Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Και «δώρο» το clawback..

  logo newsletter
 
 
 

Και «δώρο» το clawback...

Καταργεί το clawback στην Υγεία ο Π. Κουρουμπλής, σύμφωνα με δηλώσεις του στη Βουλή.
Περισσότερα

Σύγκρουση Άδωνη – Κουρουμπλή στη Βουλή

Τα “μαχαίρια” βγήκαν στη Βουλή μεταξύ πρώην και νυν Υπουργού Υγείας, με “μήλον της έριδος” τα φάρμακα, τις ελλείψεις τους και τις εταιρίες που τα διακινούν. 
Περισσότερα

Όπου φτωχός κι η μοίρα του... και στην περίθαλψη

Αποκλεισμένα από τις υπηρεσίες υγείας είναι τα πλέον ευάλωτα κοινωνικά στρώματα στην Ευρώπη, όπως οι γυναίκες και τα παιδιά, που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό επισημαίνει η ετήσια έρευνα των Γιατρών του Κόσμου, σχετικά με την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.
Περισσότερα

Πρόταση ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων

Σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, με πρώτο τον ΠΙΣ, έθεσε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την πρόταση του για ανακοστολόγηση των παρακλινικών εξετάσεων, ώστε να περιοριστεί η δαπάνη και να μπει τέλος στο clawback. Οι πρώτες αντιδράσεις από την αγορά στο Virus.
Περισσότερα

Αναστάτωση στην αγορά υγείας από τη φημολογούμενη αύξηση στο ΦΠΑ

Σε είδος πολυτελείας κινδυνεύουν να μετατραπούν τα φάρμακα και οι υπηρεσίες υγείας, εάν ισχύσουν τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αλλαγές στο φόρο προστιθέμενης αξίας με βάση τις απαιτήσεις των θεσμών. Κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν παράγοντες της αγοράς. 
Περισσότερα

Η Sanofi «επενδύει» επιπλέον 300 εκατ. δολ. στην Selecta Biosciences

Τα αποκλειστικά δικαιώματα στην ανάπτυξη ανοσοθεραπείας για την νόσο της κοιλιοκάκης απέκτησε η φαρμακευτική επιχείρηση Sanofi, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Selecta Biosciences.
Περισσότερα

Εξαγορά της Pathneon από την Perrigo έναντι 34 εκατ. δολ.

Στην απόκτηση των μεξικανικών δραστηριοτήτων της Pantheon Pharmaceuticals, έναντι 34 εκατ. δολ. προχώρησε η ιρλανδική φαρμακοβιομηχανία Perrigo, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και να αποκτήσει πρόσβαση στην κατασκευή φαρμάκων σε μορφή γέλης.
Περισσότερα

Γυναίκες φαρμακοποιοί: Το διευρυμένο ωράριο "ποινικοποιεί" τη μητρότητα

Πάνω από 600 υπογραφές έχουν μαζευτεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο ενάντια στο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, από γυναίκες-μητέρες φαρμακοποιούς, που ζητούν σεβασμό στο διττό τους ρόλο.
Περισσότερα

Λευκή σημαία από τους “διευρυμένους”

Βήμα συμφιλίωσης κάνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ), που ζητάει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα.
Περισσότερα

Συμβεβλημένοι γιατροί: Μην μας φορτώνετε την ανικανότητα του ΕΟΠΥΥ - Ζητήστε τώρα συγγνώμη

Στην αντεπίθεση περνά η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που επιρρίπτει την ευθύνη για το «μπάχαλο» με τα δωρεάν ραντεβού στη Διοίκηση του Οργανισμού, εγκαλώντας την ταυτόχρονα για σωρευμένες οφειλές και μη νόμιμες συμβάσεις.
Περισσότερα

Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς στο Ιατρικό Αθηνών

Μία πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη καρδιολογική κλινική με κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό έθεσε σε λειτουργία το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Επικεφαλής της ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Χρ. Στεφανάδης.
Περισσότερα

ΠΦΣ: Όχι στο ψηφιακό "αποτύπωμα"

Να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΗΔΙΚΑ για τη χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής και την καταχώρηση στοιχείων σύμβασης μέσω των usbstick που τους διαθέτει, καλεί τα μέλη του ο ΠΦΣ.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: