Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΤΛΑ - ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - 16/9

cid:image003.jpg@01D236A0.5B8A6730
Εκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Γιώργου Μπούτλα που πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας και έχει τον τίτλο “Hotel Rex.  Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκτός των τειχών» της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος. 
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 20:00, ενώ το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 19:00, ο καρδιολόγος, μουσικός και συγγραφέας, Θανάσης Δρίτσας, μας προσκαλεί σε μία μοναδική μουσική βραδιά στον χώρο της έκθεσης, όπου  θα  παρουσιάσει την συλλογή τραγουδιών του με τίτλο «Τραγούδια και Εύθραυστοι Ήχοι για φωνή και πιάνο» πάνω σε στίχους σύγχρονων ελλήνων ποιητών. Τραγουδούν  οι: Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο Κύριλλος Παπαδόπουλος, στο πιάνο συνοδεύει ο συνθέτης.
Με έργα ζωγραφικά και εγκαταστάσεις, ο Γιώργος Μπούτλας μας μυεί σε έναν κόσμο υπαρκτό και αληθινό και συγχρόνως απόκρυφο και μυστηριακό.
Όπως μας «εκμυστηρεύεται» ο ίδιος, το Hotel Rex «είναι ένα επαρχιακό ξενοδοχείο, στο   κέντρο της πόλης, δίπλα στο κατάστημα του πατέρα μου, εκεί που σαν παιδί περνάω πολλές ώρες βοηθώντας και χαζεύοντας την κίνηση της γειτονιάς. Στα μάτια μου γίνεται η κιβωτός  του αινιγματικού κόσμου των ενηλίκων, ένα μεγάλο κουτί που μέσα του μπαινόβγαιναν περίεργες γυναίκες με έντονο βάψιμο και προκλητικό ντύσιμο, βιαστικοί εμπορικοί αντιπρόσωποι με τσαντάκια δειγματισμού, πατεράδες φίλων που εξαφανίζονταν στο σκοτεινό κλιμακοστάσιο, κλείνοντας το μάτι στον ξενοδόχο». Από την απόσταση της ηλικίας, βλέπει σε αυτό «τα ξενοδοχεία που όλοι πέρασαν για μια βραδιά, την απελπισία της έρημης σκάλας, την ξινίλα του καπνού, το κουρασμένο βλέμμα της καθαρίστριας, κι απ’ την άλλη μια προσωρινή φωλιά, καθενός που κουβάλαγε μαζί του το σύμπαν του, κάνοντας έτσι το φτηνό ξενοδοχείο μια συλλογική μνήμη». 
Στο πλαίσιο των εγκαταστάσεων έχουν χρησιμοποιηθεί και εκτίθενται φωτογραφίες της φωτογράφου Αθηνάς Γκριτζάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: