Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Άλλα λέμε έξω και άλλα μέσα;

  logo newsletter
 
 

Άλλα λέμε έξω και άλλα μέσα;

Έλαβα χθες μία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και έτριβα τα μάτια μου. Ο γενικός γραμματέας δημόσιας υγείας Γιάννης Μπασκόζος με λαιμοδέτη δίπλα στη Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Dr. Margaret Chan, να δηλώνει επισήμως πως το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ενδιαφέρεται για τη συνεργασία με τον ΠΟΥ, την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνικής του βοήθειας!
Περισσότερα

Τα... φιλόδοξα σχέδια για τον ΕΟΠΥΥ

Τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ έβαλαν κάτω στελέχη του οργανισμού, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και οι εκπρόσωποι των «θεσμών». Πέραν των διαπιστώσεων  και των καταγραφών διαφάνηκαν και οι προθέσεις της ελληνικής πλευράς για το Φορέα.
Περισσότερα

Ξανθός: Οι εφημερίες θα πληρωθούν

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, διαβεβαιώνοντας πως οι εφημερίες θα καταβληθούν κανονικά, μόλις δημοσιευθεί η σχετική ΚΥΑ.
Περισσότερα

ΠΟΥ- Αριστοτέλους: Μια συνάντηση «ανακωχής»

Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επισκέφθηκε ο  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, επίσκεψη που έρχεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά την επίθεση του Π. Κουρουμπλή εναντίον των δύο προκατόχων του στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον ΠΟΥ για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ.
Περισσότερα

Apps Awards 2015: Λήγει στις 20/3 η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Λίγες ημέρες έμειναν ακόμη για να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας στα βραβεία Apps Awards 2015! Προθεσμία υποβολής μέχρι 20/3/2015 στο appsawards.ethosevents.eu.
Περισσότερα

Glaxo: Έσοδα 890 εκατ. δολ. από την πώληση συμμετοχής της Aspen Pharmacare

Μειώνει τη συμμετοχή της στην νοτιοαφρικανική Aspen Pharmacare Holdings Ltd η GlaxoSmithKline, αναμένοντας τα συγκεντρώσει περί τα 890 εκατ. δολ. από την μεταβίβαση μέρους του ποσοστού που κατέχει στην επιχείρηση.
Περισσότερα

Με&##943;ωση 62% των επιπέδων της LDL-C χοληστερόλης σε θεραπεία της Sanofi

Τα αποτελέσματα των 18 μηνών δοκιμών Φάσης 3 του προγράμματος ODYSSEY, για το υπό έρευνα φάρμακο Alirocumab, παρουσίασε στις αρχές της εβδομάδας η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals Inc.
Περισσότερα

Επτά χρόνια "φαγούρα" για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία στο Βόλο

Σε νέες εγκαταστάσεις λειτουργεί από την περασμένη βδομάδα η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Βόλου, προσφέροντας ανακούφιση στους πάσχοντες, που την άκουγαν αλλά δεν την έβλεπαν για πολλά χρόνια.
Περισσότερα

Εργαζόμενοι Πρόληψης: Ο θάνατος του Βαγγέλη υποδεικνύει την ανάγκη επανασχεδιασμού της εκπαίδευσης

Τη σχέση ανάμεσα στην ένταση της εξατομίκευσης στα χρόνια της κρίσης και στην αύξηση των φαινομένων βίας κι εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον, αναλύει το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, με αφορμή την περίπτωση Β. Γιακουμάκη.
Περισσότερα

Εκσυγχρονισμός του συστήματος παροχής συντάξεων στον ΟΑΕΕ

Πρόσθετες μηχανογραφικές εφαρμογές στον τομέα παροχών συντάξεων, απέκτησε ο ΟΑΕΕ, προκειμένου να μπορεί ν’ ανταποκρίνεται καλύτερα στη ζήτηση των ασφαλισμένων.  
Περισσότερα

Σπουδές εξ αποστάσεως στην Οργάνωση & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας

Ανοιχτή πρόσκληση για εντατικές σπουδές επιμόρφωσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, μέσω e-learning, απευθύνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Περισσότερα

Από πότε η Υγεία δεν υπάγεται στα ζητήματα της "ανθρωπιστικής κρίσης";

Του Ηλία Σιώρα, καρδιολόγου, προέδρου ΣΕΝΕ, μέλους ΔΣ ΕΙΝΑΠ, μέλους γραμματείας ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας Αττικής   
Περισσότερα

Διαδηλώνουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στην Υγεία, οι κάτοικοι της Δυτ. Αττικής

Με βασικό αίτημα να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό στην υγεία και ν’ ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι κλινικές που έκλεισαν λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, διαδηλώνουν στις 21/3 στο Περιστέρι, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής.
Περισσότερα

Ημερίδα για την Αγωγή Υγείας στο σχολικό και ευρύτερο πληθυσμό

Στην ενημέρωση για την Αγωγή Υγείας στα σχολεία και στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων Α΄ Βοηθειών, εστιάζει Ημερίδα που διοργανώνει η ΕΝΕ, στις 20/3.
Περισσότερα

Oι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Καρδιολογίας, στις 20-21/3 στην Ξάνθη

Σε επαγγελματίες υγείας, αλλά και σε πολίτες, φορείς και συλλόγους απευθύνεται το Περιφερειακό Συνέδριο που διοργανώνει στην Ξάνθη η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: