Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σκάνδαλο με νοσηλευτές στην Ξανθη


logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 

Σκάνδαλο με νοσηλευτές στην Ξανθη

Οπουδήποτε αλλού, εκτός από τη θέση για την οποία προσελήφθησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος ΨΥΧΑΡΓΩΣ, φαίνεται πως απασχολούνται νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, κατά παράβαση κοινοτικών συμβάσεων και νομοθεσίας, πρακτική που δεν αποκλείεται να κοστίσει ακριβά στην κυβέρνηση.
Περισσότερα

Στρατιωτική Θητεία και Αγροτική «δύο σε μία»

Τη δυνατότητα συνδυασμού της αγροτικής με τη στρατιωτική θητεία θα έχουν σύντομα οι φαντάροι γιατροί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Περισσότερα

Δίκτυο Ψυχικής Υγείας και με Κινητές Μονάδες

Μια μετάβαση στην κοινοτική φροντίδα ψυχικής υγείας σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας, που προωθεί την απομάκρυνση από την ασυλική λογική, μέσω ενός επανασχεδιασμού της πολιτικής για την ψυχική υγεία.
Περισσότερα

«Στέγνωσαν» τα φαρμακεία – Δείτε τι αποφάσισαν στη Β. Ελλάδα

Η αδυναμία του φαρμακευτικού κλάδου να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, σε συνθήκες έλλειψης ρευστότητας, αναδείχθηκε σε σύσκεψη που έγινε σε επίπεδο Προέδρων Συλλόγων και Συνεταιρισμών των νομών Έβρου-Ροδόπης-Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας-Σερρών.
Περισσότερα

Πρόταση Bayer για πολυεθνικό ταμείο έρευνας στα αντιβιοτικά

Την συγκέντρωση δισεκατομμυρίων ευρώ από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη της έρευνας ενάντια στην αυξανόμενη απειλή των ανθεκτικών μικροβίων στα φάρμακα, προτείνει σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer.
Περισσότερα

Και οι εργαζόμενοι εναντίον του Διοικητή στο «Δαφνί» Δείτε τι τους απαντά

Αιχμές για σκόπιμη υποβάθμιση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, αφήνουν σε βάρος του Παύλου Θεοδωράκη, οι εργαζόμενοι στο «Δαφνί». Αβάσιμα και ατεκμηρίωτα χαρακτηρίζει ο ίδιος όσα του καταλογίζουν.
Περισσότερα

Απόφαση Ξανθού για τομείς Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων

Τη σύσταση 25 από τους 38 Τομείς Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (ΤΟ.Ψ.Υ.) υπέγραψε ο Ανδρέας Ξανθός.
Περισσότερα

Το ΕΚΑΒ σε «συνθήκες πολέμου»

Από μια κλωστή μοιάζει να κρέμεται η λειτουργία του ΕΚΑΒ, που παλεύει με τις  ελλείψεις σε προσωπικό, ασθενοφόρα, ανταλλακτικά και κονδύλια, ακόμη και για καύσιμα. Στο στόχαστρο του ΣΕΥΥΠ η καθυστέρηση προμήθειας οχημάτων.
Περισσότερα

Έγκριση FDA σε νέα θεραπεία ΧΑΠ της Boehringer

Στην έγκριση του σκευάσματος Stiolto Respimat (βρωμιούχο τιοτρόπιο και olodaterol) της Boehringer Ingelheim προχώρησε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την θεραπεία απόφραξης των αεραγωγών σε ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD), συμπεριλαμβανομένης της χρόνιας βρογχίτιδας και/ή εμφυσήματος.
Περισσότερα

Ρουσφετολογικές μετακινήσεις καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Γίνεται εν μέσω τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού στα νοσοκομεία να μετακινούνται υγειονομικοί από την ενεργό δράση σε Διοικητικές θέσεις ή σε άλλες δομές υγείας όπου περισσεύουν;
Περισσότερα

ΠΙΣ: "SOS" για νησιά - ακριτικές περιοχές. Τα "καυτά" ερωτήματα στο Δ. Κοντό

Τον επαπειλούμενο κίνδυνο μιας μαζικής φυγής των εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές κι ακριτικές περιοχές, από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, υποδεικνύει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Περισσότερα

Την πειθαρχική δίωξη Διοικητή ζητά η 6η ΔΥΠΕ

Για μια σειρά από αυθαιρεσίες που γίνονταν επί μακρόν εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, κατηγορείται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου από την 6η ΔΥΠΕ. Ο ίδιος δηλώνει πως η παραίτησή του βρίσκεται στη διάθεση του υπουργού.
Περισσότερα

Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα υπόσχεται ο Κουρουμπλής

Διατεθειμένος να δώσει νομοθετικές λύσεις στο σοβαρό ζήτημα των ληξιπρόθεσμων εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Περισσότερα

Νοσοκομειακοί γιατροί σε υποχρεωτικές... "διακοπές"

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες των νησιών επιχειρείται να καλυφθούν με υποχρεωτικές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας.
Περισσότερα

Πιάστηκαν με πλαστά πτυχία

«Λαυράκια» έπιασαν οι ελεγκτές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Μαγνησία, όπου για περίπου 1αν χρόνο, έκαναν «φύλλο και φτερό» τις συμβάσεις των υπαλλήλων στις δημόσιες δομές υγείας.
Περισσότερα

Η συμμετοχή στη θεραπεία είναι πράξη θάρρους

Της Δώρας Παπασταύρου, μέλους ΔΣ του Συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ, εκπροσώπου της Ομάδας Νέων Ατόμων του συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ, ιδρυτικού μέλους της Ομάδας Νέων όλων των χωρών της Ευρώπης (EULAR) και μέλους της πανευρωπαϊκής ομάδας εργασίας "Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας".
Περισσότερα

Χορήγηση επιδόματος λουτροθεραπείας - Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Με το ποσό των 150 ευρώ επιδοτεί τις λουτροθεραπείες των ασφαλισμένων που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες, ο ΕΟΠΥΥ, για τη λουτρική περίοδο από 1/6/15-31/10/15.
Περισσότερα

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις

Συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Δήμου Αθηναίων για πλήρη προληπτικό καρδιολογικό έλεγχο και παροχή ιατρικών συμβουλών σε ανασφάλιστους πολίτες.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: