Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τα νέα του Πολυχώρου


www.metaixmio.gr/polychoros



ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Το παιχνίδι και το χιούμορ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή τα βιβλία Γίνε πράκτορας του πλανήτη και Η εκδίκηση του Πουφ της Ελένης Ανδρέαδη
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ.
Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»
Μπορούν οι επιστημονικές πληροφορίες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου να παρουσιαστούν με χιούμορ; Μπορεί η εξοικονόμηση ενέργειας να γίνει παιχνίδι; Είναι η ανακύκλωση διασκεδαστική; Μπορεί ένα παιδί να γίνει Πράκτορας και να αναλάβει να προστατέψει τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ποιο είναι το μαθησιακό αποτέλεσμα;
Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, πολλές δραστηριότητες και την απαραίτητη συζήτηση θα ανακαλύψουμε τη θέση του παιχνιδιού και του χιούμορ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και μέσα στην τάξη μας.
Το εργαστήριο συντονίζει ο Μάρκος Ζάγκας, περιβαλλοντολόγος- εκπαιδευτικός.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά ενός από τα βιβλία: 1. Γίνε πράκτορας του πλανήτη (λιανική τιμή: 8,76 €), 2. Η εκδίκηση του Πουφ (λιανική τιμή: 8,80 €) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ντετέκτιβ Κλουζ και CSI Kids
Η υπόθεση των χαμένων κόμικς

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου για παιδιά 9-11 ετών με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μια μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.
Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)
Μέγιστος αριθμός παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν: 35
Το παιχνίδι θα επαναληφθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ.
Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί το καπέλο του Κλουζ, αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.
Δείτε περισσότερα…

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ραντεβού με τον κόσμο των πριγκιπισσών της Disney / Ραπουνζέλ
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, 12:30-3 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
«Να ονειρεύεσαι πάντα...»
Κλασικές, μοντέρνες, μαχητικές, δυναμικές, επικές, αστείες, ρομαντικές, οι Πριγκίπισσες της Disney είναι ηρωίδες βγαλμένες από τη φαντασία γνωρίζουν πώς να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Όποια κι αν προτιμάς, τη Χιονάτη, τη Σταχτοπούτα, την Αυγή, την Μπελ, την Άριελ, την Τιάνα, την Ποκαχόντας, τη Μουλάν, τη Ραπουνζέλ, τη Μέριντα ή την Έλσα, ένα είναι σίγουρο: Θα σου δείξει πώς τα όνειρά σου μπορούν να βγουν αληθινά!
Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016, από τις 12:30 έως τις 3 το μεσημέρι, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα μεταμορφωθεί στον μυστηριώδη πύργο της αξέχαστης ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ.
Αν νιώθεις έτοιμος/έτοιμη να εξερευνήσεις τη ζωή και να κατακτήσεις τα όνειρά σου,
αν σου αρέσουν η περιπέτεια, οι πλάκες και οι επικίνδυνες αποστολές, αν θες να περάσεις όμορφα παρέα με τους αγαπημένους ήρωες και να νιώσεις κι εσύ λίγη από τη μαγεία τους,
τότε δεν έχεις παρά να έρθεις στη γιορτή της Ραπουνζέλ. Φέρε μαζί σου όλη τη φαντασία σου και φυσικά το δικό σου όνειρο.
Ετοιμάσου για κατασκευές, θέατρο, πολύ παιχνίδι, face painting, πολλές εκπλήξεις και τόσο γέλιο που θα τραβάς τα μαλλιά σου.
Η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη και η εικαστικός Γεωργία Σουβατζή θα μας βοηθήσουν να αποδράσουμε από τον πύργο.
Δείτε περισσότερα…
Είσοδος ελεύθερη – Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

CINEMA THERAPY ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Λατρεύετε το σινεμά όσο κι εμείς και θέλετε να γίνετε αποτελεσματικότεροι γονείς;
Μετά την επιτυχία που είχε εδώ και τρία χρόνια το βιωματικό εργαστήριο Cinema Therapy στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συνεχίζουμε και φέτος με απόλυτα σινεφίλ διάθεση,στρέφοντας αυτή τη φορά τον φακό της κάμερας στους γονείς. Με πρώτη ύλη ένα απόσπασμα μιας παιδικής ταινίας της Disney, συζητάμε, μοιραζόμαστε συναισθήματα, προσωπικές εμπειρίες, διλήμματα και προβληματισμούς, γύρω από το ευαίσθητο θέμα του γονεϊκού ρόλου. Έτοιμοι; Μπείτε στο παιχνίδι.
• Γίνε αυτό που ονειρεύεσαι Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Σε αυτή τη συνάντηση θα αναρωτηθούμε πώς οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν το παιδί στον δρόμο της αυτογνωσίας και της εξέλιξής του, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητά του. Με οδηγό την κλασική ταινία «Ο Ρατατούης» θα δουλέψουμε για να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας και παράλληλα θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέσουν τους δικούς τους στόχους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 8 ευρώ πριν από κάθε συνάντηση.
Δείτε περισσότερα…
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Εκδοτική διαδικασία / Παραγωγή βιβλίου: «Από το χειρόγραφο στο βιβλίο» με τηνΕλένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ-επιμελήτρια εκδόσεων, και την Ειρήνη Χριστοπούλου, υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ- επιμελήτρια εκδόσεων
• Διάρκεια: 12,5 ώρες – 5 συναντήσεις
• Μέρα και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 17:30-20:00
• Κόστος: 155 € - Για φοιτητές και ανέργους: 140 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ιστορία της ανάγνωσης στον δυτικό κόσμο σε επιμέλεια Guglielmo Cavallo, Roger Chartier.
• Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016
Αναλυτικά: Πώς ένα χειρόγραφο γίνεται βιβλίο; Πώς επιλέγονται οι τίτλοι που θα εκδοθούν; Τι ακριβώς συνεπάγεται η φάση της επιμέλειας του κειμένου (δημιουργική ανάγνωση) και τι η φάση της τυπογραφικής/ορθογραφικής διόρθωσης; Πώς επιλέγεται η τυπογραφική του μορφή (σελιδοποίηση) και πώς δημιουργείται το εξώφυλλο; Ποια είναι τα βήματα ως την παραγωγή του βιβλίου και ως την τοποθέτησή του στα ράφια του βιβλιοπωλείου;
Στις συναντήσεις θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ειδικοί από όλο το φάσμα της εκδοτικής δημιουργίας.
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του σεμιναρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.
Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στοpolychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: