Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφαλίστων: Τι προβλέπει το πόρισμα

  logo newsletter
 
 

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφαλίστων: Τι προβλέπει το πόρισμα

Στη δημόσια διαβούλευση πρόκειται να βγει τα επόμενα 24ωρα το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις υπηρεσίες υγείας. Τι προβλέπεται.
Περισσότερα

«Αντίο» και «με τη βούλα» στα διαθέσιμα των ταμείων των νοσοκομείων (upd)

Έγγραφο της 1ης ΥΠΕ επιβεβαιώνει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρά τις αρχικές διαρροές από κύκλους της Αριστοτέλους περί του αντιθέτου. Την... αναπόφευκτη άντληση των χρημάτων απο τα ταμεία των νοσοκομείων δεν διαψεύσει ούτε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, που εκδόθηκε αργά το βράδυ.
Περισσότερα

OTCs & Cosmetics Conference 2015

Τις στρεβλώσεις, τα οφέλη και τις προοπτικές της αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, εξετάζει το OTCs & Cosmetics Conference 2015, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.
Περισσότερα

Πρόταση εξαγοράς της Mylan έναντι 40 δισ. δολαρίων από την Teva

Πρόταση εξαγοράς της αμερικάνικης Mylan κατέθεσε η ισραηλινή φαρμακευτική επιχείρηση Teva, έναντι 40 δισ. δολαρίων, η οποία επιχειρεί με την σειρά της να αποκτήσει την ιρλανδική Perrigo.
Περισσότερα

Αθώο το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-μαγουλάδων. Δεν προκαλεί αυτισμό

Δεν αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών αυτισμού στα παιδιά το τριπλό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (μαγουλάδων), γνωστό διεθνώς ως MMR, σύμφωνα με το καθησυχαστικό συμπέρασμα μιας νέας μεγάλης επιστημονικής έρευνας, η οποία αξιολόγησε την ασφάλεια του ευρέως διαδεδομένου εμβολίου.
Περισσότερα

Τι λένε τα στοιχεία για τη χρήση κάνναβης στην Ευρώπη; "Δουλεύουν" τα προγράμματα θεραπείας;

Tην αυξανόμενη σημασία της αποτελεσματικής θεραπείας από τη χρήση κάνναβης, υπογραμμίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τεκμηρίωσης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΠΝ). 
Περισσότερα

Ενεργοποιούνται πλήρως οι παράλληλες εξαγωγές

Την πλήρη άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων αποφάσισε η νέα πρόεδρος του ΕΟΦ.
Περισσότερα

"Κύμα" επισχέσεων στα νοσοκομεία

Γενικευμένη μορφή παίρνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι επισχέσεις εργασίας για τις απλήρωτες εφημερίες, μετά και τη δέσμευση των αποθεματικών των δημόσιων νοσοκομείων για την «τακτοποίηση» των υποχρεώσεων του κράτους. Παράλληλα, αξιοποιούνται και άλλες μορφές κινητοποιήσεων ως μορφή πίεσης.
Περισσότερα

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση πληρωμών προς πάσα κατεύθυνση στα νοσοκομεία

SOS” εκπέμπουν τα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει. Για αδυναμία στήριξης των υφιστάμενων λειτουργιών τους και για σημαντικές εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί.
Περισσότερα

ΙΑΣΩ Παίδων: 4η Επιστημονική Ημερίδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Διακεκριμένοι επιστήμονες απ’ όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν σύγχρονα παιδιατρικά θέματα, νέες μεθόδους που εφαρμόζονται, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις της Παιδιατρικής, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στις 08:45, στην Αίγλη Ζαππείου.
Περισσότερα

Τα οφέλη της φυτικής διατροφής σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο

Η σχέση της φυτικής διατροφής με τα καρδιαγγειακά, ήταν μία από τις θεματικές που κέρδισε το ενδιαφέρον των γιατρών που παρακολούθησαν το 30ο Συνέδριο Κλινικής καρδιολογίας του ΕΛΙΚΑΡ (17-18 Απριλίου 2015), για να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην καρδιολογία.  
Περισσότερα

Η GLOBO ερευνά τη χρήση του mHealth για το Parkinson

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό έργο για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την υγεία, συμμετέχει η πάροχος λύσεων EnterpriseMobility και επιχειρηματικών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας GLOBO.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: