Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Ποιμαντική συνάντηση του Κλήρου της Μητρόπολης Ιταλίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η ετήσια Ποιμαντική και Θεολογική συνάντηση του Κλήρου της Μητρόπολης Ιταλίας και Μελίτης πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες.
Ο Μητροπολίτης Γεννάδιος μίλησε θερμά προς τους Ιερείς δίνοντάς τους συγχαρητήρια για το έργο τους.
Read More

Λένε κάποιοι Χριστιανοί: "Μα δεν έχω αμαρτίες! Δεν έχω κάνει τίποτα.."

«Τῆς μετανοίας ἄνοιξόν μοὶ πύλας Ζωοδότα…»
Παρακαλεί ό υμνωδός να του ανοίξει ό Κύριος τίς πύλες της με­τανοίας…
Αλήθεια.Πόσο δύσκολα ανοίγουν οι πύλες της μετανοίας μας!
Read More

Χριστιανοί μου! Μή καίτε τα λεπτά σας

Τώρα, αγαπητοί μου, τώρα που ένα νέο έτος ανατέλλει στον ορίζοντα της ανθρωπότητος, ας κάνουμε μερικές σκέψεις.
Εάν υπήρχε στον ουρανό ένας εξώστης και απ” εκεί μ” ένα τηλεσκόπιο βλέπαμε το σύμπαν, ω τότε!
Read More

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για το «παιχνίδι των 72 ωρών»

Έφηβοι προκαλούν ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν
Την προσοχή των γονέων για το «Game of 72» («Παιχνίδι των 72 ωρών») εφιστά με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Read More

Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ – Η γραμμή του τηλεφώνου να είναι ανοικτή πάντα προς τον Θεό.

Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ (1896 – 1993).
-Κάθε φορά που είχα να κάνω κάτι και που έπρεπε να μην σφάλω με την απόφαση που θα έπαιρνα, ήθελα πάντα να έχω την ευχή του Γέροντα. Γι’αυτό μερικές φορές ήταν συχνά τα τηλεφωνήματα.
Read More

Το βολικό ή το άγνωστο;

 Να κοινωνήσω; - Αυτά τα λέγαμε όταν ήσουν παιδί, όταν ήσουν νέος.
Τώρα, θα το νιώθεις μέσα σου, και θα αποφασίζεις μόνος σου τη σχέση σου με το Χριστό. Δεν μπορεί μέχρι να γεράσεις να ρωτάς εμένα για το πότε θα κοινωνήσεις. - Δηλαδή, χωρίς εξομολόγηση; 
Read More

Ο Γέροντας Στέφανος Σέρβος για τους έσχατους καιρούς…

Ο Γέροντας Στέφανος Σέρβος (ή Στέφανος ο Καρουλίτης) ήταν μια πολύ σημαίνουσα προσωπικότητα της Ορθοδοξίας, που έζησε επί μισό αιώνα στο Άγιο Όρος.
Στη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, ο μοναχός αυτός διακρίθηκε για τις διδακτικές του αρετές, την ικανότητά του να μεταδίδει την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, αλλά και το ενδιαφέρον του για διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.
Read More

Νέα δεδομένα για τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης αλατιού

Νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, δείχνει ότι η κατανάλωση δίαιτας με αυξημένη περιεκτικότητα σε αλάτι, μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη της εφηβείας.
Read More

Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης: Η δύναμη του καλού λογισμού

- Γέροντα, στην Παλαιά Διαθήκη, στο Δ’ βιβλίο των Μακκαβαίων, αναφέρεται: Ο ευσεβής λογισμός δεν είναι έκριζωτής των παθών, άλλα ανταγωνιστής. Τί σημαίνει;
- Κοίταξε νά δής: Τά πάθη είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας, αλλά ό ευσεβής, ό καλός, λογισμός μας βοηθάει νά μην υποδουλωνώμαστε σ’ αυτά.
Read More

Προσευχή στον άναρχο Θεό και Πατέρα

Κύριε Παντοκράτορα ο υπεράναρχος και υπέρζωος και υπέρθεος Νους, ο Πατέρας· η υπερώνυμη ύπαρξη η αιώνια και κρύφια και υπέρλογη πηγή των ζωήρρυτων και αρχίφωτων πηγών της αγαθότητας και της δόξας.
Read More

Αυστριακός Καγκελάριος: Δεν τίθεται θέμα καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα

Την θέση ότι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και σε σχέση με το θέμα καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην περίπτωση της Ελλάδας και όχι μόνον, η κατάσταση για την Αυστρία δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη για τη Γερμανία, διατύπωσε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.
Read More

Οι Μοναχοί της Μονής Χιλανδαρίου σε ρόλο… πυροσβέστη (ΦΩΤΟ)

Φόρεσαν τις στολές, πήραν τις μάνικες και άρχισαν να σβήνουν τη φωτιά.
Οι Μοναχοί της μονής Χιλανδαρίου πήραν μέρος σε άσκηση πυρόσβεσης ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι για την θερινή περίοδο που ξεκινά.
Read More

Προσευχή (Διδαχές Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως)

Το κύριο έργο του ανθρώπου είναι η προσευχή. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να υμνεί το Θεό. Αυτό είναι το έργο που του αρμόζει.
Αυτό μόνο εξηγεί την πνευματική του υπόσταση. Αυτό μόνο δικαιώνει την εξέχουσα θέση του μέσα στη δημιουργία. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να λατρεύει το Θεό και να μετέχει στη θεία Του αγαθότητα και μακαριότητα.
Read More

Το 40νθήμερο Μνημόσυνο του Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη

Σε λίγες ημέρες θα τελεστεί το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη.
Η Αδελφότητα του Μοναχού ενημερώνει όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στο Μνημόσυνο για το πρόγραμμα.
Read More

Το Θαύμα με την αλλαγή των αμφίων του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Του πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου
Το ιερό λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκε στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας τον Οκτώβριο του 1924, από τους Πρόσφυγες.
Εκεί εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες που ήλθαν από το Προκόπι της Μικράς Ασίας. Το 1930 άρχισε να κτίζεται εκεί ο περικαλλής ναός, προς τιμήν του Αγίου, ο οποίος ολοκληρώθηκε μετά από πολλούς κόπους των πιστών το 1951. Τότε μεταφέρθηκε ο Άγιος στο νέο Ναό, όπου και εκεί βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Read More

Προφητεία Οσίου Παϊσίου: Αυτός που θα λυτρώσει την Ελλάδα είναι ο…

Με μία προφητεία του ο γέροντας Παΐσιος μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς οι οποίοι είναι καθρέπτης της κοινωνίας, για τον αφανισμό της Τουρκίας καθώς και για την ύπαρξη του ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα ο οποίος μάλιστα δεν είναι πολιτικός.
Διαβάστε την Προφητεία:
Read More

Λονδίνο: Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά την Άλωση της Πόλης και την ποντιακή γενοκτονία

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 τελέσθηκε στον, αγιογραφούμενο τις τελευταίες εβδομάδες, Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής Harrow – ΒΔ Λονδίνου Εθνικό Μνημόσυνο, υπέρ των ηρωϊκώς πεσόντων κατά την Άλωση της Βασιλίδος των Πόλεων το 1453 και κατά την Ποντιακή Γενοκτονία του 20ου αι.
Το Μνημόσυνο, το οποίο τέλεσε ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Μητέρας Πατρίδας Ελλάδας κ. Σωτήριος Δεμέστιχας, Άρχοντες της τοπικής Κοινότητας, πολλοί Πόντιοι και πλήθη Ομογενών.
Read More

Η δύναμη της αγάπης την επανέφερε στη ζωή

Είναι φορές που μια εικόνα και ένα κείμενο (ακόμη και στην πλουσιότατη ελληνική γλώσσα) μοιάζουν ανεπαρκή για να αποτυπώσουν συναισθήματα και συγκίνηση.
Η είδηση της «ανάστασης» μια 49χρονης γυναίκας από την αγάπη και τον καημό του συζύγου της κάνει το γύρο του κόσμου και κάνει άπαντες να ρίξουν δάκρυα χαράς και συγκίνησης μαζί του. Και όχι άδικα.
Read More

Αξιωματικοί της Ομάδας Ζ επισκέφθηκαν το Άγιον Όρος

Με τις Ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ομάδα τριάντα (30) Αξιωματικών της «Ομάδας Ζ» της Ελληνικής Αστυνομίας από την Αθήνα επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος, Ξηροποτάμου, Βατοπαιδίου και Ιβήρων του Αγίου Όρους από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 έως και 28 Μαΐου 2015.
Read More

Ο Θεός σε αγαπά όπως είσαι!

Η κοσμική ομορφιά σε ασχημαίνει…δεν την χρειάζεσαι, σε οδηγεί σε μία τυποποιημένη «ομορφιά», σε μία φασιστική νοοτροπία περί κάλλους…
Είσαι όμορφος/η από την φύση σου… όχι γιατί στο αναγνωρίζουν οι άλλοι, αλλά διότι είσαι εικόνα Θεού…
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: