Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Μπαράζ παραβιάσεων από τους Τούρκους

Με 29 παραβιάσεις στο Αιγαίο απάντησαν οι Τούρκοι στον ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο έχουν ως εξής:
Read More

«Δεν σ’ αφήνω, αδελφέ μου, να φύγεις και να χάσεις τον κόπο σου...»

Πήγε κάποτε ένας αδελφός σε κάποιον Γέροντα και του λέει: «Ο αδελφός μου με βγάζει από τη σειρά μου πηγαίνοντας εδώ κι εκεί και στενοχωριέμαι».
Κι ο Γέροντας τον παρηγόρησε συμβουλεύοντάς τον: «Να τον υπομείνεις, αδελφέ, και ο Θεός βλέποντας τον κόπο της υπομονής σου, θα τον επαναφέρει. Γιατί με τρόπο σκληρό δεν είναι εύκολο να μεταστρέψεις κάποιον.
Read More

Ο Μητροπολίτης Κατάνγκας συναντήθηκε με τον Φθιώτιδος Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάνγκα, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Μελέτιος επισκέφθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου το πρωί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο.
Οι δύο Αρχιερείς είχαν την ευκαιρία για αρκετή ώρα και μέσα σε θερμό κλίμα να συζητήσουν διάφορα γενικά αλλά και εκκλησιαστικά θέματα.
Read More

Αλήθεια ρωτάς ποτέ: «γιατί σε μένα Θεέ μου;»

Ο πόνος αν κάποιος καταφέρει να τον αγκαλιάσει, γεννά πρωτόγνωρες ευαισθησίες και ξεδιπλώνει πραγματικότητες που κανείς αλλιώς δεν βλέπει.
Η πρόκληση δεν είναι να συμβούν γεγονότα και αποκαλύψεις, αυτά υπάρχουν. Η πρόκληση είναι να ανοίξει κανείς τα μάτια του για να μπορεί να τα αντικρύσει.
Read More

Με βιβλίο για τις θρησκείες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας

Με ένα βιβλίο-έκπληξη εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.
Ανά χείρας είχε το βιβλίο του Σωτήρη Οικονόμου «Θρησκευτικός Λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» από τις εκδόσεις Δίον.
Read More

Στην Χίο τον Σεπτέμβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην Χίο είναι γεγονός, αφού ο Πατριάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και των φορέων του νησιού.
Ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Χίο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να προεξάρχει του εορτασμού της Συνάξεως των Αγίων της Χίου.
Read More

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής, ο ηγαπημένος μαθητής

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής καταγόταν από κάποιο φτωχό χωριό της Γαλιλαίας που ονομαζόταν Βηθσαϊδά.
Ήταν γιος του ψαρά Ζεβεδαίου και της Σαλώμης που ήταν συγγενής της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Πολύ νωρίς έγινε μαθητής του Ιωάννου Προδρόμου ενώ παράλληλα εργαζόταν και στην τέχνη του ψαρά κοντά στον πατέρα του και τον αδελφό του Ιάκωβο.
Read More

Εγκεφαλικό υπέστη ο Καρπενησίου Νικόλαος - Νοσηλεύεται στην Αθήνα

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των «Ευρυτανικών Νέων», βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος.
Πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καρπενησίου έφτασε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Read More

Μέρκελ: Δεν μπορεί να δίνεται βοήθεια χωρίς όρους

Μήνυμα ότι βοήθεια σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό αφορά το θέμα των προσφύγων είτε τη σταθερότητα του ευρώ, δεν μπορεί να δίνεται χωρίς όρους έστειλε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της από τη Βρέμη.
Read More

Ο ιερέας, ο Άγγελος και το... λάθος!

Κάποιος γέροντας, καθαρός και άγιος, κάθε φορά πού λειτουργούσε, έβλεπε αγγέλους δεξιά κι αριστερά του.
Αυτός είχε παραλάβει την τάξη της λειτουργίας από τούς αιρετικούς, κι επειδή ήταν άπειρος στα θεία δόγματα,έλεγε τις ευχές της αναφοράς με απλότητα και ακακία, χωρίς νά ξέρει ότι τις λέει εσφαλμένα.
Read More

Ο Γέρων Διονύσιος Σκιαθίτης και τα Προσκυνήματα της νήσου

Η άφιξή του στη Σκιάθο χαιρετήθηκε από τους συμπολίτες του με ιδιαίτερη χαρά. Πρώτο του έργο ήταν η ανακαίνιση της παλαιάς μονής της Παναγίας της Εικονίστριας.
 Η θαυματουργή εικόνα της είχε βρεθεί εκεί πριν από διακόσια χρόνια περίπου. Ο Γ. Διονύσιος εργάσθηκε υπεράνθρωπα για τη μονή. Έφερε τη βιβλιοθήκη του, που την αποτελούσαν τέσσερις χιλιάδες τόμοι, μεταξύ των οποίων διακρίνονταν ακριβές εκδόσεις των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας και των Αρχαίων Ελλήνων Κλασσικών.
Read More

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην εκκλησία του Καποδίστρια στην Πρόνοια Ναυπλίου

Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. 
Read More

Ποιος ήταν ο αρχάγγελος Ουριήλ;

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ «Ο Εκτελεστικός Άγγελος, ο Άγγελος που Υπηρετεί»
Αυτός ο αρχάγγελος που το όνομα του σημαίνει "Το Φως του Θεού", φέρνει το θείο φως στη ζωή μας, καθότι μετατρέπει τις οδυνηρές μνήμες και μας απελευθερώνει από τα οδυνηρά φορτία ή ευθύνες του παρελθόντος, αλλά και ο Αρχάγγελος που ζει τη δυστυχία των κολασμένων.
Read More

Φθορές στο άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β” στο Σαράγεβο

Το άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β” μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Ιεράς Καρδιάς του Ιησού στο Σαράγεβο υπέστη φθορές και η αστυνομία αναζητά τους δράστες, αν και από εκκλησιαστικούς κύκλους έγινε γνωστό ότι ήταν ακούσια πράξη και ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πρόβλημα.
Η αστυνομία του Σαράγεβο επιβεβαίωσε ότι, χθες, αστυνομική περίπολος παρατήρησε τις φθορές στο άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου που τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2014.
Read More

Εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου

Ο βασικότερος μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αθανάσιος Ξυνίδης συνέχισε για δεύτερη μέρα την καταθεσή του στο εφετείο Αθηνών.
Ο μάρτυρας , αδελφός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και φίλου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κυρίου Ξυνίδη την περίοδο που διαδραματίσθηκε η υπόθεση ήταν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης.
Read More

O Πάπας έμαθε τα μυστικά του μπάσκετ από τους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα μπάσκετ επίδειξης Χάρλεμ Γκλομπτρότερς επισκέφθηκαν το Βατικανό όπου συναντήθηκαν με  τον Πάπα Φραγκίσκο και "εξομολογήθηκαν" στον ποντίφικα τα μυστικά του μπάσκετ 
Read More

Όλη η αλήθεια από τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Μεταλληνό για τη δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιου Μεταλληνού με θέμα «Η δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας. Οι αρχαιολάτρες κατηγορούν την Εκκλησία μας γι' αυτό. Έχουν δίκιο;»,
Read More

Σπηλιωτόπουλος: Ναι σε τζαμί στην Αθήνα όχι όμως στον Βοτανικό

Υπέρ της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, όχι όμως στην περιοχή του Βοτανικού, τάσσεται ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και προβλέπει στην ανέγερση τζαμιού στην περιοχή του Βοτανικού.
Read More

Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων στην Κύπρο με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Το ευρωφοβικό σύνδρομο, το κλειδί της ανήθικης επιβολής του
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας ‘’κατοχυρώνεται’’ το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Δυστυχώς διαμορφώνονται αρνητικότατα στοιχεία μετά την εξέλιξη αυτή. Παραβιάζονται ηθικές αξίες.
Read More

Να ξαναγίνει Εκκλησία το ιστορικό μουσείο του Αγίου Παύλου στην Ταρσό

Ο πολύ γνωστός στην Τουρκία δημοσιογράφος και ιστορικός, Ali Bardakoğlu, ζήτησε φανερά σε ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet ο ναός του Αγίου Παύλου που βρίσκεται στην Ταρσό και που σήμερα λειτούργει σαν μουσείο να ξαναλειτουργήσει σαν εκκλησία και να παραδοθεί στην χριστιανική θρησκεία.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: