Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Εισφορές μηχανικών & μισθωτών - Συμπλήρωση ΑΠΔ



Πώς θα υπολογίζονται οι εισφορές μηχανικών - μισθωτών. Συμπλήρωση ΑΠΔ
Με Εγκύκλιο του ΕΦΚΑ δίδονται οδηγίες για τα ποσοστά και τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, αλλά και πώς θα υποβάλλεται η ΑΠΔ από τους εργοδότες.
Περισσότερα...
Αγωγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσ/νικης κατά του ΕΟΠΥΥ λόγω χρεών
Στα 2.348.655,38 ευρώ ανέρχονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέθεσε αγωγή κατά του Οργανισμού, μετά από εξώδικο που έστειλε στον ΕΟΠΥΥ και λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης της εξόφλησης των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα...
Αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς στις 15 Φεβρουαρίου
Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας.
Περισσότερα...
ΟΑΕΔ: 6 προγράμματα για 65.000 ανέργους
Πρόκειται για προγράμματα για την κατάρτιση και απασχόληση σε κλάδους αιχμής. Θα υλοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μετά την ανάρτηση των σχετικών προσκλήσεων.
Περισσότερα...
Πραγματογνωμοσύνη που διατάσσεται από το Δικαστήριο
Η παράλειψη συμμόρφωσης του πραγματογνώμονα προς τις οδηγίες του δικαστηρίου κατά τη σύνταξη της έκθεσής του, δεν επιφέρει ακυρότητα αυτής, ακόμη και αν υπάρχει βλάβη του διαδίκου, αφού το δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα τη γνωμοδότηση του πραγματογνώμονα και, επομένως, έχει εξουσία να μην της προσδώσει βαρύτητα, ενώ επιπλέον έχει τη δυνατότητα, αν το κρίνει σκόπιμο, να διατάξει, είτε με αίτηση των διαδίκων είτε αυτεπάγγελτα, νέα πραγματογνωμοσύνη ή επανάληψη ή συμπλήρωση της ήδη διεξαχθείσας από τον ίδιο ή άλλους πραγματογνώμονες Η σχετική δε ως προς την εκτίμηση της πραγματογνωμοσύνης κρίση του δικαστηρίου είναι αναιρετικά ανέλεγκτη.
Περισσότερα...
Παράταση προθεσμιών για τις φορολογικές αποθήκες προϊόντων καφέ
Για την δήλωση αποθεμάτων, για τις αιτήσεις χορήγησης νέων αδειών, για τις άδειες εγκεκριμένου αποθηκευτή και για τις άδειες εγγεγραμμένου παραλήπτη. Τι προβλέπεται για όσους έχουν ήδη καταβάλει φορολογικές επιβαρύνσεις.
Περισσότερα...
Παραίτηση από το δικαίωμα και το δικόγραφο της αίτησης για αναίρεση απόφασης
Καταδίκη στην δικαστική δαπάνη σε περίπτωση παραίτησης από το δικόγραφο και το δικαίωμα της αίτησης αναίρεσης.
Περισσότερα...
Πρόγραμμα Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου έτους 2017
Στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά.
Περισσότερα...
Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων γεωργών και κτηνοτρόφων
Όροι και προϋποθέσεις για την καταβολή ενισχύσεων - Κατώτατα όρια ζημιών - Κατηγορίες Ενισχύσεων - Εξαιρέσεις - Διοικητικός Έλεγχος - Καθορισμός Δικαιούχων - Συνολική Εκτίμηση - Ένσταση - Αλλεπάλληλες Ζημιές, Συσχετιζόμενες Ζημιές - Αναθεώρηση Πορίσματος Πραγματογνωμοσύνης - Ανώτατα ποσά Ενισχύσεων - Απαλλαγή - Υπολογισμός Ενίσχυσης - Έλεγχος Αποκατάστασης.
Περισσότερα...
Ασφαλιστικές Εισφορές: Απαντήσεις σε ερωτήματα
Στη στήλη αυτή θα μπορείτε σε καθημερινή βάση να ενημερώνεστε σχετικά με το τι ισχύει με τις ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από κατανοητές απαντήσεις σε ερωτήματα συνδρομητών.
Περισσότερα...
Διαβάστε online το νέο ψηφιακό τεύχος του ΟΕΝΕΤ 
Ξεφυλλίστε εδώ τον Αγορανομικό Κώδικα & ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ 
  
OENET
Σταδίου 60 - Αθήνα 10564
210 - 3240969
210 - 3242267
oen@oenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: