Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Στο πλαφόν συνταγογράφησης ορφανά φάρμακα;


logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 

Στο πλαφόν συνταγογράφησης ορφανά φάρμακα;

Ανάστατοι είναι τα τελευταία 24ωρα ασθενείς με Πνευμονική Υπέρταση, καθώς, όπως καταγγέλλουν, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση ή ειδοποίηση, ορφανά φάρμακα για την πάθηση τους φαίνεται να επανεντάχθηκαν στο πλαφόν συνταγογράφησης! Τι καταγγέλλουν οι ασθενείς στο Virus και τι απαντούν Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ.
Περισσότερα

Έξωση σε δομή για ανάπηρα παιδιά

Χωρίς στέγη μένει ο Σύλλογος «Μέλισσα» και τα παιδιά με αναπηρία στη Σάμο.
Περισσότερα

Κλειστό το μοναδικό εφημερεύον φαρμακείο στο Ηράκλειο! Διαβάστε τι λέει ο Πρόεδρος του ΦΣΗ

Αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου βρίσκεται φαρμακοποιός στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος ενώ διανυκτέρευε ήταν κλειστός.
Περισσότερα

Θερμό Ιούνη προβλέπουν γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Την υπομονή τους έχουν αρχίσει να χάνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που βλέπουν τη νέα ημερομηνία λήξης των συμβάσεων να πλησιάζει, χωρίς το Υπουργείο Υγείας να αποσαφηνίζει τα σχέδια του για την ΠΦΥ.
Περισσότερα

OTC’S & Cosmetics Conference 2015

Τις στρεβλώσεις, τα οφέλη και τις προοπτικές της αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, εξετάζει το OTCs & Cosmetics Conference 2015, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής.
Περισσότερα

Τέλος συνεργασίας μεταξύ Amgen και AstraZeneca για την ψωρίαση

Στον τερματισμό της συνεργασίας με την AstraZeneca Plc προσανατολίζεται η φαρμακευτική επιχείρηση Amgen Inc, αναφορικά με την ανάπτυξη ενός πειραματικού φαρμάκου κατά της ψωρίασης, καθώς υπάρχουν διαφωνίες σε θέματα ασφάλειας των δοκιμών.
Περισσότερα

Οι 5 χώρες που αμφισβητούν την πατέντα της Gilead για την ηπατίτιδα C

Να μπλοκάρει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Gilead Sciences Inc για την δαπανηρή θεραπεία κατά της ηπατίτιδα C με Sovaldi επιχειρεί ομάδα των ΗΠΑ σε 5 χώρες, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε φτηνότερα γενόσημα.
Περισσότερα

Τα Περιφερειακά Ιατρεία υποδέχονται φαντάρους γιατρούς

Παράλληλη στρατιωτική και αγροτική θητεία θα μπορούν να πραγματοποιούν γιατροί, μετά από σχετική απόφαση που αναμένεται να νομοθετηθεί άμεσα από το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Ποιες είναι όμως οι περιοχές που θα καλυφθούν με αυτό τον τρόπο;
Περισσότερα

Τη στήριξη διεθνών οργανισμών ζητά το υπουργείο Υγείας

Τη στήριξη του ΠΟΥ για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας με επιπλέον προσωπικό, ζητάει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Περισσότερα

Η Merck στηρίζει την εκπαίδευση για τη σχιστοσωμίαση

Η Merck, μία από τις κορυφαίες εταιρείες καινοτόμων και ανώτατης ποιότητας προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο φαρμακευτικό κλάδο, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλών επιδόσεων, μάχεται κατά της σχιστοσωμίασης στη Μοζαμβίκη.
Περισσότερα

Coeurs Pour Tous: Ελπίδα για τα άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια

Το όνειρο εκατοντάδων παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, για μια κανονική ζωή, έρχεται να κάνει πραγματικότητα το διεθνές ίδρυμα Coeurs pour Tous, το οποίο επεκτείνει την ανθρωπιστική του δράση του και στη χώρα μας.
Περισσότερα

29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής

Νέα επιστημονικά δεδομένα και χειρουργικές τεχνικές θα παρουσιαστούν, μεταξύ πολλών άλλων, στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 έως και τις 30 Μαΐου, μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων και διεθνούς κύρους επιστημόνων.
Περισσότερα

1ο Εξειδικευμένο Σεμινάριο Ογκοπλαστικής

Μια πρωτοπόρα ομάδα Ιατρών από τη Βραζιλία αναμένεται στη χώρα μας για τη διεξαγωγή του πρώτου εξειδικευμένου Σεμιναρίου Ογκοπλαστικής, για τους γιατρούς που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού κι αντιμετωπίζουν τις ασθενείς με συντηρητική χειρουργική επέμβαση, όταν αυτό επιτρέπεται ογκολογικά.
Περισσότερα

Πρόγραμμα εξετάσεων ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων

Τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για τις ιατρικές και οδοντιατρικές ειδικότητες, στην Αθήνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: