Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ψυχιατρικά νοσοκομεία: Όταν η έλλειψη προσωπικού... "σκοτώνει"


logo newsletter
 
 
 

Ψυχιατρικά νοσοκομεία: Όταν η έλλειψη προσωπικού... "σκοτώνει"

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από το φόνο ενός ασθενή στο «Δαφνί» από άλλο νοσηλευόμενο. Για dejavu που οφείλεται στην τραγική έλλειψη προσωπικού, κάνει λόγω ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Περισσότερα

"Άρχισαν τα όργανα" με τους πρώην γιατρούς του ΙΚΑ

Επιστροφή των απολυμένων γιατρών του πρώην ΙΚΑ βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Πάτμος-Λειψοί-Αγαθονήσι: Επείγουσα έκκληση για γιατρούς και νοσηλευτές

Οριστική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στα νησιά τους, διεκδικούν οι κάτοικοι της Πάτμου, των Λειψών και του Αγαθονησίου. 
Περισσότερα

Σε απεργιακό "κλοιό" το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη

Αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ζητούν γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας που απεργούν πανελλαδικά στις 20 Μάη. Καθ’ όλο το 24ωρο, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.
Περισσότερα

"Εμφύλιος" στους φαρμακοποιούς

Στο κενό έπεσε η πρόταση του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για «ανακωχή», ενόψει των αλλαγών που δρομολογούνται στο ωράριο του φαρμακείου.
Περισσότερα

Νέα θεραπεία για τον καρκίνο της Roche αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης

Διπλασιάζει την πιθανότητα επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που έχουν υψηλά επίπεδα συγκεκριμένου βιοδείκτη η πειραματική ανοσοθεραπεία της κλινικής δοκιμής που πραγματοποιεί η φαρμακευτική επιχείρηση Roche.
Περισσότερα

Ελπιδοφόρα θεραπεία για την κυστική ίνωση από την Vertex

Σημαντική βελτίωση στην κατάσταση των ασθενών με κυστική ίνωση έδειξε ένας νέος συνδυασμός δύο φαρμάκων που παράγονται από την φαρμακευτική επιχείρηση Vertex Pharmaceuticals.
Περισσότερα

Αποτελεσματική θεραπεία με αλεμτουζουμάμπη για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Τα νέα στοιχεία μαγνητικής τομογραφίας (MRI) από το πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης της αλεμτουζουμάμπης στην 67η Ετήσια Συνέλευση της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΑΑΝ) ανακοίνωσε η Genzyme, εταιρεία του ομίλου Sanofi.
Περισσότερα

Διευκρινήσεις για τη φορολογική μεταχείριση της αποζημίωσης βιβλιοθήκης

Αφορολόγητο εισόδημα αποτελεί για φέτος η αποζημίωση βιβλιοθήκης.
Περισσότερα

Πέθανε η πρωτοπόρος του φυσιολογικού τοκετού, Ελίζαμπεθ Μπινγκ

Σε ηλικία 100 ετών πέθανε η Ελίζαμπεθ Μπινγκ, η πρωτοπόρος του φυσιολογικού τοκετού, που διέδωσε τη μέθοδο Lamaze στις ΗΠΑ.
Περισσότερα

«12 παραμύθια και ο τρύπιος κουβάς»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Οζώδη Σκλήρυνση (15 Μαΐου) το Τμήμα Ογκολογίας της Novartis ανακοινώνει την ειδική έκδοση CD, με τίτλο «12 παραμύθια και ο τρύπιος κουβάς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη. 
Περισσότερα

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου. Οδηγίες για τα μάτια σας μόνο

Προσοχή στον ήλιο και τα μάτια μας, καθώς σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο καλοκαίρι!
Περισσότερα

Απεβίωσε η 14χρονη που παρακαλούσε για... ευθανασία

Πέθανε η 14χρονη κοπέλα που είχε νοσηλευτεί με κυστική ίνωση και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν ζήτησε από την Χιλιανή Πρόεδρο Μισέλ Βασελέ να της επιτρέψει να θέσει τέλος στη ζωή της.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: