Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Παυλόπουλος: "Ανόητοι όσοι να αμφιβάλλουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας"

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις αναφορικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Read More

Μία συγκλονιστική εμπειρία έζησε στα ''Καρούλια'' του Αγίου Όρους ο Νίκος Καζαντζάκης

Ο Νίκος Καζαντζάκης που σε νεαρή ηλικία είχε επισκεφθεί τα ερημητήρια τους. Η περιγραφή στο σύγγραμμα του ''Αναφορά στον Γκρέκο'', είναι πλήρως κατατοπιστική.
Τελείωνε πια το προσκύνημά μας. Τις παραμονές του μισεμού πήρα τον ανήφορο μοναχός, ν’ ανέβω στ’ άγρια ησυχαστήρια, ανάμεσα στους βράχους αψηλά απάνω από τη θάλασσα, στα Καρούλια.
Read More

«Μαμά, μαμά, ο Παππούλης πετάει, ο Παππούλης πετάει!»

Κάποια ημέρα, που λειτουργούσε ο πατήρ Ευμένιος στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Λοιμωδών, στο Αιγάλεω, είχε πολύ κόσμο και πολλά παιδιά.
Την ώρα του Χερουβικού, βγήκε στην Ωραία Πύλη να συγχωρεθή από το εκκλησίασμα.
Read More

Τα 500 ονόματα της Παναγίας

Μητέρα, προστάτιδα, τιμώμενη, ιερό πρόσωπο. Η Παναγία κατέχει πρωταρχική θέση στην τιμή και στον σεβασμό των χριστιανών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Της έχουν αφιερώσει μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ταπεινά ξωκλήσια. Την αποκαλούν Θεοτόκο, αλλά της έχουν δώσει και πολυάριθμα προσωνύμια.
Read More

Πάτρα: 10 παιδάκια ζουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και αυτοκίνητα τα τελευταία 24ωρα

Σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, παλαιές αποθήκες... και παροπλισμένα αυτοκίνητα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής ζουν τα τελευταία 24ωρα 10 μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, που έχασαν λόγω οφειλών τα σπίτια τους, ενώ παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους.
Μάλιστα ο ένας πατέρας περισυνέλλεξε από κάδους σίδερα και χαρτιά και τα πούλησε έναντι τριών ευρώ με τα οποία αμέσως αγόρασε 2 ντομάτες και μισό κιλό ψωμί για να ταίσει τα τρία του παιδιά!
Read More

Δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα!

Η σκληρή καθημερινότητα, οι φόβοι μας για το μέλλον, η μεγάλη αγάπη για την οικογένειά μας αλλά και οι εδραιωμένες απόψεις που έχουμε για κάποιους ανθρώπους ή καταστάσεις μάς κάνουν πολύ συχνά στείρους και αμετακίνητους σε αυτά που πιστεύουμε.
Read More

Η Σκήτη της Αγίας Άννας ως τόπος άσκησης και αγιασμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αρχιμ. Χερουβείμ, Πνευματικός της Αδελφότητας Θεοφιλαίων Αγίας Άννας αναφέρεται σε αγιασμένες μορφές Αγιαννανιτών Πατέρων και στην μοναχική παράδοση της συνοδείας των Θεοφιλαίων.
Read More

Μα τί να την κάνω την Τεχνολογία και την Επιστήμη όταν με μεταβάλουν σε σκουλήκια και λάσπη; (Άγ.Ιουστίνος Πόποβιτς)

Το χειρότερο πράγμα για τους ανθρώπους είναι ο θάνατος: το να γίνω λάσπη, να μεταβληθώ σε σκου­λήκια, σε πηλό! Αξίζει τάχα να είναι κανείς άνθρω­πος;
Γιατί να σε αγαπήσω, Θεέ μου, αφού αύριο θα μεταβληθώ σε σκουλήκια και πηλό; Να, όμως, που ο Κύριος Ιησούς Χριστός σε σώζει από τον θάνατο δια της Αναστάσεως Του, εξασφαλίζει την Αιώνιο Ζωή για την ψυχή σου και το σώμα, όταν εκείνο θα ανα­στηθεί λαμπερό και θα ενωθεί με την ψυχή.
Read More

Το φάρμακο του ανθρώπινου πόνου

H αυτονόμηση του σημερινού ανθρώπου αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημά του:
1) Στηρίχθηκε πολύ στις δυνάμεις του.
Read More

Προκλήσεων συνέχεια: Τσάμη αντιπρόεδρο στην ελληνική βουλή θέλει ο «συνέταιρος» του Ράμα

Μειονότητα Τσάμηδων στην Ελλάδα και Τσάμη αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής, ονειρεύεται ο πρόεδρος του ανθελληνικού κόμματος PDIU (Τσάμηδων) Σπετίμ Ιντρίζι, που έχει «αναβαθμιστεί» πλέον σε κυβερνητικό εταίρο του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.
Read More

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, θα αναγορευτεί ο Μητροπολίτης Διοκλείας, κ. Κάλλιστος Ware.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Read More

Το άγιο βάπτισμα (Διδαχές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως)

«Όσοι βαπτιστήκατε στο όνομα του Χριστού, ντυθήκατε το Χριστό» (Γαλ. 3:27).
Πόσο μεγάλη αλήθεια μας επισημαίνει μ' αυτά τα λόγια ο απόστολος Παύλος!
Read More

Εκκληση για αμοιβαίες υποχωρήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την ανάγκη Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να προβούν σε υποχωρήσεις, προκειμένου να εξευρεθεί μία σωστή και αμφοτεροβαρής λύση στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Read More

Η ουσία της ζωής σε δύο στιγμές

Κάποτε ένας φτωχός Σκωτσέζος αγρότης, ενώ καλλιεργούσε το χωράφι του, άκουσε τη φωνή ενός παιδιού που κλαίγοντας ζητούσε βοήθεια.
Αμέσως παράτησε τα εργαλεία του κι έτρεξε προς το μέρος ενός βούρκου, απ' όπου προέρχονταν οι φωνές. Τι να δει; Ένα τρομοκρατημένο αγόρι, βυθισμένο κιόλας μέχρι τη μέση στη λάσπη, πάλευε μάταια να ελευθερωθεί ουρλιάζοντας.
Read More

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης για το νέο Μητροπολίτη Κεφλληνίας

Εξ” αφορμής της εκλογής του π. Γερασίμου Φωκά σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας,ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, προέβει στην ακόλουθη δήλωση στο thebest.gr των Πατρών.
Read More

Ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής Πύργου στον Μητροπολίτη Ηλείας

Τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πύραρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ενώ αργότερα είχε και συνεργασία και με τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή παρουσία του Αντιδημάρχου Ανδρέα Σκαρτσιάρη και συνεργατών τους.
Read More

Οι δηλώσεις Αμερικανού Πρέσβη για την Κύπρο προκάλεσαν μεγάλη ένταση


Έντονα αντέδρασε η κυπριακή κυβέρνησης και όλα τα πολιτικά κόμματα από την εντελώς προκλητική δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος σε είπε ότι, «το κυπριακό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, κυρίως», αναφέρει σύσσωμος ο κυπριακός τύπος.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού μίλησε για απαράδεκτη δήλωση, τόνισε : «Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα στον εν εξελίξει διάλογο και σε μεγάλο βαθμό είναι τέτοιες δηλώσεις που για χρόνια εμποδίζουν την ύπαρξη προόδου στο Κυπριακό».
Read More

Τα δόγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και οι ιεροί Πατέρες

Γράφει  ο Κων. Χαρ. Κορλός, θεολόγος
Ο Κύριος εφοδίασε την Εκκλησία με το αλάθητο, παραμένοντας μαζί της πάντοτε "εις τον αιώνα" και οδηγώντας αυτήν δια του Αγίου Πνεύματος "εις πάσαν την αλήθειαν".
Η Εκκλησία είναι ο φύλακας και ο αυθεντικός ερμηνευτής της θείας Αποκάλυψης και διατυπώνει τις αλήθειες ή με το κήρυγμα και τη διδασκαλία των Αποστόλων και των Πατέρων ή με τις αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων, όπου ομόφωνα οι Πατέρες διακηρύσσουν την αλήθεια, όσες φορές αυτή παραχαράσσεται από την αίρεση,η οποία δημιουργεί σύγχυση και ταραχή στις συνειδήσεις των πιστών. 
Read More

Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος: «Μεγάλη οργή θα έλθει στον κόσμο».

..Πιστεύω, αν θέλει και ο Θεός, να φύγω γρήγορα. Πρέπει και να φύγω, γιατί, όπως βλέπω, ο κόσμος όλος όλον εις το πονηρόν τρέχει, σαν αμαρτωλός εις την αμαρτία.
Ακράτητοι είναι οι άνθρωποι και λαός και κλήρος, σαν τα αχαλίνωτα άλογα, τρέχουν εις την αμαρτία – ούτε συλλογίζονται Θεό, θάνατο, κρίση, ανταπόδοση, τίποτε – τίποτε, μόνο για την ύλη, για το σώμα, για τις ηδονές, για τις τιμές. Για την ψυχή, για τον Θεό, για την αρετή; τίποτε. Πολύ ολίγοι είναι εκείνοι που έχουν αληθινά ενδιαφέροντα και ίσως χάριν αυτών των ολίγων κρατεί ο Θεός τον κόσμο.
Read More

Κομοτηνή: Αρχές Ιουνίου θα λειτουργήσει εκκλησάκι αφιερωμένο στον Αγίου Παΐσιου

Στο νεότερο άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι αφιερωμένο το εκκλησάκι που θα λειτουργεί από αρχές Ιουνίου στην Κομοτηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.
Ο πραύλειος χώρος του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα φιλοξενήσει το μικρό εκκλησάκι και ήδη εκεί εκτελούνται εργασίες.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: