Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος ταξιδεύει τον Μάρτιο στο Παρίσι!
Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 στις 18.30, η γκαλερί Desmos στο Παρίσι και ο Τεχνοχώρος της Ακρόπολης, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης επιτοίχιας γλυπτικής της Χριστίνας Φυτιλή με τίτλο “1’una. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Desmos14 rue Vandamme, στο Montparnasse, σε επιμέλεια της Εύας Τζιμύρτα μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.  
Όπως αναφέρει ο ζωγράφος και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσακίρης: «η Χριστίνα Φυτιλή είναι μία νέα καλλιτέχνις η οποία ασπάζεται ότι η ζωγραφική είναι ένας συνεχής μόχθος στο να μεταφράζει τις τρεις διαστάσεις στη γλώσσα της ζωγραφικής και του σχεδίου που πολλές φορές είναι η γλώσσα των χρωματικών αρμονιών».
Η Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη προλογίζοντας την έκθεση γράφει: «η Χριστίνα Φυτιλή, η Χριστίνα μας, είναι ένα προικισμένο κορίτσι που εξελίχθηκε σε μια ταλαντούχα και χαρισματική καλλιτέχνιδα. Τα βιώματά της, τα όνειρα, οι ελπίδες αλλά και τα δάκρυά της, είναι μερικά από τα υλικά που δομούν τα έργα της. Κάθε έργο της, με τον δικό του χαρακτήρα, γίνεται κομμάτι μιας εμπειρίας που μεταμορφώνεται και μεταφέρει στο θεατή την ιστορία του, μέσα από τα χρώματα, την υφή και τα υλικά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: