Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Παλινωδεί η κυβέρνηση με τις τροπολογίες


logo newsletter
 
 

Παλινωδεί η κυβέρνηση με τις τροπολογίες

Οι υποψήφιες τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας προς ένταξη στο Νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση ήταν πολλές. Τελικά, το δρόμο προς το σχέδιο νόμου βρήκε μόνο η τροπολογία για τους Επικουρικούς, με την υπογραφή του κ. Κουρουμπλή να περιλαμβάνεται σε μια ακόμα ρύθμιση για την παράταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ασφαλισμένων. Οι πρώτες αντιδράσεις.
Περισσότερα

Χώρα Ελλήνων… Διαβητικών

Αυξάνεται, χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των Διαβητικών και στη χώρα μας, σύμφωνα με τη μελέτη “Σαλαμίνα”, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο συνέδριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).
Περισσότερα

Νοκ άουτ ο Χλέτσος από τον ΕΟΠΥΥ

Εκτός «κούρσας» έθεσε τον εαυτό του ο καθηγητής Οικονομικών, Μ. Χλέτσος, ο οποίος εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Αυτή η συνάντηση πότε θα γίνει;

«Στο περίμενε» μοιάζουν να έχουν οι «θεσμοί» τους φορείς του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθούν εχθές...
Περισσότερα

Commission:«Χρυσό» βραβείο για το «αντίδοτο» της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών

«Χρυσούς» προτίθεται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όποιους καταφέρουν να αναπτύξουν μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο εντοπισμού των ασθενών που χρειάζονται αντιβιοτικά.
Περισσότερα

Έγκριση FDA σε επαναστατική συσκευή της Boston Scientific Corp

Στην έγκριση μιας νέας συσκευής της Boston Scientific Corp που προλαμβάνει την εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου, σε ασθενείς με επικίνδυνα ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό (κολπική μαρμαρυγή) προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Περισσότερα

«Μπλόκο» στις ΗΠΑ για το sugammadex της Merck & Co

Μεγάλες καθυστερήσεις αναμένει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές η διοίκηση της Merck & Co Inc στην Αμερική (γνωστή ως MSD) προκειμένου να αναστρέψει τα αποτελέσματα ενός φαρμάκου αναισθησίας, για το οποίο και ο FDA ζητά περισσότερα στοιχεία που σχετίζονται με την μελέτη του.
Περισσότερα

Ανακοινώθηκε η εξαγορά της Pharmacyclics από την AbbVie

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της Pharmacyclics, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει το Imbruvica (ibrutinib), μια αποτελεσματική θεραπεία αιματολογικών κακοηθειών, έναντι περίπου 21 δισ. δολαρίων.
Περισσότερα

Συνταγογράφηση υπό καθεστώς τρομοκρατίας για τους Γενικούς Ιατρούς

Την αγανάκτησή της για την επιβολή προστίμου σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, ο οποίος συνταγογράφησε σκευάσματα μη σχετικά με την ειδικότητά του, εκφράζει η Ένωση Γενική Ιατρικής.
Περισσότερα

Παρέμβαση εισαγγελέα για ελλείψεις σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα καρκινοπαθών στο Βενιζέλειο και μορφίνης στο ΠΑΓΝΗ προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα.
Περισσότερα

ENE: Μύθοι και αλήθειες για την ειδικότητα των νοσηλευτών

Την ενόχλησή της για τις ανακρίβειες – που όπως υποστηρίζει – ειπώθηκαν πρόσφατα από τον Υπουργό Υγείας για το θέμα της νοσηλευτικής ειδικότητας, εκφράζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας. Ζητά, παράλληλα, άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ, ως ο επίσημος θεσμικός εκπρόσωπος των Νοσηλευτών, πριν από τη λήψη οποιονδήποτε αποφάσεων που αφορούν τον κλάδο. 
Περισσότερα

Χιλιάδες υγειονομικοί στους δρόμους του Παρισιού ενάντια σε νόμο της κυβέρνησης Ολάντ

Το μένος του υγειονομικού κόσμου έχει ξεσηκώσει νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ, με το οποίο επιχειρούνται σημαντικές ανατροπές στο σύστημα υγείας της Γαλλίας. Την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση εξέφρασαν χιλιάδες επαγγελματίες από το χώρο της Υγείας, που πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της τελευταίας 20ετίας στη Γαλλική πρωτεύουσα.
Περισσότερα

Εκπαιδευτική αξιολόγηση και προτάσεις για έναν μαθητή με αυτισμό

Του Δρ. Δημήτρη Κουτάντου, εκπαιδευτικού σε ΚΔΑΥ.
Περισσότερα

MSD: Το pembrolizumab πρώτο στο βρετανικό πρόγραμμα Πρώιμης Πρόσβασης

Την ένταξη του pembrolizumab, της anti-PD1 θεραπεία που διατίθεται ήδη στην Αμερική, στο πρόγραμμα EAMS της Μεγάλης Βρετανίας για ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα, ανακοίνωσε η MSD.
Περισσότερα

Νέα διαδικτυακή πύλη για τους επαγγελματίες υγείας από τη Janssen

Ένα νέο διαδραστικό τρόπο επικοινωνίας με τους επαγγελματίες της Υγείας, εγκαινιάζει η φαρμακευτική εταιρία Janssen, μέσω της διαδικτυακής πύλης Janssenprο.
Περισσότερα

Gilead: Βράβευση στα Prix Galien

Το βραβείο «Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν της Χρονιάς» απονεμήθηκε στην Gilead Hellas κατά την τελετή απονομής των βραβείων φαρμακευτικής καινοτομίας Prix Galien.
Περισσότερα

Ενημέρωση για το Bullying

Ενημέρωση για τα θέματα σχολικού εκφοβισμού και ενδοσχολικής βίας, από εξειδικευμένους επιστήμονες πραγματοποιεί η εταιρεία ψυχικής υγείας και κοινωνικών παρεμβάσεων "ΜΙΤΟΣ".
Περισσότερα

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την ακτινική κεράτωση στο Δ. Νεάπολης-Συκεών Θεσ/κης

Για το πρόβλημα της ακτινικής κεράτωσης και τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν, πριν η νόσος μετεξελιχθεί σε καρκίνο του δέρματος, θα ενημερωθούν όσοι πολίτες συμμετάσχουν στην Ημερίδα με θέμα: «Σημάδια στο Δέρμα από τον Ήλιο», που διοργανώνει στις 18 Μαρτίου ο Δήμος Νεάπολης/Συκεών Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, με ελεύθερη είσοδο.
Περισσότερα

Πρωταθλήτρια και στην εξωστρέφεια η ΒΙΑΝΕΞ, με διάκριση που απέσπασε στα Active Greece Awards 2015

Ως μία από τις σημαντικότερες επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες τιμούν την Ελλάδα στο εξωτερικό, βραβεύτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ACTIVE GREECE AWARDS 2015», η ΒΙΑΝΕΞ.
Περισσότερα

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

Εξετάσεις προληπτικού έλεγχου σε προνομιακή τιμή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, προσφέρει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: