Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο 102χρονος Γέροντας Χρυσόστομος Γκέλμπεσης(Βίντεο)

Αναπαύτηκε, την νύχτα που μας πέρασε, ο Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Γκέλμπεσης, στα βαθιά γεράματα των 102 ετών.
Ο μακαριστός Γέροντας υπήρξε κτήτορας (το 1961) της ανθούσης γυναικείας Μονής Ελευθερωτρίας, στο Λαγοπόδο της Ζακύνθου και πνευματικός πατέρας χιλιάδων ψυχών, εντός και εκτός Ζακύνθου, από Αρχιερείς και Άρχοντες έως τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου.
Read More

Τομάτες, καρπούζι, γκρέιπφρουτ, γκουάβα όπλα κατά καρκίνου των νεφρών!

Το γεγονός ότι η τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου είναι γνωστό εδώ και πολλά πολλά χρόνια.
Ωστόσο, ειδικές μελέτες γίνονται κι απ΄ό,τι φαίνεται οι τοματούλες κι όχι μόνο είναι ό,τι καλύτερο για μια νόσο που λέγεται νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.
Read More

Ανάληψη. Φορητή εικόνα της Ι. Μονής Σταυρονικήτα (1546)

Στο κάτω τμήμα της σκηνής εικονίζεται στο κέντρο η Παναγία όρθια δεομένη, την οποία πλαισιώνουν συμμετρικά δύο λευκοντυμένοι άγγελοι, που κρατούν σκήπτρα και δείχνουν τον αναλαμβανόμενο Xριστό. 
Read More

Θαύμα αγίου Κωνσταντίνου (για συλλείτουργα, συμπροσευχές με οικουμενιστές)

Σε νησί του Αιγαίου ένας Γέροντας πριν πολλά χρόνια θα συλλειτουργούσε την ημέρα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με ανώτερο εκκλησιαστικό παράγοντα γνωστό για τις οικουμενιστικές θέσεις του που εκείνα τα χρόνια οι απόψεις αυτές γενικότερα δεν είχαν τόσο διασαφηνισθεί στο εκκλησιαστικό πλήρωμα.
Read More

Τα ονόματα του Ιησού Χριστού

Γιατί ονομάστηκε ο Ιησούς Χριστός «Οδός»; Για να μάθεις ότι δι' Aυτού ανεβαίνουμε προς τον ουράνιο πατέρα μας.
Γιατί ονομάστ ηκε «Πέτρα»; Για να μάθεις πόσο χρήσιμη αλλά και πόσο δυνατή και ακλόνητη είναι η πίστη προς Αυτόν.
Read More

Η Παναγία, εικόνα του Θεού. Η Μυρτιδιώτισσα!

Κανένα πρόσωπο, κανένας άγιος, δεν έχει τόσα ονόματα, όσα έχει η Μαρία η «Κεχαριτωμένη».
Ονόματα, που αναφέρονται στην αρετή της: Άσπιλη, Αμόλυντη, Αγνή, Αγία, Παναγία. Ονόματα, που αναφέρονται στη θέση, που κατέχει τώρα στον ουρανό: Βασίλισσα, Παντάνασσα, Πλατυτέρα, Ενδοξότερα των Χερουβίμ. Ονόματα, που αναφέρονται στις εικόνες της: Πορταΐτισσα, Ρόδον το Αμάραντον, Γαλακτοτροφούσα, Δεομένη, Τριχερούσα.
Read More

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συμπλήρωσε τριάμισι χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συμπλήρωσε τριάμισι χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο
· έγινε διάγνωση και θεραπεία σε χιλιάδες ασθενείς σε όλη την Ελλάδα
· περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε καθημερινά το κατώφλι του ιατρείου και χορηγούνται 300-500 φάρμακα
Read More

Φανατικοί καπνιστές οι Έλληνες παρά τις επιπτώσεις στην υγεία τους

Την αρνητική πρωτιά στην κατανάλωση τσιγάρων κατέχει η Ελλάδα, ενώ η συχνότητα του καπνίσματος εξακολουθεί να αυξάνεται εν αντιθέσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στην χώρα μας το 51,2% των ανδρών και το 25,7% των γυναικών παραμένουν καπνιστές. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/5), η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ζητά εντατικοποίηση των μέτρων κατά του καπνίσματος και ζητά εφαρμογή του σχετικού νόμου.
Read More

Στα Χανιά την Κυριακή κομμάτι Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα

Μεγάλο τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από τα Ιεροσόλυμα, πρόκειται να υποδεχτούν τα Χανιά την Κυριακή 24 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουνίου.
Το τεμάχιο θα τεθεί σε προσκύνηση στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στα Χανιά από τις 24 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου.
Read More

Μη εάσης ημάς ορφανούς!

Του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ.Κ.Α. Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη
Με την ένδοξη Ανάληψή Του ο Κύριος ανύψωσε την ανθρώπινη φύση υπεράνω των Αγγέλων και απέστειλε, όπως προείπε, τον Παράκλητο στον κόσμο.
«Ο Κύριος ανελήφθη εις τους ουρανούς, ίνα πέμψη τον Παράκλητον τω κόσμω», ψάλλουμε στον Εσπερινό της εορτής.
Read More

Πρακτορείο Sputnik: «Διπλωματικό επεισόδιο» του Καμμένου με τη δεύτερη υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και της οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Christine Wormuth, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και υπ' αριθμόν 3 στο αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
Read More

Χοροί της Μακεδονίας στο Μόναχο με την ευλογία της Μητρόπολης Γερμανίας (ΦΩΤΟ)

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου 2015 έλαβε χώρα στον κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του Μονάχου, την Λεόπολντστράσσε, μεγαλειώδης εορταστική εκδήλωση με δεκάδες μουσικές κομπανίες, περίπτερα εκθέσεων, παιδότοπους, παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους, αναπαραστάσεις φυσικών τοπίων βουνών και θαλάσσης κ.λ.π. Περίπου 300 χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές.
Read More

Η Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (δέκα τοποθετήσεις σε δέκα ερωτήσεις)

Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δ. Δράγα
1. Γιατί έγινε η Ανάληψη μετά από 40 μέρες και όχι αμέσως μετά την Ανάσταση;
Ο αρχηγός της ζωής, που έλυσε τα δεσμά του θανάτου με την Ανάστασή του, συναναστράφηκε με τους μαθητές του επί σαράντα ημέρες και επιβεβαίωσε σ’ αυτούς την Ανάστασή του με πολλές αποδείξεις.
Read More

Ο εορτασμός της Θείας Αναλήψεως στο Δισπηλιό Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Δισπηλιού λειτούργησε σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών και Διακόνων και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου μας λέγοντας πως ο Χριστός μάς δείχνει τη Βασιλεία των Ουρανών.
Read More

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Όταν προσκυνούμε τα Λείψανα, προσκυνούμε το Χριστό»

Στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση ALPHA» του  Σπύρου Χαριτάτου μίλησε το Σάββατο 16 Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
Read More

Ερντογάν ο «πορθητής» της Ιερουσαλήμ και τα σχέδια για τον Τρίτο Ναό

Την δόξα του μεγάλου μουσουλμάνου κατακτητή Σαλαντίν, οι στρατιές του οποίου νίκησαν τους Σταυροφόρους σε μάχη κατά παράταξη στη Γαλιλαία, κατακτώντας την Ιερουσαλήμ, «ζήλεψε» ο Ρ. Ν . Ερντογάν, και θέλει να επαναλάβει μια νέα μουσουλμανική εκστρατεία κατά της πόλης του σημερινού Ισραήλ !!!, για να «απελευθερώσει» το Τέμενος Αλ –Ακτσά που βεβηλώνεται συνεχώς από τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τον ίδιο .
Read More

Συγκλονιστική ιστορία: Έρχομαι από τον άλλο κόσμo!

Η ιστορία που ακολουθεί πρόκειται για ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη στόν γνωστό συγγραφέα και αγιογράφο, Φώτη Κόντογλου...
"Ένα βράδυ, την Δευτέρα του Πάσχα, το 1964… , περασμένα μεσάνυχτα, λίγο πριν κοιμηθώ, βγήκα στο μικρό περιβολάκι που έχουμε πίσω από το σπίτι μας, και στάθηκα για λίγο, κοιτάζοντας τον σκοτεινό ουρανό με τα άστρα.
Read More

Άνθιμος: Κάνουν στατιστικές για να δουν αν αξίζει να έχουμε Εκκλησία, γιατί αυτό τους λέει ο διάβολος

"Κάνουν στατιστικές για να δουν δήθεν πόσοι πάνε Εκκλησία και αν αξίζει να έχουμε Εκκλησία, γιατί αυτό τους λέει ο διάβολος" είπε στο σημερινό κηρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με αφορμή την αθρόα προσέλευση του κόσμου για την διπλή εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και των Αγίων Κων/νου & Ελένης. 
Read More

Πως γίνεται προσευχή με κομποσχοίνη!

Οι εχθροί μας δαίμονες δεν κοιμούνται και εργάζονται ακατάπαυστα να μας ρίξουν στις αμαρτίες και εξαιτίας αυτών και των παθών μας στα βάθη της κόλασης.
Με άλλο τρόπο δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε παρά μόνο με την προσευχή. Η ανάγνωση πνευματικών βιβλίων είναι καλή και ωφέλιμη η ανάγνωση η παρακολούθηση των ακολουθιών της Εκκλησίας μας βοηθούν όσους έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν.
Read More

Εμφάνιση της Παναγίας μπροστά σε 250.000 αυτόπτες μάρτυρες (Βίντεο)

Tο ξέρουμε ότι είναι δύσκολο... να δεχθούμε κάτι το εξωπραγματικό.
Όμως δεν είναι δυσκολότερο να απορρίψουμε έτσι απλά 250.000 αυτόπτες μάρτυρες;
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: