Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πιέζει ο χρόνος για τις εφημερίες...


logo newsletter
 
 

Πιέζει ο χρόνος για τις εφημερίες...

Με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) δίνεται το πράσινο φως για την καταβολή απλήρωτων εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών σε γιατρούς και προσωπικό, αντίστοιχα. Κι όμως, Νοσοκομειακοί Γιατροί προειδοποιούν πως ο χρόνος πιέζει και ο κίνδυνος ακόμη και παραγραφής είναι ορατός.
Περισσότερα

Επίσημη πρώτη της Ομάδας Εργασίας για την ΠΦΥ – Τα σχέδια της Αριστοτέλους

Δύσκολο δρόμο έχει μπροστά της η Ομάδα Εργασίας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), όπως κατέστη σαφές από την πρώτη κιόλας συνάντηση των μελών της. Ποια είναι τα σχέδια και οι πρώτες σκέψεις της ηγεσίας του ΥΥΚΑ.
Περισσότερα

Κάλπες στο ΣΦΕΕ

Στις κάλπες πηγαίνει σήμερα η Φαρμακοβιομηχανία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Περισσότερα

Μια σπουδαία πράξη ανιδιοτέλειας που "έσωσε" 6 ανθρώπους

Φωτεινός σηματοδότης για όλους είναι το παράδειγμα 39χρονης γυναίκας η οποία πριν πεθάνει εξέφρασε την επιθυμία να γίνει δωρητής οργάνων, δίνοντας έτσι υγεία και ζωή σε 6 συνανθρώπους της.
Περισσότερα

Νέες απολύσεις 412 υπαλλήλων φέρνει το deal Actavis-Allergan

Νέες μειώσεις στο εργατικό δυναμικό φέρνει η συμφωνία μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων Actavis και Allergan, ύψους 66 δις. δολ. που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Περισσότερα

Τεστ αίματος που «δείχνει» τη λοίμωξη, καταργεί τα αντιβιοτικά

Ένα γρήγορο τεστ αίματος μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να μάθουν μόλις μέσα σε 2 ώρες εάν η λοίμωξη ενός ασθενούς οφείλεται σε ιό ή βακτήριο, καθιστώντας περιττή την χορήγηση αντιβιοτικών σε πολλές περιπτώσεις.
Περισσότερα

Πλήγμα clawback και rebate στον κλάδο ιδιωτικών υπηρεσιών υγε&#94#943;ας

Ιδιαίτερα σημαντική είναι σήμερα η συνεισφορά των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, καθώς η συνολική ιδιωτική τρέχουσα δαπάνη υγείας καλύπτει τα τελευταία χρόνια περίπου το 1/3 του συνόλου των δαπανών υγείας της χώρας (δημόσια και ιδιωτική δαπάνη).
Περισσότερα

ΥΥΚΑ: Οδηγίες προφύλαξης από το φαινόμενο της έκλειψης ηλίου

Κινδύνους εγκυμονεί η παρατήρηση του φαινομένου της έκλειψης ηλίου με γυμνούς οφθαλμούς, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και συνιστά, τουλάχιστον, τα παιδιά να μην την παρακολουθήσουν.
Περισσότερα

Όχι στο "τζογάρισμα" των χρημάτων μας λένε οι υγειονομικοί

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην επένδυση των ταμειακών διαθέσιμων του ΕΤΑΑ σε Repos, εκφράζουν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των υγειονομικών.
Περισσότερα

ΠΦΣ: Επιβεβαιώνεται ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν κυβερνητικό κατασκεύασμα

Την άμεση άρση των αδικιών που εφαρμόστηκαν στο χώρο του Φαρμακείου με επιχείρημα την εργαλειοθήκη (toolkit) του ΟΟΣΑ, αξιώνει ο ΠΦΣ, τονίζοντας ότι το περίφημο toolkitήταν αποκλειστικό κατασκεύασμα της προηγούμενης κυβέρνησης.   
Περισσότερα

Όταν ο θάνατος δεν μπορεί να αποτρέψει μία ζωή να έλθει!

Δείτε το "θαύμα" και ψηφίστε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα

Ενημερώσου…είναι μεταδοτικό!

Μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους  παιδικούς εμβολιασμούς και της σημασίας τους στην προστασία παιδιών και ενηλίκων, ξεκίνησε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.
Περισσότερα

Έκλεψαν από φαρμακοποιό πάνω από 67.000 ευρώ

Μεταλλικό κουτί που περιείχε 67.700 ευρώ και ληγμένες φαρμακευτικές ναρκωτικές ουσίες που προορίζονταν για καταστροφή, άρπαξαν διαρρήκτες από φαρμακείο.
Περισσότερα

Μεγάλη συναυλία για τα παιδιά της "Φλόγας" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, παρουσιάζει την 1η Απριλίου η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, για την στήριξη των παιδιών με καρκίνο.
Περισσότερα

Γιορτάστε με χαμόγελο την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας με χαμόγελο, μας προτρέπει η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία του καθημερινού βουρτσίσματος των δοντιών για την πρόληψη της τερηδόνας και των νοσημάτων των ούλων.
Περισσότερα

Πολύτιμη δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Παροχή επισιτιστικής βοήθειας σε οικογένειες, πετρελαίου θέρμανσης σε ιδρύματα, πόρων σε αγροτικούς οργανισμούς και ιατρικών υλικών για να καλυφθούν ανάγκες σε ελληνικά νοσοκομεία, εξασφαλίζει η δωρεά ύψους $300.000 της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, προς το διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό IOCC.
Περισσότερα

Όταν οι ασθενείς αξιολογούν τη φαρμακο-βιομηχανία... η AbbVie είναι υπερήφανη

Ψηλά στην εκτίμηση των ασθενών σε θέματα εταιρικής φήμης και ακεραιότητας, τοποθετούν οι ασθενείς τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Abbvie, σύμφωνα με διεθνή έρευνα του 2014.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: