Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #507
Το 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Αθήνα ταξιδεύει για μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη (26 Μαρτίου - 1 Απριλίου 2015), φέρνοντας στις αποσκευές του 17 εξαιρετικές γαλλικές και γαλλόφωνες ταινίες. Οι ταινίες εντάσσονται στις ενότητες  «Διαγωνιστικό Τμήμα», «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», «Focus Γένους Θηλυκού – Γυναικείο Βλέμμα», «Ειδικές Προβολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες προβολές, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου (Hôtel MontereyMoi un noirSans Soleil) είναι ταινίες από το Εθνογραφικό Φεστιβάλ στο οποίο δίνει «Λευκή Κάρτα» η φετινή διοργάνωση. Πέραν του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το φιλμ του Φατίχ Ακίν Η μαχαιριά, μια συγκινητική ιστορία που ξεκινά από τη γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος προβάλλεται η ταινία Κίτρινη Πόλη του Σάββα Κατιρτζίδη και το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ Αγορά του Γιώργου Αυγερόπουλου.  
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (26/03-01/04/2015)

Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ

Φατίχ Ακίν
Γερμανία - Γαλλία - Ιταλία - Ολλανδία - Πολωνία - Καναδάς - Τουρκία, 2014
 
ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΟΛΗ
Σάββας Κατιρτζίδης
Ελλάδα, 20112
 
ΑΓΟΡΑ

Γιώργος Αυγερόπουλος
Ελλάδα-Γερμανία-Κατάρ, 2014
 
 
 
16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2015, στην αίθουσα Ολύμπιον.
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Τον Μάρτιο διατίθενται σε προσφορά (με έκπτωση 50%) τέσσερις εκδόσεις,  που κυκλοφόρησαν σε προηγούμενα Φεστιβάλ, αφιερώματα σε σκηνοθέτες, ταινίες των οποίων θα προβληθούν στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τις: Heddy Honigmann (6ο ΦΝΘ, 2004), Kim Longinotto (8ο ΦΝΘ, 2006), Barbara Kopple (9ο ΦΝΘ, 2007) και Ulrich Seidl (52ο ΦΚΘ, 2011)
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €).
 
Περιφερειακές Εκδηλώσεις  
Στο ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι των Περιφερειακών Εκδηλώσεων έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: