Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Το ΕΚΑΒ σε «συνθήκες πολέμου»

  logo newsletter
  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
 
 

Το ΕΚΑΒ σε «συνθήκες πολέμου»

Από μια κλωστή μοιάζει να κρέμεται η λειτουργία του ΕΚΑΒ, που παλεύει με τις  ελλείψεις σε προσωπικό, ασθενοφόρα, ανταλλακτικά και κονδύλια, ακόμη και για καύσιμα. 
Περισσότερα

Πρόγραμμα εξετάσεων ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων

Τις ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων στην Αθήνα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Περισσότερα

Την πειθαρχική δίωξη Διοικητή ζητά η 6η ΔΥΠΕ

Αυθαιρεσίες που γίνονταν σε μόνιμη βάση κι εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου, επικαλείται η 6η ΔΥΠΕ σε έγγραφό της προς το υπουργείο Υγείας, με το οποίο ζητά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργο Βλάχο.
Περισσότερα

Πιάστηκαν με πλαστά πτυχία

«Λαυράκια» έπιασαν οι ελεγκτές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Μαγνησία, όπου για περίπου 1αν χρόνο, έκαναν «φύλλο και φτερό» τις συμβάσεις των υπαλλήλων στις δημόσιες δομές υγείας.
Περισσότερα

Τέλος συνεργασίας μεταξύ Amgen και AstraZeneca για την ψωρίαση

Στον τερματισμό της συνεργασίας με την AstraZeneca Plc προσανατολίζεται η φαρμακευτική επιχείρηση Amgen Inc, αναφορικά με την ανάπτυξη ενός πειραματικού φαρμάκου κατά της ψωρίασης, καθώς υπάρχουν διαφωνίες σε θέματα ασφάλειας των δοκιμών.
Περισσότερα

Οι 5 χώρες που αμφισβητούν την πατέντα της Gilead για την ηπατίτιδα C

Να μπλοκάρει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Gilead Sciences Inc για την δαπανηρή θεραπεία κατά της ηπατίτιδα C με Sovaldi επιχειρεί ομάδα των ΗΠΑ σε 5 χώρες, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε φτηνότερα γενόσημα.
Περισσότερα

Έκτακτη συνάντηση ΠΙΣ- Κουρουμπλή-Κοντού

Νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη προς τους παρόχους ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε στον Πρόεδρο του ΠΙΣ, ο Π. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης χθες. Νέο ραντεβού με ΕΟΠΥΥ σήμερα.
Περισσότερα

Χορήγηση επιδόματος λουτροθεραπείας - Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά

Με το ποσό των 150 ευρώ επιδοτεί τις λουτροθεραπείες των ασφαλισμένων που πάσχουν από συγκεκριμένες ασθένειες, ο ΕΟΠΥΥ, για τη λουτρική περίοδο από 1/6/15-31/10/15.
Περισσότερα

Τις προθέσεις τετραπληγικού «διαβάζει» εγκεφαλικό εμφύτευμα

Μικροηλεκτρόδια που εμφυτεύθηκαν στον εγκέφαλο ενός τετραπληγικού ασθενούς, «διάβασαν» τις προθέσεις του για κινήσεις και έτσι καθοδήγησαν ανάλογα ένα ρομποτικό χέρι.
Περισσότερα

Νεότερα δεδομένα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, καθώς πλέον οι θεραπευτικοί στόχοι είναι υψηλότεροι, οι απεικονιστικές μέθοδοι πιο εξελιγμένες κι ακριβείς, ενώ και οι θεραπευτικές επιλογές για τα συμπτώματα που προκαλεί η νόσος είναι περισσότερες.
Περισσότερα

ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση στo Pembrolizumab για το Μεταστατικό Μελάνωμα

 «Πράσινο φως» για τoPembrolizumab για την αντιμετώπιση του Μεταστατικού Μελανώματος έλαβε η MSD από την Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ.
Περισσότερα

Δημιουργήθηκε η πρώτη «ανθρώπινη» μαγιά αρτοποιίας

Mια γενετικά τροποποιημένη μαγιά αρτοποιίας (ζυμομύκητα) που είναι εν μέρει «ανθρώπινη», δημιούργησαν βιολόγοι στις ΗΠΑ, η οποία περιέχει αρκετά ανθρώπινα γονίδια.
Περισσότερα

Ημερίδα για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας

Η αύξηση και βελτίωση των παρεμβάσεων για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, είναι το ζητούμενο της Ημερίδας που διοργανώνει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στις 28 Μαΐου 2015 και ώρα 16:30-20:00, στο Ξενοδοχείο President (Λεωφ. Κηφισίας 43, Αθήνα).
Περισσότερα

Η La Roche-Posay σε αγώνες δρόμου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Δύο μεγάλους αγώνες δρόμου με φιλανθρωπικό σκοπό υποστηρίζει η La Roche-Posay συμμετέχοντας στους αγώνες δρόμου Kifisia Puma City Run και KEA RUN.
Περισσότερα

Δωρεάν νευρολογική εξέταση από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Η προσφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Ομίλου για την έγκαιρη διάγνωση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Βιαστείτε όμως γιατί ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: