Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Το ψάρι του καπετάνιου…

Σ” ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί ζούσε προ ετών ένας ιερέας ευλαβέστατος. Η ψυχούλα του ήταν γεμάτη στοργή για το ποίμνιό του και ειδικά για τους πονεμένους. Έφτασε όμως η μέρα που δοκιμάστηκε κι εκείνος και πόνεσε πολύ.
Η κόρη του, μια εξαιρετική κοπέλα, είχε παντρευτεί πρόσφατα μ” ένα νοικοκυρεμένο παληκάρι . Έφτασε , λοιπόν, ο καιρός να φέρει στον κόσμο το πρώτο παιδάκι της. Κατά τον τοκετό όμως, πέθανε! Πήγε Μάρτυρας να συναντήσει τον Πλάστη της, αφήνοντας πολύ πόνο πίσω της.
Read More

Η CIA Προβλέπει έναν 3ο Βαλκανικό Πόλεμο. Η γέννηση μιας Ορθόδοξης Συμμαχίας στα Βαλκάνια είναι κοντά!

Τρομοκράτες του UCK ετοιμάζουν επίθεση εντός των επόμενων 20 ημερών.
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Η πολύνεκρη σύγκρουση αστυνομικών δυνάμεων της πΓΔΜ με ομάδα ενόπλων Αλβανών στην πόλη Κουμάνοβο, παραμένει σαφώς στο επίκεντρο της ανησυχίας στα Βαλκάνια καθώς η ανάδειξη περιφερειακού αλβανικού κινδύνου, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να λάβει και ισλαμιστικό πρόσημο.
Read More

Είναι κάτι στιγμές... Μοναδικές!

Αυτές οι στιγμές οι μοναδικές που η Άγια Χάρη σε επισκέπτεται…ψάχνεις να βρεις ένα τόπο, χαμένος απ' όλους, να μείνεις εκστατικός παρακολουθώντας την Χάρη να σμιλεύει το Είναι σου!
Read More

Προκλητικός και ο Κοτζιάς: «Ο Θεός έπαιζε τάβλι και έριξε εξάρες για την Ελλάδα και την Τουρκία»

Αλλο ένα στέλεχος της κυβέρηνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μίλησε εντελώς απαξιωτικά για την θρησκεία.
Σε συνέντευξή του σχολίασε τη συνύπαρξη της Ελλάδας με την Τουρκία λέγοντας πως ο Θεός έπαιζε τάβλι κι έριξε εξάρες...
Read More

"Αγιοι γίνεσθε"

Πρωτ. Ευέλθοντος Χαραλάμπους
Σκοπός της ζωής μας είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος. Όταν κάποιος αποκτήσει το Άγιο Πνεύμα γίνεται Άγιος, εκπληρώνει τον προορισμό του πάνω στη γη.
Ο ίδιος ο Χριστός πρόσταξε «άγιοι γίνεσθε, ότι εγώ άγιος ειμί», που θέλει να πει αγωνίζεστε στη ζωή σας να γίνετε άγιοι, όπως άγιος είμαι εγώ που σας έπλασα.
Read More

Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας για τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας (ΦΩΤΟ)

Ατελείωτη ήταν η ουρά στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας από τους πιστούς που θέλουν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.
Στις δύο και περισσότερες ώρες που παρέμειναν στο νοσοκομείο, χιλιάδες άτομα ζήτησαν την χάρη και την ευλογία της Μεγαλομάρτυρος.
Read More

Παραπάνω απ’ όλους είναι ο Χριστός

Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου
Ο Χριστός είναι ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων. Ο Χριστός ως προς την δύναμη και το μεγαλείο είναι ασύγκριτος.
Ο Χριστός χωρίς στρατό, χωρίς όπλα, νίκησε και ίδρυσε την πιο μεγάλη βασιλεία του κόσμου, την Εκκλησία του, της οποίας ουκ έσται τέλος.
Read More

Της Αγίας Βαρβάρας…το ανάγνωσμα…

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Βρε τι έπαθε η Αγία Βαρβάρα! Είπαν να την φέρουν στην Ελλάδα, έπειτα από χίλια χρόνια, και τι δεν άκουσε!
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα της φορτώσουν στο τέλος και τα μνημόνια, τις αυτοκτονίες, τους άνεργους και τα παιδιά που πεινάνε! Θα πάει λένε η Αγία Βαρβάρα στον Άγιο Σάββα και δώστου η μιζέρια και η γκρίνια, η δηκτική ειρωνεία και η απαξίωση! Και που θέλατε, βρε σείς, να πάνε την Αγία, αν όχι στον Άγιο;; Μήπως, να μην την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά στο κλάμπ Μεντιτερανέ της Μυκόνου, ή στη Στοά της Αχαρνών, όπου τρυπώνουν οι φωτισμένες «διάνοιες» και οι «μεγαλοφυΐες» που μας κυβερνούν στην έρμη πολιτική ζωή μας;;
Read More

Γερμανική απάντηση στον Βαρουφάκη: Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να πληρώνει

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναμιχθεί σε ζητήματα που αφορούν την σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεσμεύεται από την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.
Read More

Στις Καρυές η συνεδρίαση του νέου ΔΣ της Αγιορειτικής Εστίας (ΦΩΤΟ)

Στις Καρυές του Αγίου Όρους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας με την συμμετοχή του Προέδρου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και των εκπροσώπων των δύο εταίρων, της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Read More

Η δύναμη της προσευχής – Ένα μέτρο πάνω απ’το έδαφος, λουσμένος στο Φως

Κάποιες μέρες του 1980, ο Πατήρ Βησσαρίων της Μονής Αγάθωνος βρέθηκε για λόγους ποιμαντικούς στο χωριό Κάτω Τιθορέα της Φθιώτιδος και φιλοξενήθηκε στο σπίτι της οικογένειας Ευαγγέλου και Ζωής Κωνσταντίνου.
Το δεύτερο βράδυ της φιλοξενίας σηκώθηκε η κυρία Ζωή γύρω στα μεσάνυχτα για κάποια ανάγκη της.Βγαίνοντας στον διάδρομο, παρατήρησε ότι από το δωμάτιο όπου αναπαυόταν ο πατήρ Βησσαρίων, έβγαινε φως.
Read More

Αξίως προσέλθετε

Τον 4ο αιώνα στις ερήμους της Θηβαΐδος και της Νιτρίας ζούσαν περίφημοι και πνευματοφόροι ασκητές.
Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο πρεσβύτερος Ευλόγιος. Αυτός, όταν λειτουργούσε, έπαιρνε τόση χάρη γνώσεως, ώστε καταλάβαινε την ψυχική κατάσταση κάθε μοναχού, που πλησίαζε για να μεταλάβει, και ανάλογα τον συμβούλευε:
Read More

Λάρισα: Λαμπρός εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός ήταν ο σημερινός εορτασμός του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου.
Από νωρίς το πρωί επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός, όπου πλήθη πιστών κατέκλυσαν τόσο το εσωτερικό του ναού, όσο και τους γύρω χώρους, προσκυνώντας την Ιερά Κάρα του Αγίου και την Εικόνας του.
Read More

Με δύο λεπτά περπάτημα «σβήνουν» οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής

Νέα μελέτη δείχνει ότι λίγα βήματα μπορούν να καταπολεμήσουν τις επιπτώσεις της ακινησίας στην υγεία
Οσοι κάθεστε για πολλές ώρες καθημερινά, καλά θα κάνετε να σηκώνεστε και να κάνετε μια σύντομη βολτούλα ανά ώρα. Αυτό συνιστούν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα, καθώς διαπίστωσαν ότι σύντομες ασκήσεις χαμηλής έντασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα μπορούσαν αθροιστικά να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στην υγεία.
Read More

Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης: Ποτέ μη ζητήσεις αξιώματα

Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης 1906-1982
«Ποτέ σου μη ζήτησης αξιώματα. Ποτέ σου μη ζήτησης τιμές από τον κόσμο. Ποτέ σου μη ζήτησης να ακουστή το όνομά σου.
Read More

Θαύμα της Παναγίας: "Έτσι κατάφερα να κάνω παιδί…"

Δεν είναι λίγες οι φορές που περιμένουμε από ένα θαύμα να αλλάξει τη ζωή μας. Αλλοι το ζουν, άλλοι πάλι όχι…
Μία γυναίκα λοιπόν, περιγράφει το δικό της θαύμα που έκανε η Παναγία και που της έσωσε τη ζωή.
Read More

Σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύεται.... τον εκλεκτό της καρδιάς του

«Eχω μόνο μια ζωή και δεν θέλω να την κρύψω». Με τα λόγια αυτά, ο ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ, ανακοίνωσε στους συμπολίτες του ότι θα νυμφευτεί τον αγαπημένο του σε μία σεμνή τελετή. Ο «γκέι γάμος της χρονιάς» θα γίνει σήμερα και θα είναι πολιτικός. 
Read More

Η εικόνα μιας σύγχρονης οσιακής μορφής,του π.Αρσενίου Μπόκα δάκρυσε!

Τέτοια θέματα πάντα τα αναμεταδίδουμε με πολύ προσοχή.
Είναι μια πληροφορία που αξίζει να την αναγνώσουμε αλλά δεν υπάρχει από μέρους μας πληροφόρηση για το συγκεκριμένο γεγονός.
Read More

Ο τουρκικός στρατός απέναντι στον ρωσικό! Επαληθεύονται όλες οι προφητείες;

Νάτα τα μαντάτα , «καλούν» τον τουρκικό στρατό να αναπτυχθεί στην Βαλτική εναντίον της Ρωσίας
Η Τουρκία συμμετέχει στην δύναμη ταχείας επεμβάσεως του ΝΑΤΟ , αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο απέναντι στις ρωσικές στρατιές του Αντιστρατήγου Ανατόλι Σιντόρωφ της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας . Μια στρατιωτικής περιφέρειας που περιλαμβάνει την 6η και την 20η ρωσικές στρατιές, καθώς μία αεροπορική δύναμη ιδίου επιπέδου, με εκατοντάδες άρματα μάχης και άλλα συστήματα. Έτσι επαληθεύονται και οι προφητείες για την μελλοντική σύγκρουση Τουρκίας και Ρωσίας, όσο και εάν κάποιοι « δεν τα πιστεύουν αυτά».
Read More

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη μνήμη του Αγ. Αχιλλίου

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος στην Λάρισα ο πολυαρχιερατικὸς εσπερινός του πολιούχου της αγίου Ἀχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμοθέου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο και με την ρητορική ικανότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του σεμνού και ηγιασμένου Ιεράρχου, στο έργο του και την προσφορά του στην Εκκλησία του Χριστού, ενώ μίλησε για την δύναμη της ομολογίας και για την πνευματική ενδυνάμωση, στοιχεία που κοσμούσαν την ευλογημένη καρδία του αγωνιστού και ομολογητού αγίου Ιεράρχου Αχιλλίου.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: