Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Ο μανδύας της Συγχωρητικότητας

«Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας, ο πρώτος Χριστιανός Αυτοκράτορ, μετά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, στη Νίκαια (325), προσκάλεσε όλους τους Πατέρες της Συνόδου (318) στην Κωνσταντινούπολη.
Έτσι, του δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσει προσωπικά με όλους τους Επισκόπους της Εκκλησίας. Τους παρέθεσε επίσημο γεύμα και τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.
Read More

Επανήλθε το «άβατο» στο μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, επανήλθε από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 το «άβατο» για τον γυναικείο πληθυσμό στο μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα.
Read More

Το σχέδιο « Ιμπραήμ» και το προσκύνημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας

Ρωσικός τύπος: « Ενόχλησαν» πολλούς τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα
Στο γεγονός της έκθεσης σε προσκύνημα των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας από χιλιάδες Έλληνες πιστούς από όλα τα μέρη της χώρας , κάνουν λόγο τα ρωσικά εκκλησιαστικά ΜΜΕ.
Read More

Νέα δεδομένα για τα οφέλη της Μεσογειακής δίαιτας

της Χριστίνας Κατσαρού
Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, δείχνει πως η κατανάλωση μιας Μεσογειακού-τύπου δίαιτας, εμπλουτισμένης με ελαιόλαδο ή ξηρούς καρπούς, σχετίζεται με βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σε ηλικιωμένα άτομα.
Read More

Ξαναέφερε το Βορειοηπειρωτικό στην επιφάνεια η Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως

Εκδήλωση για το θέμα τη Βορείου Ηπείρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χωριό Δελβινάκι όπου μίλησε και ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ.Ανδρέας.
Read More

Πράγματα που έχουμε ξεχάσει και φταίει η τεχνολογία γιαυτό

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αυτονόητα και απαραίτητα αλλά πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μας και έχουν εκλείψει εντελώς.
Read More

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με “σύμμαχο” τη Ρωσία

Σύμφωνα με πηγές από την ομογένεια και δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αμερική, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπάρχει ένα κοινό μυστικό: σύντομα ένας μεγάλος κύκλος, αυτός της θητείας του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, πρόκειται να ολοκληρωθεί.
Read More

Τί είναι οι Άγγελοι; Ποια είναι η σχέση τους με τους ανθρώπους;

Οι Άγγελοι είναι υλικά πνευματικά και αθάνατα όντα. Έχουν δηλαδή υλικό σώμα μιας και είναι κτίσματα, αλλά σε σύγκριση με το ανθρώπινο σώμα το δικό τους είναι πολύ πιο «λεπτό».
Κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό «Άγγελος εστιν ουσία νοερά, αεικίνητος, αυτεξούσιος, ασώματος, Θεώ λειτουργούσα, κατά χάριν εν τη φύσει το αθάνατον ειληφυια».
Read More

Γενοκτονία των Ποντίων: Το άγνωστο ελληνικό ολοκαύτωμα

Η γενοκτονία των Ποντίων (1916-1923) με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.
Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.
Read More

Λάρισα: Προσωρινά σε ίδρυμα η 6χρονη που βρέθηκε σε τρώγλη

Μια ανθρώπινη λύση προκειμένου το 6χρονο κοριτσάκι να μην αποχωρισθεί τελικά την 32χρονη μητέρα του, αναζητούν από κοινού η Εισαγγελία Λάρισας και η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων.
Ο λόγος για την 6χρονη που, μετά από καταγγελίες γειτόνων, το περασμένο Σάββατο εντοπίσθηκε μόνη της από αστυνομικούς σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Λάρισας.
Read More

Ο τέτιξ του Αγίου Όρους

Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ
«Το στόμα σωπαίνει στη μεγάλη και φευκτέα εκείνη σιωπή, τα χείλη έκλεισαν σφικτά και δεν διηγούνται… για την κοσμιότητα του ήθους, αλλά σφίγγουν για να μη διαλυθούν…
Τα μάτια άδειασαν από κάθε σταγόνα ζωής με νεκρωμένες τις βλεφαρίδες στολίζουν τα λείψανα… Όλο το πρόσωπο εξαιτίας όλων αυτών δείχνει σε όσους το βλέπουν όψη φρικτή και φοβερή…
Read More

«Οταν η ψυχή μας είναι αγιασμένη, ακτινοβολεί το καλό»

Όταν εύχεται κανείς για τον πλησίον του, μια καλή δύναμη βγαίνει απ’ αυτόν και πηγαίνει στον αδελφό και τον θεραπεύει και τον δυναμώνει και τον ζωογονεί.
”Ο άνθρωπος έχει τέτοιες δυνάμεις, ώστε να μπορεί να μεταδώσει το καλό ή το κακό στο περιβάλλον του. Αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Read More

Με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Την 17η Μαίου η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ είχε επίσημη συνάντηση στο Κάιρο με τον Εξοχ.Πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ.Ibrahim Mehleb.
Read More

Η απίστευτη ιστορία ζωής ενός μοναχού που ζει πάνω σε ένα βράχο (ΦΩΤΟ)

Τη ζωή του στο Θεό φαίνεται πως έχει αφιερώσει εδώ και είκοσι χρόνια ένας μοναχός από τη Γεωργία, ο οποίος κατοικεί πάνω σε ένα βράχο, ζώντας μια αυστηρή ασκητική ζωή, μακριά από τα προβλήματα και τους πειρασμούς της σύγχρονης κοινωνίας.
Read More

Νέο εκκλησιαστικό Μουσείο στη Μητρόπολη Ελλασώνος

Εγκαίνια για το νέο Εκκλησιαστικό Μουσείο στην Ιερά Μονή Ανάληψης στη Συκιά της Ελασσόνας.
Το μουσείο που φέρει το όνομα του αοίδιμου ιεράρχη είναι το τρίτο που οραματίστηκε (μαζί με εκείνα στην Ι.Μ. Ολυμπιώτισσας και στην Ι.Μ. του Σπαρμού) αν και αυτό δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο. 
Read More

Ξεκίνησαν εκταφές στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμιας για τον εντοπισμό των λειψάνων των Ελλήνων Καταδρομέων

Ξεκίνησε από χθες η προσπάθεια για εκταφές στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμειας, στην Κύπρο, εκεί όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θαμμένοι κάποιοι από τους Έλληνες καταδρομείς που είχαν έρθει στην Κύπρο από την Κρήτη στις 22 Ιουλίου 1974.
Read More

Ντρέπεστε να Εξομολογηθείτε;

Κάποτε ήταν στην καθημερινότητά μας τόσο το κατηχητικό όσο και η Εξομολόγηση.
Με τα χρόνια, λίγες οικογένειες κατάφεραν να διατηρήσουν αυτή την συνήθεια. «Εξατμίστηκε», όπως χάθηκαν πολλά από τα ήθη μας.
Read More

Μέγας ο καρπός της υπακοής!

 
Για τον αββά Ιωάννη τον Κολοβό διηγούνται το εξής περιστατικό:
Κάποτε επισκέφθηκε ένα γέροντα, που εμόναζε σε μία σκήτη της Θηβαΐδος και κάθισε και αυτός εκεί στην έρημο. 
Read More

Ο Πάπας ταράζει νερά στη διεθνή σκηνή

Hδη από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής του, την άνοιξη του 2013, είχε φανεί ότι δεν θα ήταν απλώς άλλος ένας… παραδοσιακός Πάπας.
Και, πράγματι στην πορεία οι αρχικές ενδείξεις επιβεβαιώθηκαν, με τον Πάπα Φραγκίσκο να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες στο πεδίο της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας.
Read More

Κολομβία: Κάτω από τόνους λάσπης θάφτηκαν οι Άνδεις -Βγάζουν συνεχώς νεκρούς

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Σάλγκαρ στην περιοχή των Άνδεων, στη βορειοδυτική Κολομβία, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της υπερχείλισης ενός ποταμού.
Read More

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: