Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr


 

                                Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                                          

---
---

                                       

Και τουρκικό ερευνητικό σκάφος έβγαλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο -Το Tibukat Marmara βόρεια Λέσβου

65 παραβιάσεις στο Αιγαίο μέσα σε λίγες ώρες την Πέμπτη από τουρκικα αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Πυραυλάκατος του τουρκικού ναυτικού …δένει αναοιχτά από το Αγαθονήσι και περιφέρεται ασκόπως επί τρίωρο σε ελληνικά ύδατα! Και όπως αναγνώστης του Onalert.gr μας επεσήμανε ένα από τα “ερευνητικά” σκάφη των Τούρκων το Tibukat Marmara, πλέει εδώ και μέρες στο Αιγαίο . Η τελευταία περιοχή που πλέει το τουρκικό σκάφος είναι αυτή που βλέπετε στον χάρτη του marinetraffic.com!
Read More

Ιερά Μονή Αποστόλου Ανδρέα Μηλαπηδιάς και Εκκλησιαστικό Μουσείο (ΦΩΤΟ)

Η Μονή ιδρύθηκε τη Βυζαντινή εποχή. Αναφέρεται ως Μονή στο Πρακτικό της Λατινικής Επισκοπής Κεφαλονιάς από το 1264.
Τους αιώνες που ακολούθησαν ερημώνεται και επανιδρύεται το έτος 1579, όταν τρεις κατά πνεύμα αδελφές, η Βενεδίκτη, η Λεοντία και η Μαγδαληνή, καταγόμενες από την πρώτη πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Μεσαιωνικό Δήμο του Κάστρου, αγοράζουν το κτήμα στο οποίο προϋπήρχε το ερειπωμένο μονύδριο επ' ονόματι του Αποστόλου Ανδρέου και εγκαθίστανται εκεί με σκοπό να μονάσουν.
Read More

Βαριές κατηγορίες για τους υβριστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο φοιτητών, 25 και 28 ετών, στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη, αντίστοιχα, και του 50χρονου από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως δράστες των χυδαίων υβριστικών αναρτήσεων σε blog του διαδικτύου, εναντίον του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Read More

Καμία αλλαγή στη στάση του γερμανικού ΥΠΕΞ για τις πολεμικές επανορθώσεις

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στη στάση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο ζήτημα της ελληνικής διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, τόνισε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Σέφερ, σχολιάζοντας αναφορά του περιοδικού «Der Spiegel» περί «διάθεσης συμβιβασμού».
Read More

Τσίπρας: Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και καταθέσεων

του Σπύρου Γκουτζάνη
Οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δευσμέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ή το mail Χαρδούβελη ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.
Read More

Ενα θαύμα κατ’ απαίτηση: Απαιτώ Παναγιά μου, το παιδί μου να γίνει καλά!

Το Θαύμα, που θα εξιστορηθεί τώρα, δυστυχώς, όπως έδειξαν τα πράγματα, δεν έγινε κατ’ ευδοκίαν Θεού αλλά κατ’ απαίτησιν κάποιας μητέρας, που θεώρησε η δυστυχής τη δική της γνώμη και επιθυμία πιο σωστή από τη Θεία απόφαση που είχε ληφθεί για το καλό του παιδιού της.
Read More

Εθνική Ομάδα: Νέα πρόσωπα κι ένας... παλιός στον «τελικό» με την Ουγγαρία

Η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη και η επιλογή αρκετών νέων παικτών ενόψει του αγώνα των προκριματικών του Euro 2016 με την Ουγγαρία ξεχώρισαν από τις κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Σέρχιο Μαρκαριάν.
Read More

Γιούνκερ: Κονδύλια 2 δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση

Τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 2 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, εντός του 2015, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Read More

Τουρκική πυραυλάκατος περιέπλευσε το Αγαθονήσι!

Επειτα από ένα διάστημα αποχής από προκλήσεις στη θάλασσα, η Άγκυρα επανήλθε στην τακτική των πλόων τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός της ελληνικής χωρικής θάλασσας.
Read More

Ενισχυμένα τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο της 25ης Μαρτίου

Ως είθισται, η Τροχαία έχει εξαγγείλει μέτρα ενόψει της εξόδου των οχημάτων από τα αστικά κέντρα αλλά και της επιστροφής των εκδρομέων της 25ης Μαρτίου.
Read More

Επιστολή Νικήτα στη Ζωή για προστασία των μνημείων της Αθήνας

Επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απέστειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας από τους καθημερινούς βανδαλισμούς, που τελευταία, όπως τονίζει, έχουν πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Read More

Συγκινεί η μητέρα του Έλληνα αντάρτη που σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος(Βίντεο)

Η μητέρα του Ελληνοβρετανού μαχητή Κωνσταντίνου (Κώστα) Έρικ Σκάρφιλντ, που σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του YPG στη Συρία, μίλησε σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη θυσία του γιου της.
Read More

Μους σοκολάτας με ταχίνι

Ελαφριά μους που είναι και νηστίσιμη. Το ξύσμα της κουβερτούρας δίνει τη σοκολατένια νότα.
Read More

Έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ η Κορέα

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρεσβευτής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Read More

Μαζικές εξώσεις στην Πορτογαλία: Πάνοπλοι αστυνομικοί πετάνε οικογένειες στο δρόμο!( Φώτο)

Εσπίνιο – Πορτογαλία, 17/3: Δεκάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται για να πετάξουν έξω από το σπίτι της τη Χουλιάνα Φερέρα (Juliana Ferrera) και τα δυο ανήλικα παιδιά της.
Read More

Βγαίνουν από τη φυλακή Μιχαλολιάκος και Λαγός

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίζονται, ενδεχομένως και εντός της μέρας, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός, λόγω λήξης του 18μήνου προσωρινής κράτησης.
Read More

Δείτε με στοιχεία πώς ο λαός πλήρωσε την κρίση και οι ολιγάρχες καλοπέρναγαν

«Ελλάδα. Αλληλεγγύη και προσαρμογή στα χρόνια της κρίσης» είναι ο τίτλος μακροσκελούς έρευνας που εκπόνησαν ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Αγροτικής Οικονομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σταύρο Ζωγραφάκη για λογαριασμό του γερμανικού Ιδρύματος Μακροοικονομικών Μελετών Hans Böckler.
Read More

Διαβάστε τις δηλώσεις Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ μετά την επταμερή συνάντηση

«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα.
Read More

Υεμένη: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα (20/03/2015) σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον σιιτικών τζαμιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων Χούτι, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
Read More

Τι θα έκανες αν κάποιος δεχόταν ρατσιστική επίθεση μπροστά σου; (Βίντεο)

Ένα κοινωνικό πείραμα, στην καρδιά της Αθήνας, με διοργανώτρια την ActionAid Hellas, σε δύο στάσεις λεωφορείου (Συγγρού, Φιξ) με θέμα το ρατσισμό
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: