Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #510
Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν Η Καινούργια Φιλενάδα κάνει αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στο Ολύμπιον. Στην ίδια αίθουσα συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας του Κρίστιαν Πέτσολντ Το τραγούδι του Φοίνικα, της δραματικής ιστορίας της Νέλι, μιας εβραίας γυναίκας μετά το Ολοκαύτωμα. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, το ντοκιμαντέρ Αλάτι της Γης των Βιμ Βέντερς και Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάδο μας ταξιδεύει με τον κορυφαίο φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο στο ανθρώπινο τοπίο και την ψυχή της φύσης ενώ το ντοκιμαντέρ Παράδοξη Πατρίδα του Νίκου Ασλανίδη, παρουσιάζει τις παράδοξες καταστάσεις με τις οποίες φέρνει αντιμέτωπο τον άνθρωπο η ζωή (η ταινία απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer (για ταινία άνω των 45΄) ελληνικής παραγωγής στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης).
Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (16-22/04/2015)
Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ
Φρανσουά Οζόν
Γαλλία, 2014
  ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
Κρίστιαν Πέτσολντ
Γερμανία - Πολωνία, 2014
  ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Βιμ Βέντερς, Ζουλιάνου Χιμπέιρου Σαλγάδου
Γαλλία, 2014
  ​ΠΑΡΑΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Νίκος Ασλανίδης,
Ελλάδα, 2014
 
 
 
Κάθε Δευτέρα με 6 ευρώ!
Δείτε τις προβολές της Δευτέρας και την πρώτη* προβολή κάθε ημέρας με 6 ευρώ!

*Iσχύει για τις ημέρες που γίνονται 3 προβολές.
 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €).
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Joe Berlinger - Bruce Sinofsky. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στους σπουδαίους αμερικανούς ντοκιμαντερίστες, γνωστοί για τα μουσικά ντοκιμαντέρ Metallica: Some Kind of MonsterGood Rockin’ Tonight: The Legacy of Sun Record, Where It's At: The Rolling Stone State of the Union.
Τιμή προσφοράς: 1,00€
 
Περιφερειακές Εκδηλώσεις  
Στο ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι των Περιφερειακών Εκδηλώσεων έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.
 
  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

Δεν υπάρχουν σχόλια: