Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλόν.

Ας εξετάσουμε τι έχει να μας πει αυτή η προσευχή για την ενσάρκωση του Ιησού Χριστού και για τη θεραπεία μας απ’ αυτόν και μέσα σ’ αυτόν.

Υπάρχουν στην Προσευχή του Ιησού δυο «πόλοι» ή δυο ακραία σημεία. «Κύριε…Υιέ του Θεού»· η Προσευχή μιλάει πρώτα για τη δόξα του Θεού, διακηρύσσοντας τον Ιησού σαν Κύριο όλης της δημιουργίας και σαν τον αιώνιο Υιό. Έπειτα στο κλείσιμό της η Προσευχή στρέφεται στην κατάσταση μας ως αμαρτωλών – αμαρτωλών εξ αιτίας της πτώσης, αμαρτωλών από τις προσωπικές μας πράξεις τις λαθεμένες: «..με τον αμαρτωλόν». Είναι σημαντικό το ότι λέμε «ελέησόν με τον αμαρτωλόν»-σαν να ήμουν εγώ ο μοναδικός αμαρτωλός.
Read More

Οι σύγχρονοι Γέροντες της Ορθοδοξίας μας

Οι σύγχρονοι Γέροντες, χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή ενότητα Πίστεως και Ζωής με τους παλαιοτέρους Αγίους, μια ενότητα η οποία δεν μπορεί να είναι έργο ανθρωπίνης δυνάμεως η μιμήσεως, αλλά φυσικό συνεπακόλουθο της ενότητος παλαιών και νέων Αγίων με τον πάντοτε απαράλλακτο Χριστό (Εβρ. 13, 8), ενότητα των κλημάτων με τη ζωοποιό Άμπελο (Ιω. 15, 4.5).
Read More

Φοβερή απολογία στην ώρα του θανάτου

Στην Καλύβα «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Αγίας Άννης, κατά το 1885 ασκητικά και με άκρα υπακοή και ταπείνωση έζησε ο Μοναχός Ευλόγιος, ό οποίος σε ηλικία 95 περίπου χρόνων έφυγε οριστικά από τον κόσμο τούτο για την άλλη την αιώνια ζωή.
Προείδε και προείπε το θάνατο του και πολλοί από τους Πατέρες της Σκήτης, όπως συνηθίζουν να κάνουν, πήγαιναν να πάρουν ευχή από τον μελλοθάνατο γέροντα.
Read More

Καλαμαριάς Ιουστίνος: «Διαμαρτύρομαι εντονότατα. Δεν είμαι μειοδότης…»

Η σύντομη προσλαλιά του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ Ιουστίνου προκάλεσε αρκετή αμηχανία μεταξύ των Ιεραρχών.
Ο νέος Ιεράρχης απάντησε σε όσα ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα προς το πρόσωπό του και είπε χαρακτηριστικά:
Read More

Στη Συρία έχουν καταστραφεί πάνω από 63 Εκκλησίες

Στη Συρία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έχουν καταστραφεί 63 εκκλησίες, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την κατάσταση των ιερών χριστιανικών τόπων στη Συρία.
Read More

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας συνεδρίασε σήμερα με σκοπό να εκλέξει τους νέους Μητροπολίτες σε Κεφαλλονιά και Καλαμαριά.
Δείτε φωτογραφίες από ό,τι συνέβη μέσα στη Σύνοδο.
Read More

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, μας συμβουλεύει για την μελαγχολία και την ακηδία

Αξίζει να σταματήσουμε για μια στιγμή για να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το «χαρούμενο πνεύμα» στην ζωή του Οσίου.
Ήταν η χαρακτηριστική του ιδιότητα, ιδιαίτερα αργότερα. Αλλά ακόμη και αυτό το δώρο της χάριτος δεν το επέτυχε δίχως αγώνα, παρόλο ότι ήταν τόσο σωτήριο για τις βασανισμένες ψυχές όλων εκείνων που αργότερα συνέρρεαν δίπλα του.
Read More

Τι αλλάζει και για ποιους στη θητεία με νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στον Ιούνιο

Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα δίνει την δυνατότητα σε στρατεύσιμους ιατρούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους να “γράφουν” επαγγελματική υπηρεσία.
Οι γιατροί για παράδειγμα θα μπορούν να κάνουν το “αγροτικό” τους ενώ υπηρετούν.
Read More

Η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που προκαλεί δέος: “Το χρέος της Ελλάδος θα…”

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε γράψει για το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά!
Ιδού οι συγκεκριμένες προφητείες του για το Ελληνικό «Χρέος»:
Read More

"ΕΝΦΙΑ" και στα... αυτοκίνητα!

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων... θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη αν γίνουν πράξη οι εξαγγελίες για αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων.
Μέχρι να δούμε την τελική μορφή που θα λάβει το μέτρο καλό είναι να περιμένουμε, ωστόσο η πρόθεση για αύξηση των εσόδων του κράτους μέσα στην επόμενη διετία από 3 ως 5 δισ. ευρώ μάλλον θα πρέπει να μας λέει πολλά υπό την έννοια ότι αυτά τα δισ. θα βγουν από κάποιες τσέπες.
Read More

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για τις εκλογές στις Μητροπόλεις

Το επίσημο ανακοινωθέν για τις εκλογές στις Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Καλαμαριάς εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Ιερά Σύνοδος.
Read More

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης:Η Ορθοδοξία είναι η βασιλική οδός του Ευαγγελίου

Γέροντας Εφραίμ (Φιλοθεϊτης-Αριζόνας)
Αγαπητά μου παιδιά,
Είμεθα Ορθόδοξοι και ουσιαστικά δεν γνωρίζου με το ύψος, το βάθος, το πλάτος της Ορθοδοξίας. Θα πρέπει να την δούμε σε όλη την αγιότητα της.
Read More

Aνεξιχνίαστες οι βουλές του Θεού

Κάποιος αββάς που ασκήτευε και είχε παρρησία στο Θεό, τον παρακαλούσε με δάκρυα να του φανερώσει τον τρόπο που ο Θεός κρίνει και αποφασίζει σε κάποιες περιπτώσεις και που οι άνθρωποι δεν τον κατανοούν, αλλά νομίζουν ότι πρόκειται για παράξενα πράγματα. Ο Θεός όμως για πολύ καιρό δεν ήθελε να του φανερώσει τίποτα, επειδή ο άνθρωπος ποτέ δεν μπορεί να γνωρίσει και να καταλάβει τα μυστήρια του Θεού. Ο ασκητής πάλι δεν έπαυε νύχτα και μέρα να κάνει τη σχετική δέηση. Μια μέρα λοιπόν ο Θεός, θέλοντας να τον πληροφορήσει, έβαλε στην καρδιά του τον λογισμό να πάει να δει ένα γέροντα ασκητή, που βρισκόταν σε άλλο τόπο, όπου για να φτάσει κανείς έπρεπε να περπατήσει πολλές μέρες.
Σαν άρχισε την πορεία ο ασκητής, έστειλε ο Θεός στον δρόμο του έναν άγγελο με μορφή νέου καλογήρου, που τον χαιρέτησε με το «ευλόγησον πάτερ».
Ο γέρων ασκητής αποκρίθηκε: «ο Θεός να σε συγχωρέσει, τέκνον μου». Τότε ο άγγελος ρώτησε τον γέροντα: «που πηγαίνεις, αββά;» και ο γέρων απάντησε: «πηγαίνω στον τάδε ασκητή να τον δω». Κι ο άγγελος είπε: «κι εγώ εκεί πηγαίνω και ας προχωρήσουμε μαζί».
Read More

Βερολίνο: Ενθαρρυντικό ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να πληρώσει το ΔΝΤ

Ως ένα ενθαρρυντικό σημάδι χαρακτήρισε Γερμανός αξιωματούχος το γεγονός ότι η Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να πληρώσει τα 300 εκατ. στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
Read More

Συγχώρεση, αυτό είναι σωτηρία

Αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος
Εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα...
Βλέπεις δυο ανθρώπους που δεν μιλούσαν για χρόνια να χάνονται μέσα σε μία αγκαλιά συγνώμης.
Read More

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, στα πλαίσια του μαθήματος "Διορθόδοξες σχέσεις, Διαχριστιανικοί και Διαθρησκειακοί Διάλογοί".
Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα: "Η Ορθοδοξία στο κόσμο σήμερα".
Read More

Πώς είναι ο Θεός;

Ένας νέος πήγε σ ‘ έναν σοφό γέροντα και τον παρακάλεσε θερμά:
-Με απασχολεί το ερώτημα: Υπάρχει Θεός; Ειπέ μου, σε παρακαλώ! Εσύ το πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός;
Read More

Θαύμα Οσίου Παρθενίου: Ο Όσιος εμφανίζεται ζωντανός

 
Διαβάστε την μαρτυρία μιας γυναίκας!
Ασχολούμενη με τον Άγιο Παρθένιο, γνώρισα από κοντά και τη συγκινητική περίπτωση της κ. Βασιλικής Μήλα, κατοίκου Κερατσινίου Πειραιά, που τον Ιούνιο τού 1998, μετά από ειδικές εξετάσεις διαπίστωσε ότι προσβλήθηκε από την επάρατο νόσο και μάλιστα οι γιατροί δήλωσαν στο σύζυγο και τα παιδιά της ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και επικίνδυνα, γιατί ο καρκίνος που άρχισε από έναν όγκο στη μασχάλη έκανε μετάσταση γύρω.
Read More

Ο αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας νέος Μητροπόλιτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Ο αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, είναι εδώ και λίγα λεπτά νέος Μητροπόλιτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς...
Read More

11χρονο αγόρι είδε τον Παράδεισο (Βίντεο)

Μεταθανάτια εμπειρία εντεκάχρονου που συγκλόνισε την κοινωνία της Αμερικής.
Το παιδί είδε την αδεφή του που πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του, επίσης τον παππού του που είχε πεθάνει και του μίλησε.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: