Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

FestivalNews #504
«Το δημιουργικό ντοκιμαντέρ είναι το απόλυτο βήμα ελεύθερου λόγου της εποχής μας. Είμαι ελεύθερος να πω ό,τι θέλω»
Χούμπερτ Ζάουπερ
 
Εμπειρίες από την πορεία του ως κινηματογραφιστής, καθώς και μυστικά της τέχνης του ντοκιμαντέρ μοιράστηκε με το κοινό του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο αυστριακός δημιουργός Χούμπερτ Ζάουπερ, στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη. 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Σταύρος Ψυλλάκης (Ολυμπία), Καλλιόπη Λεγάκη (Ψ), Άγγελος Τσαούσης και Μυρτώ Παπαδοπούλου (The New Plastic Road).
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες  Γιάννης Κολόζης (Un condor), Στέλιος Κούλογλου (Απόδραση από την Αμοργό), Σταμάτης Τσαρουχάς (Ο εθνικός Κωστής Παλαμάς – Το υπέρτατο λουλούδι του λόγου) και Παναγιώτης Ευαγγελίδης (La vida pura).
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου ΦΝΘ και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και οι σκηνοθέτες Βάλερυ Κοντάκος (Μάνα), Κίμωνας Τσακίρης (Η αρχαιολόγος) και Ναντίν Σαλίμπ (Μητέρα ενός αγέννητου). 
 
Masterclass EDN
Στο πλαίσιο του Docs in Thessaloniki Pitching Forum 2015 του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, masterclass με τίτλο «Η τηλεοπτική αγορά ντοκιμαντέρ στη Βόρεια Αμερική - μια επισκόπηση από τον Πίτερ Χάμιλτον». Εισηγητής του masterclass, το οποίο αποτελεί συν-διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ EDN και του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ήταν ο Πίτερ Χάμιλτον, υπεύθυνος της συμβουλευτικής εταιρείας «Peter Hamilton Consultants, Inc.», που προτείνει συνεργασίες ανάμεσα σε εταίρους, αναπτύσσει στρατηγικές μάρκετινγκ και συμβάλλει στην επιτυχημένη εφαρμογή τους.
Περιφερειακές εκδηλώσεις
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: