Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κόντρα Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για εφημερίες και ειδικευόμενους

  logo newsletter
   
 

Κόντρα Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για εφημερίες και ειδικευόμενους

Πόλεμος δηλώσεων ξέσπασε μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του ΠΑΣΟΚ. «Αιτία πολέμου» η πατρότητα των ρυθμίσεων της πληρωμής των εφημεριών και της παράτασης της θητείας των ειδικευόμενων.
Περισσότερα

"Ζόμπι" και "φαντάσματα" στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού

Πλήρη απουσία προσωπικού χώρου και ηρεμίας, τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, αυξημένες συνθήκες επικινδυνότητας για ασθενείς και προσωπικό στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο χώρο, επιβεβαιώνοντας τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» του Δείκτη Ένταξης Ψυχικής Υγείας της ΕΕ.
Περισσότερα

H επανάσταση του Research Kit στη «μάχη» της ιατρικής έρευνας

Ένα framework για προγραμματιστές όπου μπορούν να «γράψουν» εφαρμογές ειδικά για ιατρική έρευνα, σε συνεργασία με γιατρούς από όλο τον κόσμο λανσάρει η Apple, αποτελώντας επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας-υγείας.
Περισσότερα

Εισαγγελική έρευνα για τις εφημερίες στο ΑΧΕΠΑ

Την παρέμβαση της προϊσταμένης Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η κατάσταση με τις εφημερίες στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Περισσότερα

Συλλήψεις, μηνύσεις και απογοητεύσεις στο ΓΝ Πατρών

Ένα απίστευτο περιστατικό με φόντο την ογκολογική μονάδα, ανήμπορους θεατές τους καρκινοπαθείς, πρωταγωνιστές δύο γιατρούς και το Διοικητή σε ρόλο κομπάρσου, καταγράφηκε στο ΓΝ Πατρών.
Περισσότερα

Παράταση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους "ασυνεπείς" γιατρούς του ΤΣΑΥ

Παρατάθηκε με τροπολογία η δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης μέχρι και το Φλεβάρη του 2016 των υγειονομικών που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές παλαιότερων ετών. Την κυβερνητική πρωτοβουλία  χαιρετίζει ο ΙΣΑ.
Περισσότερα

Συγκροτήθηκε το ΑΥΣ του ΕΟΠΥΥ

Τα πρόσωπα που απαρτίζουν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) του ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.
Περισσότερα

Αναζητούνται γιατροί για εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία, απευθύνει το ΥΥΚΑ σε 22 γιατρούς.
Περισσότερα

Γλαύκωμα: Η καμουφλαρισμένη απειλή της όρασης

Αδιάγνωστο, αλλά και συχνά υποθεραπευόμενο, το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία τύφλωσης παγκοσμίως, που όμως δρα αθόρυβα και στερεί την όραση, όταν πια τα περιθώρια αντιδρασης είναι περιορισμένα.
Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Γιορτάστε με ένα ποτήρι....νερό

Η πρόληψη και προαγωγή της υγείας των νεφρών και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού, που «εορτάζεται» σήμερα.
Περισσότερα

Ο σκύλος που μπορεί να «διαγνώσει»... καρκίνο!

Αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Αρκάνσας, με επικεφαλής τον δρα Ντόναλντ Μπόντενερ, παρουσίασαν τον αξιοθαύμαστο τετράποδο «συνεργάτη» τους στο ετήσιο συνέδριο της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας των ΗΠΑ.
Περισσότερα

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τις ψυχικές διαταραχές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Oι κατευθυντήριες οδηγίες για τη φαρμακευτική αντιμετώπιση των σημαντικότερων ψυχικών διαταραχών, στο επίκεντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Περισσότερα

Αποφυλακίστηκε ο απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ που είχε καταδικαστεί κατά παράβαση του νόμου

Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η Δικαιοσύνη με την απόφαση του Δικαστηρίου Πατρών για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του Γιώργου Χριστόπουλου, αποφοίτου του ΚΕΘΕΑ.
Περισσότερα

Πως μια ώρα στον καναπέ «φράζει» κατά 14% τις αρτηρίες

Κάθε ώρα που περνά κανείς σε μια καρέκλα ή ένα καναπέ, αυξάνει τον κίνδυνο για τις στεφανιαίες αρτηρίες του και για την εκδήλωση καρδιολογικού προβλήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Περισσότερα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.

Στη θέση του Προέδρου παραμένει του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ) παραμένει ο Ανδρέας Μπεκυράς.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: