Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ζητείται γερμανική βοήθεια και επισήμως

  logo newsletter
 
 
 

Ζητείται γερμανική βοήθεια και επισήμως

Στους Γερμανούς στρέφεται ο Υπουργός Υγείας προς αναζήτηση βοήθειας επί τεχνικών και διαπραγματευτικών ζητημάτων, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από συνάντηση με γερμανική αντιπροσωπεία, επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Virus.
Περισσότερα

Αυξημένο κίνδυνο γυναικολογικού καρκίνου διατρέχουν οι νοσηλεύτριες

Μεγάλη συσχέτιση μεταξύ του καρκίνου του μαστού και της νυχτερινής βάρδιας, καταγράφουν μια σειρά έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια.
Περισσότερα

Προς τα βράχια κινείται ο ΕΟΠΥΥ

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την εικόνα του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Περισσότερα

Σε "κώμα" βυθίζεται το Ογκολογικό Τμήμα του Μεταξά

Λιγότερο από το 1/3 του απαραίτητου προσωπικού έχει μείνει για την κάλυψη των αναγκών 80 καρκινοπαθών που παρακολουθούνται στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μεταξά.
Περισσότερα

Έγκριση και από την Ε.Ε. για το Zykadia λαμβάνει η Novartis

Το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έλαβε η Novartis για την έγκριση ενός φαρμάκου για τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, που προορίζεται για τη θεραπεία ασθενών με συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη.
Περισσότερα

Actavis: Αύξηση 60% στα αποτελέσματα α' τριμήνου 2015

Μεγαλύτερη αύξηση του αναμενόμενου εμφάνισαν τα έσοδα πρώτου τριμήνου 2015 για την φαρμακευτική επιχείρηση Actavis PLC, η οποία προχώρησε στην εξαγορά της κατασκευάστριας επιχείρησης του Botox, της Allergan Inc.
Περισσότερα

Ανοικτή επιστολή των διαγνωστικών κέντρων

Στους πολίτες, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στρέφεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), με ανοικτή επιστολή του, προκειμένου να αναστραφεί άμεσα η πορεία διάλυσης των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης.
Περισσότερα

«Αγιά Βαρβάρα βάλε το χέρι σου»

Σε θαύμα για τη σωτηρία του ΕΣΥ μοιάζει να προσβλέπει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θα συνοδεύσει το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας σε νοσοκομεία της Αττικής, κίνηση που με τη σειρά της έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεταξύ των υγειονομικών.
Περισσότερα

Σημαντικές ελλείψεις στο νέο Κανονισμό Παροχών Υγείας βλέπει η ΕΣΑμεΑ

Βελτιωμένο μεν ελλειμματικό δε κρίνει, το αναπηρικό κίνημα, το τελικό κείμενο του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας που είχε δοθεί πρόσφατα για διαβούλευση σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014.
Περισσότερα

Γιατροί εναντίον ΕΟΠΥΥ: Αναξιοπρεπές το πλαίσιο λειτουργίας

Ευθεία επίθεση εξαπολύουν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ οι Γιατροί της Πάτρας, με αφορμή την προειδοποίηση του Οργανισμού για την εξάντληση του ορίου των 200 επισκέψεων.
Περισσότερα

Κάνναβη; Θα αστειεύεστε

Του Δημήτρη Παπαδημητριάδη, Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπευτή
Περισσότερα

Αύξηση καθαρών κερδών για το 2015 βλέπει η Sanofi

Αύξηση 2,6% καταγράφει η Sanofi στα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) σε σταθερή τιμή συναλλάγματος (CER) το 1ο τρίμηνο του 2015 και 12,8% με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία.
Περισσότερα

Gilead: Θεραπείες αποτελεσματικές κατά της χρόνιας ηπατίτιδας C και της Ηπατικής Νόσου

Τα αποτελέσματα κλινικών μελετών για την αξιολόγηση χρήσεων του σχήματος ledipasvir/sofosbuvir και άλλων σχημάτων με βάση το sofosbuvir, για τη θεραπεία της χρόνιας λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C, ανακοίνωσε η Gilead Sciences.
Περισσότερα

Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Νέα εποχή στην κλινική μικροβιολογία

Αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων σε λίγα μόλις λεπτά δίνει το νέο σύστημα VITEK®MS MALDI TOF, που εξασφάλισε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ – πρώτος σε όλη την Ελλάδα – και είναι εγκατεστημένο στα Κεντρικά Εργαστήρια του νοσοκομείου.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: