Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #501
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται το πρώτο πενθήμερο προβολών του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα. Στις έξι κινηματογραφικές αίθουσες στο Ολύμπιον και το Λιμάνι, όπου χτυπά δυνατά η καρδιά του ντοκιμαντέρ, οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης βιώνουν καθημερινά δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις. Τα εκδοτήρια είναι γεμάτα με σινεφίλ που προμηθεύονται τα εισιτήριά τους, ενώ τα πρωινά οι αίθουσες πλημμυρίζουν από παιδιά και εφήβους που παρακολουθούν με ενθουσιασμό τις προβολές "Docs for Kids". Ζώντας τον παλμό του 17ου Φεστιβάλ, το κοινό απολαμβάνει τις ταινίες, καθώς και τις συζητήσεις με τους σκηνοθέτες στο τέλος κάθε προβολής!
 
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Κόρντουλα Χίλντεμπραντ (Πνεύμα Βερολίνου), Γιούκι Κόκουμπο (Συμβάν στην Κασάμα) και Μαρκ Σμιντ (Το σύνδρομο του χιμπαντζή).
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Μάικλ Γκαλίνσκι (Ποιος άρπαξε τον Τζόνι;), Κάρολ Γκόρντον και Νάταλι Κάνινχαμ (Ακολουθώντας το ταξίδι της Σίρα: Μια ελληνοεβραϊκή oδύσσεια) και η Ουεντζίνγκ Μα (Ξεπερνώντας το φόβο: Η ιστορία του Γκάο Ζισένγκ).
 
 
 
 
Βραβείο Κοινού Fischer
Ψηφίστε έξω από τις αίθουσες τις αγαπημένες σας ταινίες που διαγωνίζονται για:
δύο Βραβεία Κοινού που αφορούν σε ταινίες άνω των 45’ (μία ελληνική και μία ξένη - «Βραβείο Κοινού Πίτερ Ουιντόνικ»).
δύο Βραβεία Κοινού που αφορούν σε ταινίες κάτω των 45' (μία ελληνική και μία ξένη).​
Πρώτο Πλάνο, η εφημερίδα του Φεστιβάλ
Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες μιλούν στην εφημερίδα του Φεστιβάλ Πρώτο Πλάνο. Θα το βρείτε στους χώρους του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης και βέβαια στην ιστοσελίδα μας www.filmfestival.gr
 
Ημερίδα «Εδώ Έξω» 
Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα παρουσιάζει την ημερίδα Εδώ Έξω, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Ολύμπιον. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Εδώ Έξω, σε σκηνοθεσία Θωμά Κιάου, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Πρωτοβουλία ενάντια στην Κρίση» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: