Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #512
Το φιλμ Νορβηγία, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ, ο οποίος σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και τη μουσική, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ των Πάολα ντι Φλόριο και Λάιζα Λίμαν  Yokonanda: Το ταξίδι της αφύπνισης, που πραγματεύεται τη ζωή και το έργο ενός θρυλικού Ινδού, του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, ο οποίος μύησε τον δυτικό κόσμο στην κοσμοθεωρία της γιόγκα. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το καθηλωτικό σκληρό κοινωνικό δράμα Η φυλή του Μίροσλαβ Σλαμποσπίτσκιι. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα παρουσιάζει τέσσερις πολυαγαπημένες αμερικανικές ταινίες.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (07-13/05/2015)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Γιάννης Βεσλεμές
Ελλάδα, 2014
 
YOKONANDA: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ
Πάολα ντι Φλόριο, Λάιζα Λίμαν
ΗΠΑ, 2014
 
Η ΦΥΛΗ

Μίροσλαβ Σλαμποσπίτσκιι
Ουκρανία, 2014
 
 
 
Κλασικές αμερικάνικες ταινίες
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τέσσερις πολυαγαπημένες αμερικάνικες ταινίες που φιγουράρουν συχνά στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το κοινό της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά αριστουργήματα όπως Ο πολίτης Κέην του Όρσον Ουέλς, Λεωφορείον ο πόθος του Ελία Καζάν, Μερικοί το προτιμούν καυτό του Μπίλι Ουάιλντερ και Ο πρωτάρης του Μάικ Νίκολς.
 
Έναρξη καταθέσεων για την Αγορά του 56ου ΦΚΘ 
Η Αγορά, το αναπτυξιακό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καλεί τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τα κινηματογραφικά τους σχέδια και τις ταινίες τους στα τμήματα Crossroads, Works in Progress και Film Market.
Αγορά Film Market (7-14 Νοεμβρίου 2015) 11ο Φόρουμ Συμπαραγωγών CROSSROADS (10-13 Νοεμβρίου 2015) Agora Works in Progress (12 Νοεμβρίου 2015)
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Τον Μάιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση Ισπανικός κινηματογράφος για τον νέο αιώνα: η σύγχρονη ματιά. Συνοδευτική έκδοση του αφιερώματος στον νέο ισπανικό κινηματογράφο, με ενδιαφέροντα εισαγωγικά κείμενα και κριτικά σχολιασμένη φιλμογραφία.
Τιμή προσφοράς: 2,00€

 
1+1=1 στις αίθουσες του Ολύμπιον
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες «Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: