Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Νέα τεκμήρια στα Ι.Χ. - Τι αλλάζει για μικρό και μεγάλο κυβισμό



Νέα τεκμήρια στα Ι.Χ. - Τι αλλάζει για μικρό και μεγάλο κυβισμό
Μείωση και του ετήσιου τεκμηρίου των ΙΧ μεγάλου κυβισμού εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ως κίνητρο για την άρση ακινησίας οχημάτων από τους ιδιοκτήτες τους.
Περισσότερα...
Ποιοι εργαζόμενοι βγαίνουν πριν τα 67 έτη στη σύνταξη
Χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να φύγουν από την εργασία τους πριν από τα 67 έτη και να πάρουν σύνταξη νωρίτερα από άλλους Κλειδί σε ό,τι αφορά στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ τα 25 έτη υπηρεσίας και η ύπαρξη ανήλικων παιδιών.
Περισσότερα...
487 κατασχέσεις την ημέρα για χρέη στο Δημόσιο
Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, ενώ το σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ.
Περισσότερα...
Ακίνητα: Τί θα αλλάξει στη φορολογία την επόμενη διετία
Σε ακόμη πιο θολά νερά αναμένεται να κινηθεί η κτηματαγορά την επόμενη διετία. Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι για το 2017 προωθείται νέο «πάγωμα» τόσο του φόρου υπεραξίας όσο και του σεναρίου για υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ βάσει της αξίας της περιουσίας και όχι βάσει της επιφάνειας, όπως σήμερα.
Περισσότερα...
Καταργείται το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για επιδόματα ΟΓΑ
Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής ως δικαιολογητικό για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και για το ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Θα αναζητείται από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ μέσω της πρόσβασης στο Εθνικό Δημοτολόγιο.
Περισσότερα...
Παράβαση καθήκοντος
Πρέπει όχι μόνο η βούληση του δράστη να κατατείνει προς αυτόν, αλλά και η συμπεριφορά του, όπως αναπτύσσεται, να μπορεί αντικειμενικά να οδηγήσει στην επίτευξη του, αφού ο σκοπός να προσπορίσει τον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλον προϋποθέτει ότι η πράξη, όπως επιχειρείται από το δράστη, δύναται να οδηγήσει στην απόκτηση παράνομου οφέλους ή στην πρόκληση βλάβης τρίτου.
Περισσότερα...
Εναρμόνιση με Οδηγία για την προστασία των εργαζομένων από ηλεκτρομαγνητικά πεδία
Οι ελάχιστες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας όσον αφορά την έκθεση των εργαζομένων σε κινδύνους προερχόμενους από φυσικούς παράγοντες. Σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2016.
Περισσότερα...
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020
Περίοδος υποβολής των αιτήσεων από 31-10-2016 έως 30-11-2016.
Περισσότερα...
Ατομική ειδοποίηση οφειλών: Προσοχή! Αρχή της αναγκαστικής εκτέλεσης του Δημοσίου. Πώς να αντιδράσετε
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ΚΕΑΟ του ΙΚΑ, οι ΔΟΥ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες στέλνουν με απλό ταχυδρομείο στους οφειλέτες τους, έγγραφο που ονομάζουν «ατομική ειδοποίηση οφειλών».
Περισσότερα...
Δικαστική συνεργασία σε αστικές υποθέσεις - Γονική μέριμνα
Ερμηνεία του άρθρου 15 του Κανονισμού 2201/2003 του Συμβουλίου για τη διεθνή δικαιοδοσία και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε γαμικές διαφορές και διαφορές γονικής μέριμνας.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: