Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας θα προσκυνήσουν αύριο τα μέλη της ΔΙΣ

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας θα βρεθούν αύριο, Πέμπτη, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και θα προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας που βρίσκονται εκεί.
Αυτό ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων από τη ΔΙΣ που συνεδρίασε για δεύτερη μέρα.
Read More

«Ταμείο για το Μέλλον»: Το μεγάλο κοινωνικό έργο που προωθεί το Βερολίνο στην Ελλάδα

Μέσω ενός Ταμείου για το Μέλλον επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση να προωθήσει ένα μεγάλο κοινωνικό έργο στην Ελλάδα ως κίνηση συμφιλίωσης για τις αγριότητες που διέπραξαν οι ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg και η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Read More

Μπουτάρης: Αν είναι σοβαρή η εκκλησία, θα επιτρέψει να γίνει το τζαμί

Επανήλθε στο θέμα της δημιουργίας τζαμιού στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας την εκκλησία να συμφωνήσει και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν είναι στο θέμα του δήμου.
«Εάν έρθει αύριο η μουσουλμανική κοινότητα και πει θέλω να κτίσω ένα τζαμί, εμείς αν είμαστε συνεπής προς το Σύνταγμα, το κράτος, διότι στο κράτος θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα, θα πει, κάντε το ή μη το κάνετε, κανονικά θα πρέπει να πει, κάντε το.
Read More

Η καθαρή καρδιά γίνεται θρόνος του Θεού

Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
Τίποτα δεν είναι μεγαλύτερο από την καθαρή καρδιά, γιατί μια τέτοια καρδιά γίνεται θρόνος του Θεού.
Και τι είναι ενδοξότερο από το θρόνο του Θεού; Ασφαλώς τίποτα. Λέει ο Θεός γι’ αυτούς που έχουν καθαρή καρδιά: «Θα κατοικήσω ανάμεσά τους και θα πορεύομαι μαζί τους. Θα είμαι Θεός τους, κι αυτοί θα είναι λαός μου». (Β’ Κορ. 6, 16).
Read More

Τι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα & εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους;

Σύμφωνα με μελέτη ομογενή επιστήμονα διευθυντή του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης
Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Read More

Προώθηση του Προσκυνηματικού τουρισμού στο Ισραήλ

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβυ του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Irit Ben-Abba είχε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.
Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη.
Read More

Νόημα ζωής...

Αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος
Μένεις μόνος και τους βρίσκεις όλους.
Χάνεις δυνά­μεις με το πέρασμα του χρόνου και χαίρεσαι μυστικώς, γιατί χάνεται κάτι το πρόσκαιρο και φθειρόμενο.
Read More

Σε περίπτωση που η Apple αγόραζε την Ελλάδα;

Του Μανώλη Κείου
Ξεκίνησε σαν αστείο σε ένα συνέδριο επενδυτών της Apple πριν από λίγα χρόνια.
Ένα μέλος του ακροατηρίου "έριξε την ιδέα" για το άν η Apple θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον όγκο της σε μετρητά - που σήμερα ανέρχεται σε 194 δισεκατομμύρια δολάρια - για να αγοράσει την Ελλάδα.
Read More

Πιστοί απ’όλη την Ελλάδα προσκυνούν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Για άλλη μια μέρα οι δρόμοι γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έχουν κατακλυστεί από τους πιστούς που συρρέουν κατά εκατοντάδες ώστε να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας βαρβάρας.
Read More

"Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί - Οι φτωχοί θα πεθάνουν"

"Οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι φτωχοί θα πεθάνουν" έλεγε ο Πατροκοσμάς, και αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να δούμε την εκπλήρωση και αυτής της προφητείας του μεγάλου μας Εθνομάρτυρα.
Εαν αναλογιστούμε ότι όλοι αυτοί που θεωρούσαμε "ότι τα έχουν", είτε επειχειρηματίες, είτε τυχάρπαστοι του lifestyle, τώρα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους άρον άρον, και πουλάνε τα σπίτια τους στη Μύκονο σε εξεφτελισικές τιμές...
Read More

Ι.Μ.Κορίνθου: Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές

Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμεριζόμενη την αγωνία των μαθητών υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και των οικογενειών τους, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε υπέρ αυτών νυχτερινή Θεία Λειτουργία, χθες, Δευτέρα 12 Μαΐου 2015, στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.
Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, έλαβαν μέρος οι Ιερείς των Ενοριών των πόλεων και κωμοπόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Καλαμακίου, Αρχαίας Κορίνθου και Λεχαίου και συμμετείχαν σ’ αυτήν πλήθος μαθητών, γονέων, Καθηγητών και συγγενών.
Read More

Aυτά τα διαβάζαμε στα Συναξάρια, γίνονται και σήμερα;

Tου αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη
Τα χρόνια πέρασαν και ο γέροντας ασθένησε… έχασε τον έναν πνεύμονά του. Χρειάζεται περίθαλψη και αντ’ αυτού προχωράει σε μεγαλύτερη άσκηση. Μα αυτά τα διαβάζαμε στα Συναξάρια, γίνονται και σήμερα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένας ευσεβής πόθος κατέκλεισε την ψυχή του για ολοκληρωτική αφιέρωση στο Θεό. Η σπίθα έγινε πυρκαγιά και πλέον μετρούσε τις μέρες για να φύγει. Βρήκε όμως τόπο αφιλόξενο, απαράκλητο… 
Read More

Άγιος Νεκτάριος: Χωρίς ελευθερία...

Χωρίς την ελευθερία ο άνθρωπος θα ήταν ισότιμος προς τα υπόλοιπα ζώα.
Η δουλεία θα υπέτασσε τις ενέργειές του και θα έβαζε τις σκέψεις του σε περιορισμένο κύκλο, εντός του οποίου θα περιστρεφόταν εγκλωβισμένος.
Read More

«Από το Άγιον Όρος … στον Ουρανό» - Αφιέρωμα σε δύο σπουδαίους Αγιορείτες (ΦΩΤΟ)

Με τίτλο «Από το Άγιον Όρος … στον Ουρανό» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος και ήταν αφιερωμένη στον μακαριστό αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Αγίου Όρους και τον μακαριστό Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη.
Read More

Τουρκία-Αλβανία "συμμαχία" με το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων στα Τίρανα

Τα θεμέλια του μεγαλύτερου τζαμιού των Βαλκανίων που θα κατασκευασθεί στα Τίρανα της Αλβανίας θα τεθούν από το Ίδρυμα Diyanet της Τουρκίας σήμερα.
Read More

Ο θάνατος δεν είναι το τέλος!

Όταν ανακαλούμε το παρελθόν, συχνά θλιβόμαστε γιατί στερήσαμε από την αγάπη μας πρόσωπα πού πλέον δεν βρίσκονται δίπλα μας να αγαπήσουμε.
Υιοθετούμε αυτή την εντύπωση γιατί απλά στρεφόμαστε προς λάθος κατεύθυνση. Εάν ο Θεός δεν είναι ο Θεός των νεκρών άλλα των ζώντων (Ματ. 22:33), τότε όλοι όσοι έφυγαν από τούτη τη γη, είναι ζωντανοί εν Χριστώ.
Read More

Κύκλωμα παιδόφιλων πίσω από την Άννυ - Η ανώνυμη επιστολή που έχει βάλει φωτιά!

Τα κομμάτια του μακάβριου παζλ του θανάτου και της εξαφάνισης της σορού της 4χρονης Άννυ... επιχειρούν να συνθέσουν οι ανακριτικές Αρχές, ερευνώντας προς κάθε πιθανή κατεύθυνση.
Τα κενά και οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα στοιχεία που προκύπτουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια "μαρτυρούν" πως κάτι βαθύτερο κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη αλλά φρικιαστική υπόθεση.
Read More

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για μια κοινωνία με προοπτικές

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), που διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με τον δικό του πρωτότυπο τρόπο. 
Με κεντρικό θέμα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», δηλαδή μια κοινωνία με όραμα, λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες και με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, καλεί τους μικρούς καλλιτέχνες να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν.
Read More

Η συγγνώμη είναι ωφέλιμο φάρμακο...

Μια παροιμία λέει: «Οι γονείς τρώνε αγουρίδες και τα παιδιά μουδιάζουν».
Η Μπεθ γεννάται στην Νέα Υόρκη της Αμερικής . Οι γονείς ,δυστυχώς, σύντομα παρατούν το κοριτσάκι στο έλεος του Θεού και χωρίζουν.
Read More

Ελπίδα για καλύτερη λύση εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Την ελπίδα για ειρήνη και γαλήνη στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, εξέφρασε ο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Εξάφρασε παράλληλα την ελπίδα όπως βρεθεί η καλύτερη λύση για την Κύπρο. «Η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Αντιοχείας είναι τόσο κοντά, όπως είναι κοντά και ο κυπριακός λαός με το λαό της Αντιοχείας», τόνισε.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: