Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο ΕΟΠΥΥ «πληρώνει τα σπασμένα»

  logo newsletter
 
 

Ο ΕΟΠΥΥ «πληρώνει τα σπασμένα»

«Χέρι» στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ βάζει η Κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει «τρύπες» σε συντάξεις, μισθούς και χρέη.
Περισσότερα

Παρατείνονται οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους

Σε παράταση συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους, τουλάχιστον κατά ενάμιση μήνα, προχωράει ο ΕΟΠΥΥ. Σε νομικό κενό πέφτουν τα ληξιπρόθεσμα για τις ιδιωτικές κλινικές. Διαβεβαιώσεις Κουρουμπλή. Πρόταση Κοντού στους εργαστηριακούς να μην εφαρμοστεί το ατομικό όριο ανά πάροχο.
Περισσότερα

Ωράριο και εφημερίες «καίνε» τους Φαρμακοποιούς

Τα φλέγοντα ζητήματα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και των εφημεριών θα βρεθούν στο επίκεντρο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που συγκαλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), το ερχόμενο Σάββατο.  
Περισσότερα

Τα «χρυσά» σκευάσματα του 2015 από Bristol, Sanofi και Novartis

Στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις Bristol-Myers Squibb, Sanofi και Novartis αποδίδονται τα τρία κορυφαία νέα σκευάσματα που θα διατεθούν στην αγορά εντός του 2015 (ανάμεσα στα 11 νέα προϊόντα) που έχουν την προοπτική να φτάσουν στο 1 δις. δολ. εκτιμώμενες πωλήσεις.
Περισσότερα

Τι απαντά ο FDA για την συσχέτιση φαρμάκου της Eli Lilly με δύο θανάτους

Δεν προτείνει αλλαγές στη συνταγογράφηση ή τη χρήση του φαρμάκου για την σχιζοφρένεια της Eli Lilly and Co, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μετά τον έλεγχο για τις δύο περιπτώσεις θανάτου σε ασθενείς.
Περισσότερα

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στο ν/σ Κατρούγκαλου

Τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους ζητά, η ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης, Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».
Περισσότερα

Ανεμοδουρά στηρίζει Κατρούγκαλο

Στο πλευρό του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάσσεται η πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ), υποστηρίζοντας πως έπραξε τα δέοντα όταν ανέλαβε ευρωβουλευτής. Ο στόχος της επίθεσης στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου είναι διαφορετικός εκτιμά, μιλώντας στο Virus, η γιατρός.
Περισσότερα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Η φυματίωση είναι μία νόσος που θεραπεύεται

37.000.000 ζωές παγκοσμίως σώθηκαν το χρονικό διάστημα 2000-2013, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας της φυματίωσης. Η νόσος παραμένει στις άμεσες προτεραιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς εξακολουθεί να υποδηλώνεται, ενώ την τελευταία 3ετία παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.
Περισσότερα

Μύθοι και αλήθειες για τη φυματίωση

Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης η 24η Μαρτίου, αλλά τελικά πόσα γνωρίζουμε για τη νόσο που ήταν ο «φόβος και ο τρόμος» των προγόνων μας; Πού είναι η αλήθεια σε αυτά που ξέρουμε και πού ο μύθος; Τις απαντήσεις μας δίνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Περισσότερα

Στάση εργασίας στο Αττικό για τα ράντζα - Παράνομες ενέργειες της Διοίκησης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Το συνεχιζόμενο αίσχος για ασθενείς και εργαζόμενους στο Αττικόν, με τα δεκάδες ράντζα και φορεία στους διαδρόμους, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα, που πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση για το θέμα στις 2/4. 
Περισσότερα

Νέες οδηγίες από τους γιατρούς για να σώσετε ένα μωρό από πνιγμό

4 στους 10 γονείς θα βρεθούν κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να δουν το μωρό τους να πνίγεται, γι’ αυτό και είναι κρίσιμης σημασίας να υπάρχει ορθή γνώση του τρόπου αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης.
Περισσότερα

Ο ρόλος των τεκμηρίων στη σύγχρονη κλινική πράξη

Η σημαντικότητα της ύπαρξης εθνικών κατευθυντήριων οδηγιών στις κλινικές πράξεις, θα είναι το αντικείμενο Ημερίδας που διοργανώνει η Cochrane Collaboration στις 7/5 στην Αθήνα.
Περισσότερα

Πασχαλινό Μπαζάρ στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Πασχαλινό Μπαζάρ για την ενίσχυση του έργου του διοργανώνει στις 29/3 το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες περίθαλψης του άνεργου, του ανασφάλιστου και του άπορου.
Περισσότερα

Mobility Forum & Apps Awards 2015

Στον κινητό κόσμο του 21ου αιώνα σας καλωσορίζουν η Ethos Events, το περιοδικό bIT & MOBILE και το portal bITdaily.gr, που διοργανώνουν τo Mobility Forum & Apps Awards.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: