Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Περιβόητος κακοπληρωτής ο ΕΟΠΥΥ και διεθνώς...


logo newsletter
 
 
 

Περιβόητος κακοπληρωτής ο ΕΟΠΥΥ και διεθνώς...

Μας πήραν χαμπάρι και «οι ξένοι» για την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ και αποφάσισαν να απευθυνθούν στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Με επιστολή τους οι ευρωπαϊκοί φορείς ιατροτεχνολογικών προϊόντων εκφράζουν την ανησυχία τους για την αδυναμία πληρωμής των προμηθευτών.
Περισσότερα

Ξανθός: Κινούνται τα γρανάζια για την πληρωμή υπερωριών και εφημεριών

Την πορεία αποπληρωμής εφημεριών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αλλά και των εφημεριών των γιατρών περιγράφει, με ανακοίνωση του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Δέσμευση για την ημερομηνία έναρξης καταβολής των εφημεριών του 2015.
Περισσότερα

Στο "κόκκινο" τα προγράμματα μείωσης της βλάβης

Μια άνευ προηγουμένου «επίθεση» υφίστανται τους τελευταίους μήνες οι υπηρεσίες Μείωσης της Βλάβης από τη χρήση ουσιών, που υλοποιούνται από μία σειρά φορείς σε όλη τη χώρα, τείνοντας να αντιστρέψουν την πρόοδο που είχε υλοποιηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, χάρη στην αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων.
Περισσότερα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για τους Βοηθούς Νοσηλευτές

Στο διάστημα 10 - 22 Ιούνη θα διεξαχθούν οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Nοσηλευτών, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.
Περισσότερα

Επαναστατική θεραπεία το venetoclax της Roche σύμφωνα με τον FDA

Ως σημαντική ανακάλυψη χαρακτηρίζει η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την θεραπεία με το venetoclax, της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche για τους ασθενείς που πάσχουν υποτροπιάζουσα ή ανθεκτική χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία, με μια γενετική ανωμαλία.
Περισσότερα

Glaxo: Μικροί οι κίνδυνοι απ' τα γενόσημα του Advair στις ΗΠΑ

Ως «πολύ μικρές» χαρακτηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline, Andrew Witty, τις πιθανότητες των φθηνών αντίγραφων του top-selling φαρμάκου της Advair, να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρες για το 2016, αποσπώντας &alpalpha;πό την ίδια σημαντικό μερίδιο αγοράς.
Περισσότερα

Αναβλήθηκε η... εξ’ αναβολής συνέντευξη τύπου

«Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Αυτή είναι η λαϊκή ρήση την οποία έχουν οι ιατρικοί συντάκτες στο μυαλό τους το τελευταίο διάστημα και όπου βλέπετε "Γιάννη" βάλτε Παναγιώτη....
Περισσότερα

Στον "αέρα" η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα στη Μύκονο

Σοβαρή «εμπλοκή» με ακάλυπτες βάρδιες του ΕΚΑΒ, έχει προκύψει στον πλέον τουριστικό προορισμό της χώρας.
Περισσότερα

Πράσινο φως από την ΕΕ σε Ινσουλίνη της Sanofi

Νέα βασική ινσουλίνη , που πέτυχε γλυκαιμικό έλεγχο με λιγότερες επιβεβαιωμένες υπογλυκαιμίες, έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη.
Περισσότερα

«Ερρ. Ντυνάν»: Πρωτοποριακή αφαίρεση όγκου προσώπου

Διευρύνεται τo πεδίο των σύγχρονων χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center και γενικότερα στη χώρα μας, μέσω μιας πρωτοποριακής χειρουργικής τεχνικής.
Περισσότερα

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γυναικολογικό καρκίνο από τη Roche

Σειρά δράσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο της γυναίκας, πραγματοποιεί το Μάιο η RocheHellas, στο πλαίσιο της καμπάνιας “For Her”.
Περισσότερα

ΙΣΝ: Έκτακτη δωρεά $500.000 για την ανάκαμψη στο Νεπάλ

Έκτακτη δωρεά ύψους 500 χιλιάδων δολαρίων προς τους διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Oxfam (Ην. Βασίλειο) και Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), για συμβολή στις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Περισσότερα

AbbVie: "Έτρεξε" στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας για την Ομάδα Αιγαίου

Απόσταση 500 και πλέον χιλιομέτρων κάλυψαν εργαζόμενοι και φίλοι της AbbVie, στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας και στον αγώνα των 5χλμ., με στόχο την ενίσχυση του 21ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου.
Περισσότερα

12o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Κάλεσμα στους φαρμακοποιούς της Κρήτης αλλά και όλης της χώρας απευθύνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Μεγαλονήσου, ώστε να αναζητήσουν όλοι μαζί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου.
Περισσότερα

Σεμινάριο «Πώς να βρεις την πρώτη ή την επόμενή σου δουλειά»

Διήμερο σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού, που ευελπιστεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε νέους που βρίσκονται προς αναζήτηση εργασίας πραγματοποιεί το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: