Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΚΘΒΕ: Πρεμιέρα για τη Βρεφική Σκηνή ΚΟΙΤΑ! στο Βασιλικό Θέατρο και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Πρεμιέρα για τη Βρεφική Σκηνή ΚΟΙΤΑ! στο Βασιλικό Θέατρο και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα
«Ξυπνάει, παίζει, κρύβεται, φυσάει, ρίχνει, ανάβει, σβήνει, φοράει, χορεύει, βρέχει, πίνει, νυστάζει, μαμά, κοίτα!»​
Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.
Πρεμιέρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο.
Περισσότερες Πληροφορίες
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρεμιέρα της ΕΛΙΖΑΣ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Ελίζα», της Ξένιας Καλογεροπούλου, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο.
Η νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής που παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, ενθουσίασε το κοινό που ταξίδεψε στην ελισαβετιανή εποχή, από το Πλύμουθ της Αγγλίας μέχρι την εξωτική Μαυριτανία, μέσα από την ιστορία ενός κοριτσιού αλλιώτικου από τα άλλα.

Συνεχίζεται, μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, η συλλογή δωρεάν φαρμάκων για τους Γιατρούς του Κόσμου - Ανοιχτό Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε από την πρεμιέρα της παράστασης «Ελίζα».
Δείτε το πρόγραμμα παραστάσεων γι' αυτήν και όλες τις υπόλοιπες παραγωγές που παίζουν στις σκηνές μας!
Πρόγραμμα Παραστάσεων
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΜΑ στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς
Ένα φιλολογικό βραδινό με αφηγήσεις από την ιστορία της πόλης την Τρίτη 14 Νοεμβρίου από τρεις σημαντικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα χρονικά των αλώσεων της Θεσσαλονίκης (από τους Άραβες το 904, από τους Νορμανδούς το 1185, από τους Τούρκους το 1430). Οι συγγραφείς, Ιωάννης Καμινιάτης, Άγιος Ευστάθιος Θεσσαλονίκης και Ιωάννης Αναγνώστης, αυτόπτες μάρτυρες, περιγράφουν τα φρικτά γεγονότα, τις σφαγές και την αγριότητα των εχθρών, αλλά και τις ομορφιές της πόλης και τις ευτυχισμένες μέρες των κατοίκων πριν ξεσπάσει η λαίλαπα της καταστροφής.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ»​
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ, διοργανώνει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, εκδήλωση λόγου με τίτλο «Φωτογραφία και Θέατρο», σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Λίλα Βλαχοπούλου και Στέφανος Πίττας θα διαβάσουν απόσπασμα από το έργο του Ίταλο Καλβίνο Η περιπέτεια ενός Φωτογράφου (1955).​
Περισσότερες Πληροφορίες
Το ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ επισκέπτεται την Κατερίνη
Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, μετά από ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, παρουσιάζεται την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο Θέατρο «Ευκαρπίδη» στην Κατερίνη στις 21.00, σε συνεργασία με το «Φεστιβάλ Ολύμπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: