρίσης, ανθρώπινα δικαιώματα, πορτρέτα ανθρώπων με ξεχωριστές ιστορίες ζωής, Τέχνη, παραδόσεις, αλλά και μνήμες από το παρελθόν, προσκαλούν το κοινό σε ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (26/2-4/3/2015)
ΚΡΙΣΤΟΦ ΚΙΣΛΟΦΣΚΙ: ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ   ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ
Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν
Τουρκία-Γαλλία-Γερμανία, 2015
  ΛΕΒΙΑΘΑΝ
Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ
Ρωσία, 2014
  AGORÁ  Γιώργος Αυγερόπουλος Ελλάδα-Γερμανία-Κατάρ, 2014
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 
Το έργο του Κριστόφ Κισλόφσκι, ενός από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της έβδομης Τέχνης, πρωταγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συζήτηση για το έργο του Κριστόφ Κισλόφσκι με τους Γ. Μπακογιαννόπουλο (κριτικό κινηματογράφου), Ν. Σαββάτη (θεωρητικό κινηματογράφου) και Θ. Λιναρά (συνεργάτη Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης).  
 
Μικρού μήκους στη μεγάλη οθόνη
Shortlandia:Tην Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 23:00, το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να αρακολουθήσει 8 ταινίες νέων δημιουργών, σε ένα χορταστικό πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 149 λεπτών. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.
H βραδιά θα συνεχιστεί με party στο Δωμάτιο με θέα. Μουσική επιμέλεια: Άρης Δημοκίδης
 
Προβολή ντοκιμαντέρ
Ο Βασίλης Λουλές παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στη Θεσσαλονίκη το καινούργιο του ανθρωπολογικό-λαογραφικό ντοκιμαντέρ Πέρασα κι εγώ από κει και είχα παπούτσια από χαρτί. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό παραμύθια και ιστορίες της υπαίθρου. Μια ταινία αφιερωμένη στους τελευταίους –ίσως– ανθρώπους της γης μέσα στους οποίους είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος αιώνων προφορικής αφήγησης.
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Κάθε μήνα, μια προσφορά! Το Festival Shop του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθιερώνει την προσφορά του μήνα στις εκδόσεις του. Για τον Φεβρουάριο η προσφορά είναι η έκδοση Εξάντας - Ντοκιμαντέρ στον Κόσμο, από το αφιέρωμα για τον Γιώργο Αυγερόπουλο που πραγματοποιήθηκε στο 8ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η έκδοση θα πωλείται στην τιμή του 1,00 ευρώ από τα πωλητήρια του Φεστιβάλ (Ολύμπιον & Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: